Arama

Teknoloji ile Zaman

Güncelleme: 19 Ağustos 2016 Gösterim: 1.135 Cevap: 0
fatmakatarci - avatarı
fatmakatarci
Ziyaretçi
19 Ağustos 2016       Mesaj #1
fatmakatarci - avatarı
Ziyaretçi
Teknoloji çağında yaşamanın en büyük avantajlarından biri “zamandan tasarruf” olarak görülmektedir. Peki, günümüzdeki teknoloji kullanımı ile gerçek anlamda zamandan tasarruf sağlayabiliyor muyuz? Cevabımız, kişinin teknoloji kullanımına göre değişkenlik gösteriyor. Eğer ihtiyacın karşılanması ya da gereksinimin giderilmesinden öte bir durum söz konusu ise, zamandan tasarruf yapıldığını söylemek doğru olmaz.
Tabi ki, günümüzde teknoloji ile bir yerden başka bir yere daha çabuk bir şekilde seyahat ediyoruz. Fakat konforun ve kolaylığın vermiş olduğu istekle o kadar çok bu duruma rağbet ediyoruz ki, zaman adeta yetmiyor. Ya da çoğu zaman herhangi bir konuda bilgi sahibi olmak için başlayan serüvenimiz müthiş derecede vaktimizi alıyor. Hepimizin bildiği gibi artık bir bilgiye ulaşmak gerçekten çok kolay, tam da söylenildiği gibi her şey bir tıkla önümüzde. Ancak amaç yine hedeften çıkıyor. Bilgiye ulaşım sağlandıktan sonra ve ya başka bir nedenle o kadar yoğun bir şekilde teknoloji başında duruyoruz ki, sonuçta yine kendimize yâda yakın çevremize ayırabileceğimiz zamanımız kalmıyor. Teknoloji ile kolaylığın sağlandığını düşündüğümüz diğer bir önemli alan ise iletişim. Eski zamanlarda, iletişime geçebilmek bir kişiden haberdar olabilmek için belki de günlerce yazılan mektubun adrese ulaşması için beklenilirdi. Şimdi ise her şey ışık hızında yaşanıyor ancak bir detay var, akıllı telefonlar nedeni ile duygu yüklü konuşmaları yapabilmek hemhal olabilmek neredeyse yok denecek kadar azaldı. Aslında iletişim tamda istenildiği şekilde kolaylaşsa dahi, insanların iletişim ve ilişki adına yaşadıkları problemler çoğaldı. Öylesine akıllı telefonlara hapsolmuşuz ki, kişinin aynı evde yaşadığı bireyle bile kurduğu cümleler azaldı. Yapılması gereken tabi ki, modern dünyanın bize sağladığı kolaylıklardan yararlanmak. Fakat bu durumun insan ilişkilerinin önüne geçmemesi gerekir. Evet her şey çok hızlı ama arta kalan vakit anlamlı bir şekilde değerlendirilmeli.
Sponsorlu Bağlantılar
Özetle teknoloji ile, dünyanın bir ucuna gidebiliyoruz, hiç bilmediğimiz kişilerin neler yaşadıkları hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Fakat en yakınımızdaki kişinin ne halde olduğundan bihaber olabiliyoruz ve teknolojiyle geçirilen vaktin çok yoğun olması nedeni ile düşünüldüğü gibi zamandan tasarruf yapamayabiliyoruz. İleri teknoloji ile her şey çok kolay fakat insan ilişkilerinde ki görünür sorunların artmasından belli ki yanlış giden bir şeyler var…



Benzer Konular

28 Şubat 2016 / teknoloji Cevaplanmış
15 Nisan 2014 / misafir:)) Cevaplanmış
13 Eylül 2014 / Misafir Cevaplanmış