Arama

Rüyalarda Renkler

Güncelleme: 8 Şubat 2013 Gösterim: 14.242 Cevap: 3
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
7 Ekim 2006       Mesaj #1
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Renkler rüyalarda çeşitli yollarla ortaya çıkabilir: Örneğin kısmi veya bütünüyle tek bir rengin hakim olduğu görüntüler, renkli şekiller veya alanlar (sarı bir meydan, mavi bir arka plan) veya tüm görüntünün kendi doğal renklerinde bulunması (yeşil otlar, mavi gökyüzü, kahverengi, yeşil ağaçlar vs. ). Çoğu insan rüyalarında renklerden bahsetmezler, sanki her şey siyah ve beyazmış gibi. Bazen renklerin rüyada sadece yer işgal etmesinden fazla önemleri vardır.

Sponsorlu Bağlantılar
Siyah, beyaz, gri görüntüler fazla önem taşımazlar. Ama örneğin bir cismin siyah olması oldukça belirgin görüldüyse bu noktada rengin önemi vardır. Bu cisme siyahlık anlamını eklemek ona farklı anlamlar da katar.

Renkler rüyalarda gördüğünüz cisimler kadar önemli sembollerdir. Renkler görülen bir cismin veya bir rüya bölümünün duygusal kısmını ifade eder gibi bir rol oynamaktadır. Bir sembol olarak ise görüntünün anlamını daha tamamlayıcıdırlar. Renklerle karışmış bir görüntü daha büyük bir duygusal önemi yansıtır. Kırmızı bir şapka renksiz bir şapkadan daha büyük bir enerji taşır. Zihnimizin gördüğümüz cisme yerleştirdiği renk en az cismin kendisi kadar önemlidir. Renkler uyanıkken gördüğünüz bir cisimden kalan etkiyle de belirebilir. Fakat genelde duygularımızın ve sinir sistemimizin bir ifadesi olarak rüyada yer alırlar. Renklerle olan ilişkimiz zihnimizin gelişip değişmesinin bir parçası olarak yer alırlar. Eğer biz renklerin üzerimizdeki etkisini daha iyi kavrayabilirsek bize ne ‘ifade ettiğini’ daha da iyi anlayabiliriz.

Renklerle Çalışma Konusunda Geliştirici Bir Metod : Rüyalardaki renkler, maalesef üzerinde fazla çalışılmış bir konu değil. Bu konuda yazılmış bir çok kitap bulabilirsiniz ama bilimsel bir çalışmaya çok az rastlayabilirsiniz. Ayrıca renkler üzerine bazı kitaplar, renklerle iyileşme ve aura renkleri hakkında konulara yer vermişlerdir. Fakat bu kitaplardaki renklerin anlamları üzerine genel çalışmanın rüyalardaki renklerle fazla uyuşmadığı da görülen bir gerçektir.

Rüyalar Renkleri Nasıl Kullanır :
Rüya yorumlanmasının genel karakteristiği iki veya daha fazla görüntü parçalarının bir form oluşturarak birleştirilmesidir. Bu yoğuşturma olarak adlandırılır. Araştırmalar renklerin bütün rüyanın anlamı oluşturulurken, diğer semboller, parçalar gibi bir önem taşıdığını göstermiştir. Tek rengin hakim olduğu bir görüntü, hem renk hem cisim olarak iki sembolün birleştiği bir parça olarak algılanabilir yani renk ve görüntü olarak...Rengin ve cisimlerin yoğuşturulması konusunda araştırmalar bu yoğuşmanın çeşitli yollarla ortaya çıktığını göstermiştir.

Renkler görüntüyü kuvvetlendirir.

Renk bazen cismi, rüyayla bütünleşmek üzere tamamlar.

Renk bazen görüntüyü değiştirebilir.

Renk, tek başına da anlam ifade eder.

1. Renkler Görüntüyü Kuvvetlendirir :
Genellikle cisim ve renk birbirini bütünler. Aynı durumu ve duyguları yansıtır. Rüyanın analizinde rengin anlamı durumları ve duyguları anlamanıza yardımcı olur.

2. Renk Bazen Cismi, Rüyayla Bütünleşmek Üzere Tamamlar :
Bazen renk ve cisim birbirini tamamlar. Ve tam bir mesaj vermesi için beraber yorumlanmalıdır. Cisim içte tutulan bir kararı ve duyguyu yansıtırken renk de bunun nedenini yansıtabilir. Veya bunun tersi olabilir.

3. Renk Bazen Görüntüyü Değiştirebilir :
Sık sık cismin rengi, kendisinin anlamıyla farklı bir anlam simgeler. Ama daha çok, değiştirici bir etken olur. Bu renkler duyguların zıtlaşmasını ortaya koyar.

4. Renk Tek Başına da Anlam İfade Eder :
Ne Bazen rüyada renkler dışarıdan çok ufak bir destek sayesinde sadece kendi özel anlamlarını taşırlar. Bu genelde renk tek başına görüldüğünde, açıklanamaz bir geometrik şekilde görüldüğünde veya kırmızı, sarı, mavi ve yeşil ana gruplarından biri olduğunda ortaya çıkar. Renk genelde bu rüyayı ortaya çıkaran durumların ve duygularla ilişkili olarak ortaya çıkar

alıntıdır

*
Son düzenleyen kompetankedi; 17 Mart 2007 17:32
Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
11 Haziran 2008       Mesaj #2
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Rüyada Renkler

Sponsorlu Bağlantılar


Varlıkları meydana getiren asli unsurların uyumuna delalet eder. Birbirine uyumlu renkler yaratılışın amacına uygun hareket etmeye, insanlarla hoş geçinmeye; zıt renkler uyumsuz ve heterojen insan ve görüşlere, iyi ile kötüyü birbirine karıştırmaya; Beyaaz renk dürüst karaktere ve huy güzelliğine, Yeşil renk ahlak ve din güzelliğine, Bu iki renk hayır ve müjdeye, Siyah renk kalp katılığı ve yanlış düşünceye yahut mal ve dünyalığa, Kırmızı renk şiddet ve şerre, Bayrak kırmızısı şeref ve başarıya, Sarı renk hastalık ve ümitsizliğe, beklenen işin olmayacağına, Kahverengi ve tonları ağırbaşlılığa ve iş ve durumdaki oturmuşluğa, Mavi ve tonları ümit edilen şeylere, Mor renk kedere, Pembe mutluluğa, Pastel renkler ve diğerleri bulundukları yer ve konumun durumuna göre güzellik ve noksanlıklara, Toprak rengi mütevazi insana ve rızka, Buğday rengi nesiller ve insanlar arasındaki ihtilaflara delalet eder.

Her rengin bir anlamı vardır. Görülen renk temiz ve güzelse anlamı da o kadar iyiye yorulur.

Beyaz renk ferahlik ve mutluluga, sari renk hastaliga, mavi renk ümide, yesil renk dinin kuvvetine, kirmizi renk aska ve sevdaya, pembe renk genç kizliga ve ümide, mor renk süpheye, siyah renk mutsuzluga, kahverengi uzun yolculuga isarettir. Renklerle görülecek rüya, rüyanin sekline ve rengine göre bu maddelere dayanilarak yorumlanir.

Alintidir..

_GüzelikMeleği_ - avatarı
_GüzelikMeleği_
Ziyaretçi
5 Şubat 2013       Mesaj #3
_GüzelikMeleği_ - avatarı
Ziyaretçi
Rüyada renkler

rüyada renkler rüyada turuncu çiçek görmek kapı takmak yeşil kapı alyans çıkarmak
Genelde rüyada görülen cisimle birleştirilerek yorumlansalar da, tek başına yorumlandıklarında da ayrı bir anlam ifade edebilirler. Gördüğümüz rüyaları çoğunlukla siyah-beyazmış gibi algılarız ancak derinlemesine düşündüğümüzde, rüyanın geneline yansıyan bir fon rengi (yeşil alan, mavi deniz gibi) veya bir cisimle özdeş şekilde özellikle öne çıkan bir renk olduğunu sonradan hatırlarız. Rüyaları tam olarak anlamlandırabilmek için, renklerin rüya dilinde neleri ifade ettiğini bilmek gerekir.

Siyah: Kaynağı bilinmeyen bir endişe halinin, korkuların ve kabul edilmeyen durumların göstergesidir. Siyah, ölümü çağrıştıran bir renk olmasına rağmen, ölümle birlikte tanımlanabilecek başka bir olguyu, yani yeniden doğumu işaret eder. Bu, gerçek hayatta bir kapının kapanmasıyla birlikte yeni bir kapının açılması, bir başlangıç olarak da tabir edilir.

Mavi: Enerji, hayal gücü ve sezgileri temsil eden renktir. Sadakat, akıl ve mantıkla bağdaştırılır. Birlikte görüldüğü cisme veya şekle göre kişinin dinginliğe, huzura ve sükunete olan ihtiyacını ve aidiyet duygusunu simgeler.

Kahverengi: Toprağın, maddenin rengidir. Duygu, heyecan ve kişisel değişim anlamına gelir. Kişinin içinde bulunduğu hayat şartlarına ve ruhsal durumuna göre fiziksel konfor arayışı veya dünyevi zevkleri reddetme arzusu olarak yorumlanır.

Sarı: Güneşi ve erkeği simgeler. Sarı renk sezgilerin, enerjinin, mutluluğun, paranın, mantığın, gerçeklerin ve bilinçli davranışların rengidir. Soluk bir sarı, herhangi bir durum karşısında cesaret kaybını, bazen de büyük kayıpları simgeler.

Yeşil: Hayatı, sağlığı, gelişmeyi, büyümeyi ve umutları temsil eden renktir. Koyu yeşil ise kıskançlık, deneyimsizlik veya güçsüzlük anlamına gelir.

Turuncu: Sağlık, enerji, olağanüstü güç ve mantık anlamına gelir. Çevreyle kurulan sıkı iletişimin, daha sosyal bir hayat isteğinin, kişinin kendinde memnun olmadığı yanları değiştirme arzusunun yansımasıdır.


Pembe: Duyguları, aşkı, neşeyi, mutluluğu ve hayalleri temsil eden renktir. Kişinin özel hayatında bir parça gizlilik gerektiren durumlar olduğuna veya romantik, büyülü ve şefkat dolu bir ilişki hayal ettiğine ya da böyle bir ilişkinin başlangıcında olduğuna yorulur.

Eflatun / Leylak: Hayat gücünün, yaşam sevgisinin, sezgilerin, seyahatlerin ve yeni haberlerin işaretidir. Kişinin gerçek hayattaki durumuna istinaden özgüveni sağlama, yakın bir dost arayışında olma veya sezgisel anlayışta artış veya eksikliğe yorumlanır.

Kırmızı: Rüyalarda görülen kırmızı renk, yaşama arzusunu, cinsel tutkuları, şehveti ve öfkeyi temsil eder. Büyük bir aşk yaşandığına da yorumlanabilir.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
8 Şubat 2013       Mesaj #4
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Rüyada gördüğümüz nesnelerin bir anlamı olduğu gibi, renklerin de anlamı vardır ve yorum açısından oldukça önemli sembollerdir. Genelde rüyada görülen cisimle birleştirilerek yorumlansalar da, tek başına yorumlandıklarında da ayrı bir anlam ifade edebilirler. Gördüğümüz rüyaları çoğunlukla siyah beyazmış gibi algılarız ancak derinliğine düşündüğümüzde, rüyanın geneline yansıyan bir fon rengi (yeşil alan, mavi deniz gibi) veya bir cisimle özdeş şekilde özellikle öne çıkan bir renk olduğunu sonradan hatırlarız.

Rüyaları tam olarak anlamlandırabilmek için, renklerin rüya dilinde neleri ifade ettiğini bilmek gerekir.
Siyah: Kaynağı bilinmeyen bir endişe halinin, korkuların ve kabul edilmeyen durumların göstergesidir. Siyah, ölümü çağrıştıran bir renk olmasına rağmen, ölümle birlikte tanımlanabilecek başka bir olguyu, yani yeniden doğumu işaret eder. Bu, gerçek hayatta bir kapının kapanmasıyla birlikte yeni bir kapının açılması, bir başlangıç olarak da tabir edilir.
Mavi: Enerji, hayal gücü ve sezgileri temsil eden renktir. Sadakat, akıl ve mantıkla bağdaştırılır. Birlikte görüldüğü cisme veya şekle göre kişinin dinginliğe, huzura ve sükunete olan ihtiyacını ve aidiyet duygusunu simgeler.
Kahverengi: Toprağın, maddenin rengidir. Duygu, heyecan ve kişisel değişim anlamına gelir. Kişinin içinde bulunduğu hayat şartlarına ve ruhsal durumuna göre fiziksel konfor arayışı veya dünyevi zevkleri reddetme arzusu olarak yorumlanır.
Sarı: Güneşi ve erkeği simgeler. Sarı renk sezgilerin, enerjinin, mutluluğun, paranın, mantığın, gerçeklerin ve bilinçli davranışların rengidir. Soluk bir sarı, herhangi bir durum karşısında cesaret kaybını, bazen de büyük kayıpları simgeler.
Yeşil: Hayatı, sağlığı, gelişmeyi, büyümeyi ve umutları temsil eden renktir. Koyu yeşil; kıskançlık, deneyimsizlik veya güçsüzlük anlamına gelir.
Turuncu: Sağlık, enerji, olağanüstü güç ve mantık anlamına gelir. Çevreyle kurulan sıkı iletişimin, daha sosyal bir hayat isteğinin, kişinin kendinde memnun olmadığı yanları değiştirme arzusunun yansımasıdır.
Pembe : Duyguları, aşkı, neşeyi, mutluluğu ve hayalleri temsil eden renktir. Kişinin özel hayatında bir parça gizlilik gerektiren durumlar olduğuna veya romantik, büyülü ve şefkat dolu bir ilişki hayal ettiğine ya da böyle bir ilişkinin başlangıcında olduğuna yorulur.
Eflatun / Leylak : Hayat gücünün, yaşam sevgisinin, sezgilerin, seyahatlerin ve yeni haberlerin işaretidir. Kişinin gerçek hayattaki durumuna istinaden özgüveni sağlama, yakın bir dost arayışında olma veya sezgisel anlayışta artış veya eksikliğe yorumlanır.
Kırmızı : Rüyalarda görülen kırmızı renk, yaşama arzusunu, cinsel tutkuları, şehveti ve öfkeyi temsil eder. Büyük bir aşk yaşandığına da yorumlanabilir.
Beyaz veya Gümüş : Ay'ı ve kadınsı duyguların artışını simgeler. Saflığın, temizliğin, barışın, ışığın, aydınlığın ve bilgeliğin rengidir. Rüyanın geneline beyaz rengin hakim olması, o kişinin iç huzura ihtiyaç duyduğunu da gösterebilir.

Kaynak:

Benzer Konular

18 Mart 2013 / Ultra_Boy Cevaplanmış
27 Nisan 2014 / gamble_ Astroloji/Fallar
16 Mart 2008 / HayLaZ61 Türkiye Cumhuriyeti
15 Ocak 2014 / Misafir Cevaplanmış
26 Kasım 2013 / Misafir Cevaplanmış