Arama

Greyfurt ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 22 Kasım 2008 Gösterim: 7.740 Cevap: 1
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
20 Eylül 2008       Mesaj #1
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
greyfurt

Sponsorlu Bağlantılar
Greyfurt (Citrus paradisi), Altıntop olarak da bilinir, turunçgiller (Rutaceae) familyasından anavatanı Çin ve Hindistan olan, fakat bugün birçok çeşit ve kültür formları yetiştirilen, yaprakmeyve türü. dökmeyen
Yaprakları derimsidir. Çiçekleri beyazımsı renkli, meyveleri büyük, toparlak yassı, açık sarı renkli, ince kabuklu, bol usarelidir. Meyvelerinin çekirdekli ve çekirdeksiz cinsleri bulunur. Meyve dilimlerinin kabukları soyulunca acılık kalmaz, rahatlıkla yenebilir.
Meyvelerinden gıda olarak istifade edilir. C vitamini bakımından zengindir. Meyve kabuklarından marmelat yapılır.
Hazmı kolaylaştıran ve kabızlığı önleyen greyfurt mikropları öldürme özelliği ile faydalı bir besindir.
***Greyfurt suyu bazı ilaçların etkisini ölümle sonuçlanabilecek düzeyde arttırdığı için ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

GREYFURT: Bol miktarda C vitamini barındırmasının yanında, A ve B gurubu vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, bakır, sodyum ve fosfor mineralleri açısından da zengin bir meyvedir.

Greyfurdun Faydaları: Özellikle yemeklerden önce yenirse iştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Mikrop öldürücü ve kabızlık gidericidir. Karaciğerin çalışmasına yardımcı olarak kanı temizler, vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırmaya yardımcı olur. Bağırsakların düzenli çalışmasına faydalıdır. İdrar söktürür. Uyarıcı bir meyve olan greyfurt bedensel ve zihinsel yorgunluğu gidermeye faydalıdır. Strese azaltır. Kansere karşı koruyucudur. Göğüs hastalıklarına, damar sertliği ve varislere faydalıdır.

Greyfurt Nasıl Kullanılır? Greyfurdun, meyvesinin yanında suyu ve kabukları da kullanılır. Greyfurtun suyu taze sıkılmalı ve sade içilmelidir. Kabuklarından marmelât yapılabilir. Greyfurt suyuna batırılmış bir pamuk ile sarkık cilt silinirse cildi gerginleştirmeye yardımcı olur.

* Soğuk algınlığına iyi gelir,
* Sindirimi uyarır,
* Diş etlerinin kanamasını azaltır,
* Kılcal damarlardaki kan dolaşımını hızlandırır,
* Mide ve pankreas kanserlerine yakalanma riskini azaltır,
* Tansiyonu dengeler,
* İdrar sökücü özelliği vardır
*Yağlı yemeklerin ardından içilen greyfurt suyu yediklerinizin ağırlığını giderir;
(1 adet greyfurt=50 kalori)
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
22 Kasım 2008       Mesaj #2
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
greyfurt

Bol miktarda C vitamini barındırmasının yanında, A ve B gurubu vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, bakır, sodyum ve fosfor mineralleri açısından da zengin bir meyvedir.
Sponsorlu Bağlantılar

Greyfurdun Faydaları: Özellikle yemeklerden önce yenirse iştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Mikrop öldürücü ve kabızlık gidericidir. Karaciğerin çalışmasına yardımcı olarak kanı temizler, vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırmaya yardımcı olur. Bağırsakların düzenli çalışmasına faydalıdır. İdrar söktürür. Uyarıcı bir meyve olan greyfurt bedensel ve zihinsel yorgunluğu gidermeye faydalıdır. Stresi azaltır. Kansere karşı koruyucudur. Göğüs hastalıklarına, damar sertliği ve varislere faydalıdır.

Greyfurt Nasıl Kullanılır? Greyfurdun, meyvesinin yanında suyu ve kabukları da kullanılır. Greyfurtun suyu taze sıkılmalı ve sade içilmelidir. Kabuklarından marmelât yapılabilir. Greyfurt suyuna batırılmış bir pamuk ile sarkık cilt silinirse cildi gerginleştirmeye yardımcı olur.

Benzer Konular

16 Temmuz 2009 / HerHangiBiri Taslak Konular
16 Ocak 2012 / HerHangiBiri Taslak Konular
13 Mayıs 2010 / SUNU Taslak Konular
24 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular