Arama

Yenilen Besinler Bebek Cinsiyetini Belirler mi?

Güncelleme: 29 Kasım 2008 Gösterim: 15.198 Cevap: 0
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
29 Kasım 2008       Mesaj #1
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Doğacak çocuğun cinsiyetinin önceden belirlenmesinin etik olup olmadığı konusu ülkemizde sürekli tartışılır. Kimi ülkelerde çeşitli yöntemlerle istenilen cinsiyette bebek sahibi olmak mümkün olsa da Türkiye'nin de dahil olduğu pek çok ülkede bu tür yöntemlerin uygulanması yasalarla engellenmiş durumda. Ancak buna rağmen, yapılan araştırmalar yediğimiz besinlerin doğacak çocuğun cinsiyetinde etkili olduğunu ortaya koyuyor.

Sponsorlu Bağlantılar
Bilim dünyası ilk kez hamilelikten önce anne adayının yediği yemeklerin çocuğun cinsiyetini belirlemede etkili olduğunu kanıtladı. Exeter Üniversitesi tarafından 740 anne arasında yapılan araştırmanın sonuçları şöyle:

• Potasyum (balık, tavuk, kırmızı et), C vitamini, B12 vitamini (Ciğer, süt, yumurta akı, peynir, uskumru, sardalya, kırmızı et, karides) ve kalsiyum içeren gıdaları hamilelik öncesinde bol bol tüketmek erkek çocuk şansını artırıyor.

• Kahvaltıda mısır gevreği gibi yüksek enerji kaynağı olan besinleri tüketen kadınların erkek çocuk sahibi olma şansı yüzde 59 gibi çok yüksek bir düzeye çıkıyor.

• Kahvaltı etmeyen anne adaylarının erkek çocuk sahibi olma şansı yüzde 43.

• Günlük diyetlerini düşük kalorili besinlerden oluşturan anne adaylarının erkek çocuk sahibi olma şansı yüzde 45.


-----------------------------------------------------------------------------------


Hamileliğe hazırlanırken yedikleriniz bebeğinizin cinsiyeti üzerinde etkili oluyor. Dr. Murat Berksoy; bilimsel olarak yüzde yüz ispatlanmasa da, Dr. Landrum Shettles tarafından hazırlanan mönülerin bebeğin cinsiyetini etkileyebildiğini söylüyor. Buna göre; kız bebek isteyen anneler bal, erkek isteyenler turşu yemeli...


SABAH


Benzer Konular

19 Ekim 2013 / Misafir Cevaplanmış
14 Aralık 2009 / Misafir Cevaplanmış
10 Mayıs 2010 / Misafir Soru-Cevap
25 Mayıs 2012 / bloom22 Soru-Cevap