Arama

Selülit ve Selülit Tedavisi

Güncelleme: 28 Temmuz 2014 Gösterim: 34.064 Cevap: 15
GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
5 Nisan 2006       Mesaj #1
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Selüliti Tanıyor muyuz?
Selülit, yağ hücrelerinin etrafında sıvı toplanıp şişiklik oluşturarak, cilt yüzeyinin portakal kabuğu görünümünü almasına deniyor.
Sponsorlu Bağlantılar

Selülit neden oluşuyor?
Selülit oluşumunun iki ana nedeni var. Öncelikle kadın vücudunun doğal yapısı selülite yatkın oluyor. Çünkü kadın cildindeki yağ birikimi, erkeklerin tersine dikey yönde gerçekleşiyor. Bu nedenle selülit, tüm kadınlarda görülebiliyor.
İkinci neden olarak, kadın vücudu doğal yapısı gereği erkek vücudundan daha fazla sıvı topluyor. Özellikle de bacak bölgelerinde. Suyun bu şekilde toplanması, yağ hücrelerinin etrafındaki atık sıvıdan oluşan yağ dokusunun yumuşaklığını artırıyor ve selülit tabakası şişiyor. Eğer uzun süre sıvı toplanmasını önleyici bir uygulama yapılmazsa, şişen yağ depoları sertleşiyor ve yumrular oluşuyor. Bu durumda selülit, giderek tedavi edilemez bir hale gelebiliyor. Selülitin durumunu belirlemek için sıkma ve çimdik şeklinde iki çeşit test uygulayabilirsiniz.

Sıkma testi
Selüliti belirlemenin en kolay yolu bu testtir. Kalçanızın üst tarafını hafifçe sıktığınızda, cildinizdeki yumrulu yağ birikimini görebilirsiniz.

Çimdik testi
Baldırınızın üst kısmını çimdikleyip, ayırmak ister gibi yavaşça yukarı doğru çekin. Eğer acı hissederseniz, bu, su toplanmasının ve selülit tabakasındaki şişmenin ilk belirtisi olabiliyor.

Neden daha çok kalça ve basenlerde oluşuyor?
Kalça ve basenlerde bulunan hücreler, vücudun diğer bölümlerine göre daha fazla yağ depoluyor. Dolayısıyla bu bölgelerde, daha önce de değindiğimiz gibi, selülit oluşumuna uygun bir ortam bulunuyor.

Selülite yol açan faktörler neler?
Selülit sadece fazla kilo veya kalıtımsal faktörler nedeniyle oluşmuyor. Bunların yanında, çay, kahve, alkol ve un, şeker gibi rafine maddelerin de selülit oluşumunu hızlandırdığı biliniyor. Su toplanmasını hızlandıran bu tür yiyeceklerden kaçınmak, selülitle savaşırken yardımcı olabiliyor.

Selülit tedavisinde neler yapılabilir?
Egzersiz yapmak selüliti önlemede bir derece etkileyebiliyor. Yürüme, yüzme gibi düşük tempolu egzersizler kan ve lenf yolları dolaşımını hızlandırıyor. Ancak egzersizin etkili olabilmesi için, selülitin sıklıkla görüldüğü bölgelere yönelik olması gerekiyor. Ve bunu başarmak da kolay değil.
Egzersizlerin yanısıra, diyet de selülit tedavisinde etkili olabiliyor. Fakat vücuttaki yağ tabakasının kalınlığı diyetle azalsa bile, kalça ve baldır bölgelerindeki yağı eritmek daha zor oluyor.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Mayıs 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Selülit Nedir? Nelerden Oluşur?
Selülit üç elemandan oluşur:
Sponsorlu Bağlantılar
1- Dayanıklı hale gelmiş bölmeli bir konjonktif doku.
2- Su molekülleri ve tuz molekülleri.
3- Konjonktif doku içine hapsolmuş yağ hücreleri birikintileri.
Bu bölgesel yağ birikimi, cildin hareketliliğinin azalması ve kalınlığının artmasıyla kendini gösterir. Elle dokunulduğunda cilt pütürlü, sertleşmiş ve muntazam olmayan bir görüntü verir.

SELÜLİT TEŞHİSİNİ KENDİMİZ KOYABİLİR MİYİZ?

Cilt iki parmak arasında kıstırıldığında, cildin dış tabakasında girinti ve çıkıntılar meydana gelir ki tıpta buna portakal kabuğu görünümü denir.

SELÜLİT KADINLARDA HANGİ BÖLGELERE YERLEŞİR?

Uyluğun üst kısmı, dizin ve bileğin iç kısımları, kaba et ve baldırların arkası ve üst bacaklara genelde süvari pantolonu şeklinde yerleşir.

SELÜLİT REJİMLE GEÇER Mİ?

Selülit tüm zayıflama rejimlerine karşı direnç gösterir. Özel bir tedavi gerektirir, kendi kendine geçmez.

SELÜLİT AĞRILI MIDIR?

Selülit ağrılı olabilir. Ağrının şiddeti selülitin sinir liflerinin üzerine yapmış olduğu basınç derecesiyle orantılı olarak değişir.

SELÜLİT TEŞHİSİ

Termografi
Vücutta kan dolaşımının normal olduğu bölgelerde vücut ısısı da normal olur. Dolaşım bozukluğu olan yerlerde kanlanma azalacağı için, bu bölgeler vücudun normal ısısından daha soğuk olur. Selülitin oluşma nedenlerinden biri dolaşım bozukluğu olup termografi ile dolaşım bozukluğunun ve selülitin yeri de teşhis edilir.

Ekografi
Bir çeşit ultrason cihazı olup uygulandığı yerin, ayrıntılı olarak görünümünü sağlar. Selülite uygulanma amacı deri kalınlığının ve yağ tabakasının kalınlığının ölçümüdür.

Manyetik rezonans
Vücudun 3 boyutlu incelenmesi imkanını sunar. Bu sayede cilt kalınlığı, yağ tabakası ve oluşabilecek ikincil, üçüncül (tümör, yapısal bozukluklar) nedenlerin varlığının ya da yokluğunun tespitini sağlar.

SELÜLİTTEN KORUNMA

1- Kilonuzu koruyun. Günde 1500 kalori alın.
2- Çok hareket edin, örneğin jogging yapın, bisiklete binin, yüzün, jimnastik yapın.
3- Ayrıca vitamin ve mineral alın. A ve E vitaminleri deriyi düzgünleştirir, magnezyum metabolizmayı harekete geçirir, fosfor ve silisyum dokuları kuvvetlendirir.
4- Vücudun fazla suyunu atması için beyaz ve kırmızı turp, maydanoz, kereviz, çilek ve pilav yiyin.
5- Tuz, şeker, alkol, sigara, koyu çay, kahve, çikolata, kızartma ve undan uzak durun.
6- Derinin kanla beslenmesini teşvik edin. Örneğin masaj eldiveni ile kendi kendinize yapacağınız masajla, bir sıcak, bir soğuk duşu sorunlu yerlere tutun. Saunaya gidin.

Son düzenleyen ThinkerBeLL; 4 Mayıs 2012 09:33
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Mayıs 2007       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Selülit mi? Dert değil!

Yaz öncesinde kadınların ilk kabusu kilosu, ikinci kabusu ise kurtulması bir hayli zor olan selülitleridir. Ancak birçok kadının sandığının aksine, sadece kremlerle bu portakal kabuğu görünümünden kurtulmak mümkün olmaz. Kremler destekleyici olarak kullanılmalı, beslenme ve egzersiz alışkanlıklarını değiştirmek esas alınmalıdır. trans

'Hızlı ve etkili bir şekilde selülitten nasıl kurtulurum?' diyorsanız; ülkemizde de uygulanan tüm yöntemler burada...

LPG uygulaması
Portakal kabuğu görüntüsünü 15 seansta yok eden bu cihaz, lenf akımının ve kan dolaşımının düzenlenmesine dayanıyor. Doku arasında biriken sıvının idrar yoluyla dışarıya atılması sağlanarak ödem çözülüyor. LPG uygulanırken tüm vücudu saran özel bir çorap giyiliyor. Çorabın kaygan yapısı sayesinde vücuda homojen bir uygulama yapılıyor.

Caci masaj cihazı
Londra'da 10 yıldır kullanılan bu cihaz Türkiye'de de çok ilgi görüyor. Özel ütü başlığı yardımıyla, kendine özgü masaj tekniği, birikmiş yağ kütlelerini dağıtarak vücuttan atılımını sağlıyor. Makine yardımıyla vücuda bir mikro akım veriliyor ve böylece kaslar sıkışıyor, doku toparlanıyor. Kaslar çalıştıkça sıkışmış toksinler vücuttan atılıyor. 10-15 seans sonrasında incelme ve sıkılaşma başlıyor. Cilt kalitesinde artış sağlanıyor, popo düşüklüğü ortadan kalkıyor, selülit tamamen yok oluyor ve kaslar güçleniyor.

Karboksiterapi
Yöntemin çıkış noktası, 'bir ortamın oksijensiz bırakılmasının o ortamdaki yağ dokusunun azaltılmasını tetiklemesi'dir. Cildin altına ince bir iğne aracılığıyla karbondioksit gazının verilmesi; öncelikle o bölgeye kan akışını hızlandıran, daha da önemlisi dolaşımı düzenleyen bir mekanizmayı tetikliyor. Bu sayede kanın birinci görevi olan oksijen taşıma işlemi başlıyor. Karbondioksit verilen bölgeye gelen kanın bu bölgedeki karbondioksiti alıp yerine oksijen bırakmasıyla yağ hücrelerinde yağ yakımı başlatılıyor. Karboksiterapi özellikle LPG ile desteklendiğinde mükemmel bir selülit tedavisine, bölgesel zayıflamaya ve sıkılaşmaya olanak sağlıyor.

Kızılötesi ışınlar
Kızılötesi ışın veren bir makinenin altında sorunlu bölgelere, makineden ışın verilmesini sağlayan bantlar yapıştırılıyor. Kas canlandırma etkisi olan bu makine lokalize yağları azaltıyor. Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan kızılötesi ışınlarla tedavi için 15 seans öneriliyor.

Lipoliz
Tüm dünyada uygulanan ve FDA onayı alan yöntemin en önemli özelliği spor ve diyetle yakılamayan, bölgesel ve kalıcı yağ depolarının erimesini sağlamak. Yağları yakarken yerleşmiş selülitleri tedavi eden yöntem; yağ hücrelerinin kalıcı olarak küçültülmesi ve yok edilmesi anlamına geliyor. Soya yağından elde edilen maddenin sorunlu bölgelere enjekte edilmesiyle uygulanan Lipoliz, minimum dört seans sonra selülitlerde gözle görülür bir azalma sağlıyor.

Mezoterapi
Selülit tedavisinin yanı sıra saç dökülmesi ve cilt yaşlanması için de tercih ediliyor. Bacak, popo, karın ve kollara enjeksiyon ile düşük dozlarda bitkisel kökenli ilaç karışımları veriliyor. 15 dakikada bir seans bitiyor. Uygulama sonrası güneşe çıkmak sakıncalı olacağı için hazirandan önce uygulanması tavsiye ediliyor.

Ozon terapi
Yumurta şeklindeki bir kabın içinde gerçekleşen terapide ozon buharı derinin altına inerek selülit hücrelerinin oksijenle dolmasını sağlıyor. Kan dolaşımı hızlanıyor ve selülitli bölgeler harekete geçiyor. İdrar yoluyla toksinlerin atılımı sağlanıyor. Yöntemin mezoterapi ile birlikte uygulanması tavsiye ediliyor.

Masaj tedavisi
Sorunlu bölgelerde uygulanan masajla, önemli noktalardaki dolaşımın hareketli hale gelmesi sağlanıyor. Bu nedenle profesyonel bir kişinin yapması gerekiyor.

Ultrason tedavisi
Bu yöntem ses dalgaları vibrasyon etkisi ile selüliti parçalama ve idrar yoluyla atılma esasına dayanıyor. Ultrason plakalarına jel sürülüyor. Selülitli bölgelere bu plakalar yerleştiriliyor. Ses dalgası derin ve yüzeysel yağları parçalayarak, o bölgenin incelmesi sağlanıyor.

İğnesiz mezoterapi
İyonize edilmiş ilaçların, elektriksel olarak yüklenerek elektroporasyon teknolojisi ile dokulara yedirilmesiyle gerçekleşiyor. Diğer yöntemlere göre tedavi süresini kısaltan uygulama ayrıca cilt çatlakları, güneş sonrası lekeler ve anti-aging amaçlı tedavilerde de kullanılıyor.

Lipodissolve
Vücutta yağ bulunan bölgelere iğnelerle soya enjekte edilmesiyle gerçekleşen, 'yağ çözülmesi' anlamına gelen Lipodissolve yöntemi, mezoterapinin daha geliştirilmiş bir şekli. Lokal olarak yerleşmiş yağ ve selülit depolarını hedef alan yöntem, yağları oksitleyerek hücre metabolizmasını hızlandırarak çalışıyor. En az dört haftalık bir tedavi uygulanması gerekiyor.

Vacu styler
Uzay bilimcileri, doktorlar ve kozmetologlar ile işbirliği içinde yıllarca süren araştırmalar sonucunda geliştirilen cihaz; vücudu toksinlerden arındırarak, yağ çözerek ve sıkılaşma sağlayarak selülite çözüm sağlıyor. Negatif ve pozitif atmosfer basınçları basınç ve çekim gücü ile işleyişini sağlayan yöntem, alçak basınç sırasında bacaklara kan ve oksijen pompalıyor. Yüksek basınç sırasında ise kirli kan ve toksinler damarlar ve lenf kanalları aracılığıyla dışarı atılıyor.

Slide styler
Bu cihaz; bir kumanda aletinden ve bu aletin ek parçalarından oluşuyor. Bandajlar; ayakların, bacakların, kalçaların, göbeğin veya yağ fazlası varsa kolların etrafına sarılıyor. Basınçlı hava üreten Slide Styler, havayı ayakuçlarından baldırlara, popoya ve kalçalara ulaşıyor. 30 dakikalık seansla şişlikler azalıyor ve hafiflik hissi oluşuyor. Yerleşmiş selülitler için önerilen tedavi süresi 15-20 seans.

Spm vacupress
Vakum uygulamasına dayanan yöntemle, şekillendirme ve sıkılaştırma cihazı hücreleri aktive ederek, dokunun derinliğindeki enerjiyi açığa çıkarıyor. Yağları çözerek cildin sıkılaşmasını ve pürüzsüzleşmesini sağlayan cihaz; bacak, basen, bacak içi, karın, mide, kol, göğüs, yüz ve dekolte bölgelerinde uygulanabiliyor.

Sono care
Yerleşmiş yağlar, selülitler, problemli bölgeler, basen ve kalça çıkıntıları için mucize niteliğindeki ultrason yöntemi Sono Care ümitsiz durumlarda bile başarılı sonuçlar sağlıyor. Derinin ultrasona maruz kalması sonucu metabolizma aktif hale gelerek atık maddelerin vücuttan atılmasını kolaylaştırıyor. Bu işlem sonucunda deri sıkılaşıyor, deri altındaki yağlar vücuttan atılıyor, mikro masajla selülit ve basen sorunları başarılı bir şekilde çözümleniyor.

Son düzenleyen Efulim; 18 Ocak 2012 11:21 Sebep: Sayfa düzeni.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
6 Mayıs 2007       Mesaj #4
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
SELÜLİT İLE BAŞETME
Selülit derinin alt tabakasında, yağ dokusunun hemen çevresinde oluşan ve derinin üst bölümünde pütür pütür görüntü bırakan bir hastalıktır. Kadınların korkulu rüyası olan ve bir güzellik kusuru olarak kabul edilen selülite karşı önlemler alınmalıdır.

BESLENME

Beslenme ne kadar fazla tek yönlü olursa, selülite o kadar çabuk aday olursunuz. Özellikle de fast fooda ve hazır yemeklere karşı olan eğilimimiz dokuları kötü yönde etkiliyor.Hayvansal yağlar, şeker ve tuz da en kötü düşmanlarımız. Bunlar yağ hücrelerini şişiriyorlar, dokularda su yapıyorlar ve vücudun atıklardan temizlenmesini önlüyorlar. Özellikle de yağlar doyma hissini büyük ölçüde etkiliyor. Örneğin, mayonezli patates salatası veya kızartması yerken "doydum" sinyali karbonhidratlı bir öğünden (örneğin spagetti) çok daha geç gelir. Sonuçta daha fazla yeriz ve dokulardaki yağ depolarını aşırı derecede besleriz. Hücreler şekilsiz bir kütle haline gelir ve on kat daha büyür. Bu nedenle yemek listenizde taze, yağsız ve besleyici maddeleri fazla olan yiyecekler bulunmalıdır. Meyve, sebze, kepek, çavdar ürünleri ve baklagiller gibi. Bu besinlerde bir yanda dokuları atık maddelerden temizleyen, öte yanda hücrelere besleyici maddelerin naklini çabuklaştıran fazla miktarda potasyum vardır. Portakal, muz, karpuz, avokado, havuç, şalgam, fasülye, bezelye ve patates fazla miktarda potasyum içerirler.

BAKIM
Günümüzün yeni antiselülit kremleri deriye hemen giriyor ve doğrudan doğruya yağ hücrelerini etkiliyor. Etkili maddelerin bazıları yağ depolarını bloke eder, bir kısmı trafik polisi gibi etki yapar, yağ alımını ve naklini ayarlar. Baş aktörlerin biri de kafeindir. Kafein yağıayrıştıran enzimleri harekete geçirir ve bununla birlikte lenf akışını kolaylaştırır. Su en iyi temizleyici maddedir. Bol su içmek dokuları zehirli ve atık maddelerden temizler. Ayrıca kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum gibi maddeler dokuları sıkılaştırırlar. Bunların etkisini dışarıdan kullanılan antiselülit ürünleri kuvvetlendirir. Aynı zamanda vücudun atıklardan temizlenmesinde de etkili olur.

MASAJ
Selülitte özellikle de etkili olan insanın kendi yaptığı drenajdır. Bu nedenle kendi kendinize şu masajı yapın: Masaja okşama hareketleriyle başlayın. Üst uyluklara önce bir, sonra iki elinizle yumuşak bir şekilde aşağıdan yukarı doğru kalçalarınıza kadar masaj yapın. Daha sonra derinizi sıkıştırmadan baş ve işaret parmaklarınızın arasına alın ve yoğurur gibi masaj yapın ve bu arada dizlerin iç tarafını unutmayın. Antiselülit kremlerinin dokulara etkisi, daha önce masaj yapıldığı takdirde iki kat daha fazla olur. Nedeni, lenf ve kanın harekete geçmesidir.

DURUŞ
Yüksek topuklar, yanlış yürüme hareketleri, kambur oturma... Bunlar selülite yol açan nedenlerdir. Çünkü bu saydıklarımız toplardamarlarda ve lenf damarlarında kanın geriye doğru akışını olumsuz yönde etkilerler.Özellikle de yanlış bir oturma şeklinde iç organlar sıkışır. Sonuçta zehirli maddeler vücuttan o kadar çabuk çıkmaz ve atık maddeler dokularda toplanır. Ve deri gevşer, çukurlar oluşur. Bu nedenle her zaman şunu düşünün: Karın içeri, göğüsler dışarı. Dik durma vücudu uzatır ve daha zayıf görünürsünüz. Oturuş için de aynı şey geçerlidir: Duruş hatalarını bilinçli olarak dengelemek için sırt egzersizlerinin yararı vardır. Haftada iki kere jogging ve bisiklete binmeyle buna yardımcı olun.

ENZİMLER
Enzimler tam bir yağ yiyicidirler. Bu enzimler elmada vardır ve yiyeceklerin hiçbir engelle karşılaşmadan değerlendirilmesini ve nakledilmesini sağlarlar. Böylelikle yağ depolarında daha az birikirler. Elmayı iyice çiğneyin, çünkü enzimlerin faaliyeti ağızda başlar.

UZMAN YARDIMIYLA TEDAVİ
Çeşitli etkili yöntemlerle selülit artık kesinlikle tedavi ediliyor. Selülit tedavisinin tıbbii tedavi şekilleri:

· Tıbbi masajlar
Selülit tedavisinin en önemli ayağı masajdır. Çünkü masaj kan ve lenf dolaşımını harekete geçirir ve dokuların taze oksijen ile dolmasını sağlar. Selülit tedavisinde etkili olan iki tür masaj vardır. Dolaşım masajları: Kan ve lenfatik dolaşıma yöneliktir. Bu masaj deri altı kan dolaşımını aktive ederek, dokunun canlanmasını sağlar. Lenfatik drenaj masajları: Bu masajlar özellikle lenf dolaşımı üzerinde etkilidir. Masajın, hem elle, hem de aletle uygulanan şekilleri vardır. Elle olan daha yüzeysel olurken, aletli masajın derinlemesine bir etkisi vardır. Her iki masaj sonunda hücrelere bolca oksijen gider ve toksinlerin vücuttan atılması kolaylaşır.


· Akupunktur
Organizmanın değişik fonksiyonlarının hepsinin kumandası kulakta bulunur. Akupunktur ile bu fonksiyonlar harekete geçirilir. Bu fonksiyonların arasında su birikmesine neden olanlar da aktive edilir.


· Ozon terapi-Ozon banyosu
Ozon terapi, hücre oksijenlenmesini baz alarak, başarılı bir şekilde selülit tedavisinde de uygulanır. Artıklarla dolu olan selülit hücrelerini oksijen ile temizlemeye yönelik bir programdır. Ozon terapi bir kabın içerisinde gerçekleşir. Bu sırada ozon buharın epiderm tabakaya kadar girip o bölgenin oksijen ile dolmasını sağlayarak, dokusal kan dolaşımını aktive eder.


· Lazer terapi
Lazer terapi ikiye ayrılır; soğuk lazer ve sıcak lazer. Soğuk lazer, helyum neon lazer olarak da anılır, selülitli bölgedeki hücreler üzerine uygulanır. Lazer, burada hücreleri geçerek değişimleri hızlandırıp, o bölgede su tutulmasını engeller. Sıcak lazer, selülitin oluştuğu hareketsiz bölgeye uygulanarak, orada bulunan dokuların dolaşımını sağlar.


· Ultrason
Kadındaki hemen hemen farkedilemeyecek kadar küçük yağları bile derinliğine yakalayıp, parçalamayı başarır. Daha fazla yağlanmanın olduğu bölgelerde de daha derine gidilerek lenfleri uyarır ve yine parçalar.


· Basınç terapisi
Bu metodda bacaklar sarılır. Hava basıncı ile çalışan bir odaya girilir. Çok dikkatlice yavaş yavaş, hava basıncı azaltılır. Bununla da lenfatik dolaşım ve kan dolaşımı harekete geçer. Tabi burada önemli olan kişiye özel bir programlama yaparak, herkesin ihtiyaçlarına uygun bir tedavi uygulamaktır.


· Mezoterapi
Bu yöntemde, sıvı haldeki ilaçların şırınga darbeleriyle uygulanması esastır. Daha yeni bir versiyonu da homeopati yöntemini kullanarak, tahmin sistemini çalıştırmak ve öngörüden yararlanarak uygulama yapmaktır. Hiç yan etkisi olmayan naturel maddelerden faydalanılır. Bu yöntem, kan toplanmalarını da önler.


· Lipoelektro
Bu, uzun iğnelerden yararlanmak suretiyle yapılan bir yöntemdir. Uzun, çok ince uçlu ve keskin iğnelerle uygulanır. Elektro ile yağlı bölge arasında bir bağlantı kurulur. Çok düşük düzeyde çalıştırılarak, selülitli bölge üzerinde çalışılır. Bu bölge üzerinde, düzenli ve sık aralıklarla işlem yapılır. İğne, selülitli bölgedeki yağları parçalar ve yağları ortaya çıkartır ve aşırıya kaçmadan bunlar boşaltılır

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
6 Mayıs 2007       Mesaj #5
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Lahanayla selülitlere son
3-4 adet bevaz lahana yaprağı parçalamadan tüm olarak kaynamakta olan yarım litre suya atılır ve hafif ateşte ağzı kapalı olarak 15 dk pişirilir. Sabah ve akşam aç veYa tok karına 1 su bardağı içilir. Her üç günde bir üç gün ara verilerek toplam 21 gün uygulanır. Bu uygulamadan sonra 21 gün ara verilir. 21 günlük aradan sonra sadece haftada 1 defa sabah ve akşam 1 su bardağı ve selülitler yok olana kadar haftada 1 defalık küre devam edilir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
17 Mayıs 2007       Mesaj #6
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Selülit
Bu sıvı tutma olayı üst derinin hemen altında bulunan bağ doku liflerinin yuvarlak birikintiler meydana getirmesi ve bu ilmikler arasında yağ birikintisi tutmasi ile oluşur. Ciltteki bu kalınlaşma, cildin hareketliliğinin azalmasi ve sertleşmesi ile kendini gösterir. Elle dokunulduğunda ciltte pütürlü, sertleşmis ve muntazam olmayan, "portakal kabuğu" şeklinde bir görüntü izlenir.

Selülit ve Selülit Tedavisi

Selülitin zayıf bayanlarda bile görülmesi, bunun genel yağlanmadan farklı bir oluşum olduğunun göstergesidir ve bir güzellik kusuru olarak kabul edilmektedir.

Selülitin evreleri;

1. Dönem:
Ayaktayken ve yatarken selülit belirtisi gözlenmez. Cilt sıkıştırıldığında portakal kabuğu görüntüsü izlenir.
2. Dönem: Yatarken herhangi bir portakal kabuğu görüntüsü gözlenmez. Ayakta iken portakal kabuğu görüntüsü oluşur.
3. Dönem: Ayakta ve yatarken ciltte sıkıştırılmasına gerek kalmadan portakal kabuğu görüntüsü olur.

Selülitin sebepleri;
Hormonal nedenler; vücudumuzun salgıladığı hormon miktarları, çeşitli sebepler ile değişebilir ve bu durum hücre aralığında biriken sıvı miktarının artışına sebep olur. Östrojen hormonundaki artışlar selülit oluşumunda en önemli rollerden birini oynar.
Beslenme; sağlıksız beslenme de selülit oluşumunu hızlandırır. Fast food ve hazır gıdalara dayalı beslenme şekli cilt yapımızı kötü yönde etlkiler.Hayvansal yağlar, tuz ve şeker dokularda su tutulmasını sağlar ve toksik maddelerin atılımını zorlaştırır. Sigara ve alkol kullanımı da doku yenilenmesindeki negatif etkisi ile selülit oluşumuna katkıda bulunur.
Dolaşım bozuklukları; lenfatik ve kan dolaşımındaki bozukluklar,hücrelerin yeterince oksijen ve besin alımını ve toksik maddelerin atımını yavaşlatır.

Selülit oluşumunu nasıl engelleriz?
Beslenme:

Dengeli ve sağlıklı beslenmek şarttır. Kalori ve yağ oranı yüksek gıdalardan uzak durmalı, tuz ve seker tuketimi azaltılmalıdır. Bunun yanında bol sebze ve meyve tuketılmelidir. Zehirli ve atık maddelerin vücuttan atılması için bol su içilmelidir.
Spor:
Kan dolaşımını düzenlemek ve durağan olmaktan kaynaklanan deformasyonu gidermek için spor yapılmalıdır. Egzersiz yapılarak vücudun fazla yağlarını yakması sağlanmalıdır.
Duruş ve giyim tarzı:
Duruş bozuklukları ve giyim tarzı, dolaşım sisteminin ritmini bozar. Yanlış duruş halinizde sıkışan iç organlar toksik maddeleri atamaz. Yüksek topuklu ayakkabılar ve dar giyisileri tercih etmek dolaşım sistemini etkileyeceğinden selülit oluşumunu hızlandırır.

Selülit tedavisi;
Selülit tedavisinde en etkin yöntem masajdır. Çünkü masaj kan ve lenf dolaşımını harekete geçirerek dokuların oksijenlenmesini sağlar. Lenfatik dolaşımın artmasıyla toksik maddeler vücuttan daha kolay atılır. Masajın hem elle hem de cihazlarla uygulama şekli vardır. Elle olan masajlar yüzeysel olur, ancak aletli masajların etkisi derinlemesinedir.


Selülit ve Selülit Tedavisi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen ThinkerBeLL; 4 Mayıs 2012 09:41
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
27 Mart 2008       Mesaj #7
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Selülitten Kurtulmak İçin Bitkisel Takviyeler

- Çaylar...


- Biberiye çayı, günde 2-3 bardak, tatlandırılmadan içilmelidir. Hamileler ve yüksek kan basıncı olanlar içmemelidir.


- Enginar yaprağı çayı için; 1 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış yaprak, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 bardak çay, aç karnına, tatlandırılmadan içilir.


- Limon suyu, suyla yarı yarıya inceltilir, tatlandırılmadan, günde 1 bardak içilir.


- Duvar sarmaşığının yapraklarını ufalayın ve bir litre sıcak suya katıp için.


- Erkeçsakalı çiçeklerini günde 4-5 kez demleyerek aç karna için. Fincan başına iki tutam erkeçsakalı yeterli.


- Günde en az 1 bardak greyfurt suyu için. Greyfurt selülitin düşmanıdır; yağları parçalar ve cildi canlandırır.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen ThinkerBeLL; 4 Mayıs 2012 09:42
gecegiyim - avatarı
gecegiyim
Ziyaretçi
14 Temmuz 2008       Mesaj #8
gecegiyim - avatarı
Ziyaretçi
Erkeklerde neden selülit olmaz, selülit hastalık mıdır, zayıf kadınlarda da selülit olur mu?
Internette sağlık alanında yayın yapan ve uzmanların görüşlerine yer verilen WorldMedLine, internet sitesinde, selülitle (hidrolipodistrofi) ilgili tüm sorularınızı cevaplıyor.

SELÜLİTTEN NASIL KORUNULUR?
  • Kilonuzu koruyun. Günde 1500 kalori alın.
  • Çok hareket edin, örneğin jogging yapın, bisiklete binin, yüzün, jimnastik yapın.
  • Ayrıca vitamin ve mineral alın. A ve E vitaminleri deriyi düzgünleştirir, magnezyum metabolizmayı harekete geçirir, fosfor ve silisyum dokuları kuvvetlendirir.
  • Vücudun fazla suyunu atması için beyaz ve kırmızı turp, maydanoz, kereviz, çilek ve pilav yiyin.
  • Tuz, şeker, alkol, sigara, koyu çay, kahve, çikolata, kızartma ve undan uzak durun.
  • Derinin kanla beslenmesini teşvik edin. Örneğin masaj eldiveni ile kendi kendinize yapacağınız masajla, bir sıcak, bir soğuk duşu sorunlu yerlere tutun. Saunaya gidin.

SELÜLİT BİR HASTALIK MIDIR?
Evet, selülit bir hastalık olup tıptaki adı Hidrolipodistrofidir.

SELÜLİT TEŞHİSİNİ KENDİMİZ KOYABİLİR MİYİZ?
Evet. Cilt iki parmak arasında kıstırıldığında, cildin dış tabakasında girinti ve çıkıntılar meydana gelir ki tıpta buna portakal kabuğu görünümü denir.

SELÜLİT KADINLARDA HANGİ BÖLGELERE YERLEŞİR?
Uyluğun üst kısmı, dizin ve bileğin iç kısımları, kaba et ve baldırların arkası ve üst bacaklara genelde süvari pantolonu şeklinde yerleşir.

SELÜLİT REJİMLE GEÇER Mİ?
Hayır, selülit tüm zayıflama rejimlerine karşı direnç gösterir. Özel bir tedavi gerektirir, kendi kendine geçmez.

SELÜLİT NELERDEN OLUŞUR?
Selülit üç elemandan oluşur:
1- Dayanıklı hale gelmiş bölmeli bir konjonktif doku.
2- Su molekülleri ve tuz molekülleri.
3- Konjonktif doku içine hapsolmuş yağ hücreleri birikintileri. Bu bölgesel yağ birikimi, cildin hareketliliğinin azalması ve kalınlığının artmasıyla kendini gösterir. Elle dokunulduğunda cilt pütürlü, sertleşmiş ve muntazam olmayan bir görüntü verir.
SELÜLİT AĞRILI MIDIR?
Evet, selülit ağrılı olabilir. Ağrının şiddeti selülitin sinir liflerinin üzerine yapmış olduğu basınç derecesiyle orantılı olarak değişir.

ZAYIF KADINLARDA SELÜLİT OLUR MU?
Evet, selülit zayıf hatta sıska kadınlarda bile görülebilir.

SELÜLİTİN NEDENLERİ NEDİR?
  • Hormonal nedenler: Hiper folikülin, yani kadınlarda yumurtalardan salgılanan folikülin hormonunun artışı. Bu hormon, dokularda su tutma özelliği nedeniyle selülite zemin hazırlar.
  • Soya çekim: Anne selülitli ise çocuğunda da selülit görülebilir.
  • Dolaşım bozukluğu (damar yetmezliği): Selülit ve damar yetmezliği birbirine paralel gider. Yani selülit damar yollarında oluşur ve damarları sarar, sıkar. Bu durum kan dolaşımını daha da zorlaştırır ve varisler meydana gelir. Bu da damar yetmezliği, selülit, varis, daha ileri derecede damar yetmezliği olarak gittikçe ciddi boyutlara varır.
SELÜLİTİN OLUŞMASINDA DİĞER NEDENLER NELERDİR?
Kabızlık, hipotiroid, doğum kontrol hapı kullanımı, karaciğerin kötü fonksiyonu ve sinirsel düzensizlik.

KAÇ AŞAMADA GELİŞİR?
Selülit üç aşamada gelişir.
  • Birinci aşaması dolaşım bozukluğudur, damarlardan çıkan su dokulara dolar. Dokular acılı ve duyarlıdırlar. Ödemli denilen bu devrede başarılı bir şekilde tedavi yapılabilir. Bu devrede tedavi yöntemi mezoterapidir.
  • İkinci aşamada, ödem daha da fazlalaşır. Bu aşamada selüliti buradan atmak oldukça güç olmasına karşın, tıpta mezoterapi ile başarılı bir tedavi mümkündür.
  • Üçüncü aşamada, bu dokularda biriken yağ, su ve tuz molekülleri organizma tarafından kullanılamaz ve selülit yerleşir.
SELÜLİTTE NASIL BİR BESLENME REJİMİ UYGULANMALIDIR?
Rejimin, su açısından zengin, tuz açısından zayıf olması gerekir. Selülit tedavisinde tuzu asgari düzeye indirmek gerekir. Balık, kabuklu deniz ürünleri, kümes hayvanı ve yumurta yenilerek protein açısından zengin bir beslenme uygulanır. Proteinler ödemi önler ve iştah artırır. Şekerlemeler, hamur işleri, bakliyat kaldırılmalıp, alkolden uzak durulması gerekir. Zira alkol kanda yağa dönüşür ve vücutta birikir.

SELÜLİT HANGİ YÖNTEMLERLE TEŞHİS EDİLİR?
  • Termografi: Vücutta kan dolaşımının normal olduğu bölgelerde vücut ısısı da normal olur. Dolaşım bozukluğu olan yerlerde kanlanma azalacağı için, bu bölgeler vücudun normal ısısından daha soğuk olur. Selülitin oluşma nedenlerinden biri dolaşım bozukluğu olup termografi ile dolaşım bozukluğunun ve selülitin yeri de teşhis edilir.
  • Ekografi: Bir çeşit ultrason cihazı olup uygulandığı yerin, ayrıntılı olarak görünümünü sağlar. Selülite uygulanma amacı deri kalınlığının ve yağ tabakasının kalınlığının ölçümüdür.
  • Manyetik rezonans: Vücudun 3 boyutlu incelenmesi imkanını sunar. Bu sayede cilt kalınlığı, yağ tabakası ve oluşabilecek ikincil, üçüncül (tümör, yapısal bozukluklar) nedenlerin varlığının ya da yokluğunun tespitini sağlar.
SELÜLİTTE UYGULANAN MEZOTERAPİ YÖNTEMLERİNDE HEDEFLENEN AMAÇ NEDİR?
Tedavinin asıl amacı selüliti oluşturan süreci tersine çevirmek ve yağ hücreleri düzeyinde lipolizi tekrar harekete geçirmektir. Yani, birikimi ortadan kaldırmak, lenf ve kan dolaşımını rahatlatmak, lipoliz mekanizmasını tekrar harekete geçirmektir.

LİPOLİZ NEDİR?
Yağ hücrelerinin boşluğunda depolanan yağların kimyasal olarak parçalanması ve eritilmesi, enerji olarak vücuda verilmesi olayı olarak tanımlanır.

KİŞİ SELÜLİTLİ Mİ DOĞAR?
Hayır, kişi selülitli doğmaz. Ne bebek, ne de çocuklarda selülit olur. Selülit gerçek olarak erişkinlik döneminde ortaya çıkar. Ancak selülitte kalıtım önemli rol oynar. Kalıtımın kesin surette etkili olabilmesi için, hem anne hem de babada yağ fazlalığına ilişkin sorunların bulunması gerekir. Bu durumda kişinin, ilk ergenlik belirtilerinden itibaren ve daha sonra da yaşamının değişik evrelerinde, örneğin gebelik ve menopoz gibi hormonal açıdan çok önemli zamanlarda da izlenmesi gerekir.

HAMİLELİK SELÜLİTE UYGUN ORTAMI HAZIRLAR MI?
Vakaların çoğunda hamilelik gerçekten selülitin belirmesine neden olur. Çünkü doğumdan önce ve doğumdan sonra meydana gelen hormonal değişimler, gerçek bir dengesizliğe neden olur. Doğumdan sonra selülit biraz azalsa da bir miktar selülit birikimi kalır.

MENOPOZ DÖNEMİ ŞİŞMANLAMA DÖNEMİ MİDİR?
Menopoz döneminde özellikle kiloda fazlalığa doğru belirli bir eğilim olur. Ayrıca hormonal dengesizlik, vücudun su tutması ve selülit görülür. Psikolojik açıdan, kadın cinselliğindeki değişim ve buna eklenen çeşitli olaylar kadınlarda depresyona doğru bir eğilim yaratabilir. Kadınlar da kendilerini avutmak için genellikle kontrolsüz ve hatta oburluğa varan bir yeme alışkanlığının içine düşer ve kilo alırlar.

SPOR SELÜLİTİ TEDAVİ EDER Mİ?
Hayır. Sert sporlar, vücudun belirli bir kısmını çalıştıran ve düzensiz yapılan sporlar hiçbir işe yaramaz. Selülite karşı en etkili spor tempolu yürüş ve yüzmedir. Fakat tıbbi olarak, bütün sporlar içinde en iyisi jimnastiktir. Bunun bir avantajı da herkes tarafından istenildiği yerde, istenilen zamanda ve şekilde uygulanabilmesidir.

SELÜLİT ÇOK OLDUĞUNDA TEDAVİSİ DAHA MI ZORDUR?
Hayır. Tedavi daha uzun sürer, ama daha güç olmaz. Yöntem her zaman aynı olup esas zor olan, hastaya kendini sevmeyi öğretmek, harekete geçirmek ve mücadele bilinci kazandırmaktır.

ERKEKLERDE NİYE SELÜLİT OLMAZ?
Erkeklerde selülit olmamasının en önemli nedeni onlarda başka hormonların, özellikle de yağlı hücre oluşumunda hiçbir etkisi olmayan erkeklik hormonunun bulunmasıdır.

SELÜLİT BÜYÜME ÇAĞINDA TEDAVİ EDİLMELİ MİDİR?
Selülit, genellikle büyüme çağında ortaya çıkar. Psikolojik bir sorundan kaynaklanan bir oburluğun sonucu olmadığı halde 14-15 yaşlarında selülit oluşması, hormonal bir düzensizliğin işaretidir. Genç kızlarda selülit oluştuğunda, düşük kalorili bir rejim izlenebilir, spor ve jimnastik yapılabilir ve çok gerekirse mezoterapi uygulanabilir.

ŞİŞMANLIK İLE SELÜLİT ARASINDA NE FARK VARDIR?
Bu ikisini kesinlikle karıştırmamak gerekir. Eğer kişi şişmansa mutlaka selüliti de olur. Ama selülitin cildin derin dokularını bile etkileyen, temelde hormonal kökenli özel bir bozukluk olduğunu bilmek gerekir. Bu bozukluk, son derece zayıf kadınlarda bile görülebilir. Fazla kiloların tüm vücuda yayılmasına karşın selülit, bacak, baldır, kol gibi belirli bölgelerde görülür.

SIK SIK KİLO ALIP VERMEKTEN NİYE KAÇINMALIYIZ?
Bazı kimseler sürekli kendilerini kısıtlamaktansa, çok kötü bir görünüş alıncaya kadar yiyip şişmanlar, sonra da bu kilolarını çok hızlı bir şekilde vermeye çalışırlar. Bu sistemin sakıncaları çok fazladır. Bu tür rejimler organizma için zararlı, metabolizma içinse korkunçtur. Ayrıca sık kilo alıp verme, mekanik faktörler nedeniyle cildin kendini bırakmasına neden olur, deride çatlaklar meydana gelir.

GÜNDE 3 LİTRE SU İÇİLMELİ Mİ?
Toksinleri ve zararlı maddeleri vücuttan atmak için, günde ortalama 1.5 litre su içmek gerekir. Ancak bu, herkes aynı miktarda su içecek demek değildir. Çünkü her insanın gereksinim duyduğu miktar değişir. Genel olarak içilecek sıvı miktarı kiloyla da ilişkilidir. 100 kiloluk bir kişi fazla zorlanmadan bir günde 3 litre su içebilir. Oysa 40 kiloluk biri için bu miktar fazla gelebilir. Ayrıca, vücutları su tutan kadınlar, içmeye başlar başlamaz şişkinlik meydana gelir. Bu durumda selülitten önce bu rahatsızlığın tedavisi ele alınmalıdır.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
5 Ağustos 2008       Mesaj #9
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Selülitlerle vedalaşın
Haftada bir seans olmak üzere, 8 veya 12 seans kişinin durumuna göre planlanıyor. Bir seans ortalama 20-30 dakika arası değişiyor.

Yazın kabusunuz olur
Yazın selülitler gözünüze öyle batmaya başlar ki, aynada sadece onları görürsünüz. Bir an önce bu kötü görüntüden kurtulmak için siz çare ararken, biz sizin için yeni bir yöntem araştırdık.
Bölgesel incelme ve selülit gibi sorunlara çözüm olarak geliştirilmiş olan Lipo- Cav yöntemiyle ilgili olarak Tamamlayıcı Tıp ve Medikal
Estetik Hekimi Dr. Aynur Hamidova ile görüştük.

Lipo Cav nedir? Nasıl bir uygulama yapıyorsunuz?
Lipo-Cav bölgesel yerleşmiş yağların giderilmesinde ve selülit tedavisinde, ister tek başına, ister diğer tedavi yöntemleriyle birlikte kombine kullanılabilen gelişmiş bir sistemdir. Uygulama öncesi kişinin vücut analizi yapılıyor, yağ fazlalıkları tespit ediliyor. Bu yöntem bel, karın, göbek, sırt ve kollardaki zor çözülen depo yağlardan kurtulmak için uygulanabiliyor.

Bu yöntemi erkekler üzerinde de uyguluyor musunuz?
Lipo-Cav, yerleşmiş bölgesel yağları parçalayıp eritmek ve selülitli bölgeleri yok etmek amacıyla kullanılan güçlü bir sistemdir. Hem kadın hem de erkeklerde uygulayabiliyoruz.
Bu yöntemin obezite hastalarında da kullanıldığı söyleniyor, ne kadar etkisi oluyor?
Lipo-Cav yerleşmiş bölgesel yağların eritilmesinde, selülitli bölgenin tedavisinde tercih edildiği gibi, obez durumlarda da kilo verme sürecini hızlandırmada kullanılan yeni yöntemlerden birisidir. Doktor kontrollü diyet ve aktivite programı uygulanması sonucu başarılı sonuçlar elde ediliyor.

Diğer yöntemler ile arasındaki fark ne? Uygulama sırasında kişi acı duyuyor mu?
Lipo-Cav’ın diğer yöntemlerle kıyaslaması yapıldığında, uygulamaların ağrısız ve acısız olması, seanstan sonra hemen günlük yaşama devam edilebilmesi, uygulama yerlerinde morluk olmaması gibi farklılıklar sayılabilir.

Uygulama öncesi ve sonrasında kişinin yapması gereken bir şey var mı?
Uygulama başlamadan bir gün önce ve sonraki gün en az 2,5 litre su içilmesi gerekiyor. Bu, eritilmiş olan yağların vücuttan atılması için son derece önemli ve mutlaka uyulması gereken bir kuraldır.

Başarılı bir sonuç elde etmek için kaç seans uygulama yapmak gerekiyor?
Haftada bir seans olmak üzere, genelde 8 veya 12 seans kişinin durumuna göre planlanıyor. Bir seans ortalama 20-30 dakika arası değişiyor. Tedavinin sürekliliğini sağlamak için seanslar tamamlandıktan sonra 4 ay süreyle ayda bir seans, daha sonra 3’er ay aralıklarla tek seans yapılması gerekiyor.

Selülitlere yakalanmayın
Selülit oluşumunun engellenmesi için gündelik yaşamınızdaki bazı alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekir.
• Çok yağlı yiyeceklerden uzak durmalı, kalorisi fazla olan yiyecekleri tüketmemelisiniz.
• Tuz, şeker ve yağ tüketiminizi en aza indirmeye dikkat etmelisiniz.
• Sağlıklı beslenmek, bol bol sebze ve meyve yemek selülitlerin oluşmasını engeller.
• Kepek ekmeği gibi lifli gıdaları bol tüketmeye dikkat edin.
• Alkol tüketiminize dikkat edin; çünkü alkol yağa dönüşür ve vücutta birikir.
• Egzersiz yapmak selülitin baş düşmanlarından biridir. Yürüyüş yapabilir, spor salonuna gidebilirsiniz.
• Günde en az 1,5 litre su için. Su zehirli maddeleri vücudunuzdan atmanızı kolaylaştırır.
• Kahve ve kola gibi içeriğinde kafein bulunan içeceklerden uzak durmalısınız.
• Elma selülitin oluşmasını engelleyen meyvelerdendir; bu nedenle bol bol yemelisiniz.
• Potasyum, demir, magnezyum gibi vitaminleri bol bol tüketmelisiniz böylece dokular sıkılaştırır ve selülit oluşumu engellenir.
• Selülit kremleri, oluşmamış selülitler üzerinde oldukça etkilidir. Her sabah ve akşam düzenli olarak bu kremleri kullanın.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen ThinkerBeLL; 4 Mayıs 2012 09:47
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
7 Ekim 2008       Mesaj #10
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Selülitten kısa zamanda kurtaran yöntem
Dünya çapında uygulanan başarılı bir tedavi olan lipolizle kısa zamanda ve kalıcı sonuçlar alınabiliyor. Lipoliz sayesinde selülitler kısa zamanda azalırken, ilk dört seansta bir beden incelmek mümkün.

Lipoliz konusunda bilimsel veriler mevcut mudur?
Lipoliz; dünya çapında yapılmış 2000 araştırmanın sonrasında hastalarda uygulanmaya başlanan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemde başarısız sonuçlar elde etme imkanı yüzde 3'ten azdır. Bunun yanında uygulanan hastaların yüzde 72.41'i daha ilk seansta memnuniyet verici sonuçlara ulaşmış. Hastaların yüzde 65'inde selülit gözle görülür oranda azalmış ve yüzde 70'i ilk dört seansta bir beden incelmiştir.

Seanslardan sonra herhangi bir rahatsızlık hissi oluşuyor mu?
Enjeksiyon bölgesinde kızarıklık, morarma, şişme, hassasiyet ve ısı artışı oluşabilir. Morarma, diğer morarmalardan farklı olarak oldukça hızlı bir şekilde bir hafta içinde kaybolur. Hassasiyet azalarak devam eder. Erimenin devam ettiğini, ısı artışını takip ederek de tespit etmek mümkündür. Özellikle ilaç enjekte edildikten hemen sonra, kaşınma, biraz yanma ve kızarıklık olabilir. Ama bunlar birkaç gün içinde kendiliğinden yok oluyor.

Bu uygulama gerçekten liposuction etkisi yapıyor mu?
Yağ hücresini tamamen yok ettiği için, liposuction iğnesi tabiri yanlış değil. Yağ hücresi bir kez yok olduktan sonra bir daha yeniden oluşmaz. Tabii sonuçlarını, kilonuza ve o bölgenin yağlanma durumuna göre 5-10 seanstan sonra görebilirsiniz. Özellikle karın, bel, basen ve gıdı bölgesindeki yağlarda çok etkili bir yöntem. Liposuction ameliyatı sonrasında birçok rahatsızlık yaşanır; morluklar, ödem, uzun süre giymeniz gereken korse. Oysa lipoliz iğneleri ile sosyal hayatınıza devam edebilirsiniz.

Kimlere uygun değildir?
  • 18 yaşından küçükler,
  • Gebe veya emziren kadınlar
  • Şeker hastaları,
  • Kalp rahatsızlığı olanlar,
  • Kanser hastaları
  • Karaciğer ya da böbrek bozukluğu olan hastalar
  • Mevcut bir enfeksiyon geçiren hastalar
  • Verilen ilaçlara alerjisi olanlar
uygun değildir

DR. SİBEL ÜNLÜİSKİT
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen ThinkerBeLL; 4 Mayıs 2012 09:49

Benzer Konular

1 Eylül 2009 / Misafir Soru-Cevap
10 Mart 2009 / 07klkn Soru-Cevap
4 Şubat 2012 / Heulwen Arşive Kaldırılan Konular
3 Ağustos 2016 / kenan23 Psikoloji ve Psikiyatri