Arama

Darı Otu ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 8 Haziran 2011 Gösterim: 3.068 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Şubat 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Darı ve Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
akdari

Diğer İsimleri : Akdarı, Panicum, Millet

Darı (akdarı) : Buğdaygillerden, kuraklığa dayanıklı bir bitkidir. Tohumları besin olarak kullanılır. Tohumları besin olarak kullanılan ve ortalama 30 - 100 cm boylarında, dayanıklı bir bitkidir. İçerisinde çeşitli glikozitler bulunur.

Faydası :
  • Zihin yorgunluğunu giderir.
  • Sinirleri kuvvetlendirir.
  • Hamileler için de faydalıdır.
Darı Otu Nasıl Kullanılır? Darıdan elde edilen un kullanılır. Darı otu hayvan ve kuş yemi olarak da kullanılmaktadır, fakat hayvanlara taze olarak yedirilirse zehirlenmelere neden olabilir.


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Haziran 2011       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Darı
Sponsorlu Bağlantılar

Buğdaygillerden, birçok çeşidi olan bitki ve bu bitkinin tohumu (Panicum miliaceum).

Kuraklığa dayanıklıdır. Tohumları, gereğinde buğday yerine besin olarak kullanılır. Akdarı da denir. Tarihte ilk darı yetiştiren ulusun Türkler olduğu sanılmaktadır. Daha sonra Akdeniz ülkelerine, oradan da dünyaya yayılmıştır. Hafif toprakları seven darı, tanesi için yetiştirilir. İlkbaharda don tehlikesi geçtikten sonra ekilir, sapı ve yaprakları sararınca biçilir. Samanı, hayvan yemi olarak kullanılır. Kuskus yapımında unundan, bira yapımında tanesinden yararlanılır. Kuzey Afrika'da ve Hindistan'da geniş ölçüde darı tarımı yapılır. Türkiye'de 3.250 hektar alanda yapılan darı üretiminden yılda yaklaşık 5.300 ton darı elde edilir (1997). Tropikal Afrika'da günlük besin olarak kullanılan darı, cinsine göre 50-80 cm kadar boylanır. 115-120 günde biçilecek duruma gelir.

MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi


Benzer Konular

18 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Sağlıklı Yaşam
3 Şubat 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular
18 Kasım 2012 / selintan41 Arşive Kaldırılan Konular
2 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular