Arama

Hangi Hastalığa Hangi Bitki Tedavisi Uygulanmalı?

Güncelleme: 15 Ağustos 2013 Gösterim: 4.759 Cevap: 9
melekay42 - avatarı
melekay42
Ziyaretçi
30 Eylül 2011       Mesaj #1
melekay42 - avatarı
Ziyaretçi
Günümüzde beslenmeden kozmetiğe kadar pek çok alanda, özellikle de hastalıkların önlenmesi ve tedavisi konusunda doğaya dönüş akımı yaşanıyor. Yapay yolla elde edilen ilaçların her geçen gün yeni bir yan etkisinin bulunması, insanları bitkisel ürünlere yöneltiyor. Doğru kullanıldığında şifa veren bitkiler, bilinçsizce tüketilirse çok ciddi sorunlara hatta ölümlere yol açabilirler. Bu yüzden bitkileri çok iyi tanımalı ve onları modern tıbbın alternatifleri olarak değil, destekleyicileri olarak görmelisiniz.
Hangi hastalığa hangi bitki iyi geliyor?
Sponsorlu Bağlantılar
Hangi bitki nasıl yenmeli?
İşte tüm soruların cevabı...

selennaz43 - avatarı
selennaz43
Ziyaretçi
3 Ekim 2011       Mesaj #2
selennaz43 - avatarı
Ziyaretçi
Şifalı bitkiler öksürük için oldukça etkili tedavi yöntemleridir ve binlerce yıldır kullanılmaktadır. Günümüzde son yıllarda doğayla dönüşle birlikte kullanımları da oldukça artmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar
Öksürük İçin En İyi Gelen Şifalı Bitkiler

1- Zencefil Macun
Zencefilli Macun içeriğinde Zencefil, Zerdeçal, Keçiboynuzu, Havlıcan, Karanfil, Tarçın, Nane Özü, Ihlamur, Adaçayı, Bal, Pekmez karışımlarını kullanılarak üretilmiştir.

Zencefilli Macun Kullanımı
Günde 2 defa 1 çay kaşığı yenmesi ya da yarım çay bardağı ılık suya 1 çay kaşığı macun karıştırılarak içilmesi tavsiye edilir. Ürün açıldığı andan itibaren ara verilmeden en kısa sürede tüketilmelidir. Ayrıca ağız tadınıza uygun olması bakımından; süt, yoğurt, ya da katkısız meyve suyu ile birlikte tüketebilirsiniz.

2- Havlıcan Karışımlı Macun
Vücuda kuvvet verir. İştahı açar. Mideyi kuvvetlendirir ve mide ekşimesine iyi gelir. Mide ve bağırsak gazlarını önler. İdrar söktürür. Göğsü yumuşatır. Grip ve soğuk algınlıklarında faydalıdır. Baş ağrısı, baş dönmesi ve ağız kokusunu giderir. Romatizma ve nikris şikayetlerini azaltır.

selennaz43 - avatarı
selennaz43
Ziyaretçi
3 Ekim 2011       Mesaj #3
selennaz43 - avatarı
Ziyaretçi
Bu konuda en etkili olan Zeytinyağlı Kudret Narı Karışımlı Macundur belki 500 yıllık karışımdır. Son dönemlerde yapılan araştırmalar bu konuda etkisinin gerçek olduğunu ispatlamıştır, ayrıca başla bitkisel çözümlerde vardır.

Bitkiler tarafından şekerlerin depolanması amacı ile üretilen nişasta da önemli bir barsak gazı kaynağıdır. Buğday, arpa, patates, mısır ve prinç bu tür şekerden son derece zengindir ve barsak gazına neden olurlar. Bunların içerisinde sindirimi en kolay olan prinçtir ancak pirinç de kan şekerini çok çabuk yükselttiği için gazı az ama başka derdi olan bir bitkisel üründür. Ancak şu bir gerçektir ki tüm bu bitkisel ürünlerin barsak gazına neden olurlar.

İlginç bir gerçek de şudur; rafine ürünler (un, nişasta vb.) doğal hububatlardan daha az gaza neden olurlar çünkü bağırsaktan emilimleri çok daha hızlıdır. Doğal haldeki hububatların içindeki fiber (lif) şekerlerin sindirimini yavaşlatır. Rafine ürünlerin içinde lif olmadığı için bu ürünlerin içindeki nişasta çok daha hızlı sindirilir ve emilir. Bununla birlikte bitkilerin içinde bolca bulunan sellüloz (ki bu da bir şeker kompleksidir) insan vücudu tarafından sindirilemez ve kalın bağırsaklara geçer. Kalın barsak bakterileri selülozu yavaş sindirdiği için sellülozu bol ürünler genelde az miktarda gaza neden olurlar.
Herkes için barsak gazları kaçınılmazdır. Ancak bazı bireyler bu konuda daha şanssızdır. Pankreasın salgıladığı enzimlerin azlığı (özellikle şeker sindiren enzimlerin) pek çok şeker türünün kalın bağırsaklara geçmesine neden olur ve bu da bakteriler için bir bayram havası oluşturur. Özellikler bazı kişilerin ciddi gaz probleminin olması bu pankreas enzimlerinin miktarına bağlıdır. Ayrıca kalın barsak florasındaki değişiklikler, uzun süreli antibiyotik kullanımı, aşırı rafine ürün tüketilmesi de barsak gazlarında artışa neden olabilir.
elizsu44 - avatarı
elizsu44
Ziyaretçi
3 Ekim 2011       Mesaj #4
elizsu44 - avatarı
Ziyaretçi
Sivilceler için en iyi çözüm Damla Sakızlı Papatyalı Sabundur. Birçok sabun üreticisinin ürün portföyünde var herhangi birini alabilirsiniz. Yüzünüzde ve vücudunuz da oluşan sivilcelerin yok olmasına, aknelerin oluşumunu engelleme ve giderilmesinde etkilidir.

Sivilceler için diğer bitkisel çözümler
  • Bir tutam biberiye otu
  • Bir tutam adaçayı
  • Saf alkol
Bir tutam biberiye otu ve bir tutam adaçayı kaynamış suya atarak demleyin. 15 - 20 dk bekletin. Temiz bir kaba süzerek içerisine bir kahve fincanı saf alkol ilave edin ve karıştırın. 15 - 20 gün temiz bir pamukla yada bezle yüzünüze uygulayabilirsiniz

Sivilce Geçirici Krem
  • 4 bardak gülsuyu
  • 2 elma (dilimlenmiş)
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış rezene
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış kereviz
  • 2,5 yemek kaşığı arpa unu
  • 3 yumurtanın akı
  • 1 tatlı kaşığı lanolin
selennaz43 - avatarı
selennaz43
Ziyaretçi
4 Ekim 2011       Mesaj #5
selennaz43 - avatarı
Ziyaretçi
  • Ülser için en etkili bitkisel karışım Zeytinyağlı Kudret Narı Karışımlı Macundur.
  • Mayıs papatyası, hatmi kökü, aynısafa, meyan kökü, zencefil, eğir kökü de çok iyi gelir.
  • Hatmi kökü ve meyan kökü, mukoza koruyucu özellikleri açısından öncelikle önerilir ve mukozayı tedavi edici özelliklere de sahiptirler.
  • Papatya ve zencefil, zayıf ve duyarlı mideleri yatıştırır ve desteklerler.
  • Aynısafa, yara iyileştirici olarak, ülserin iyileşmesine aktif katkı sağlar.
  • Eğir kökü, mideyi güçlendirir ve mide salgılarını (az veya çok olsa da) normal düzeyde tutar. Eğer hastalık nedenleri arasında stres de varsa, kediotu kökü veya şerbetçiotu bu karışıma eklenmelidir.
Bitkiler çok ince kıyılarak iyice karıştırılır. Yarım veya bir tatlı kaşığı bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Yemeklerden yarım saat önce olmak üzere, günde 3 bardak çay, tatlandırılmadan ve sıcak içilir.

Aşırı rahatsızlıklarda, tamamen posasız, yumuşak besinler almaya özen gösterilmelidir. Ayrıca midenin yükünün daha da azaltılması bakımından, besinler elden geldiğince az albümin içerikli olmalıdır.

Rahatsızlıklar azaldıkça, besinlerdeki posa ve albümin oranı ve çeşitliliği de kademeli olarak arttırılabilir. Tütün ve alkolden uzak durmak çok önemlidir. Özellikle tütün açlığı nedeniyle sinirsel gerginlikler oluşabilir ve bu durumda hastanın durumu daha da kötüleşebilir. Ama ne olursa olsun, en doğrusu, tütün (sigara) alışkanlığına bir an önce son vermektir.
selintan41 - avatarı
selintan41
Ziyaretçi
6 Ekim 2011       Mesaj #6
selintan41 - avatarı
Ziyaretçi
Şifalı Bitkiler Mide Ağrısı için oldukça faydalı olmaktadır ve yüzyıllardır kullanılmaktadır mide arısı için pek çok bitkisel formül olsa bile en etkilisi hepinizin bildiği Damla Sakızlı Macundur.
Aç karnına 1 tatlı kaşığı yenildiğinde gastrit, ülser gibi mide rahatsızlıklarına faydalıdır.
Tok karnına 1 tatlı kaşığı yenildiğinde hazmı kolaylaştırıcı ve bağırsak gazları giderici olarak kullanılır.

Mide Ağrısı İçin Diğer Şifalı Bitki Kürleri
Nane, bal, tarçın ve papatya mide ağrılarına iyi gelmektedir. Bu sebepten dolayı, herhangi bir hastalık yüzünden olmadığına emin olduğunuz mide ağrılarınız için, hazırlayacağınız, nane ve papatya çayı mide ağrılarınıza iyi gelecektir. Bunun yanı sıra tarçın ve balı karıştırmak da etkili bir çözümdür.
melekay42 - avatarı
melekay42
Ziyaretçi
6 Ekim 2011       Mesaj #7
melekay42 - avatarı
Ziyaretçi
Bronşit Bitkisel Tedavisi en etkili bitki havlıcandır. Havlıcandan yapılan birçok karışım çok uzun süredir zaten bu rahatsızlığın tedavisinde kullanılmaktadır. Bronsit hava kirliliğiniz artması ile oldukça yaygın bir hastalık olmuştur.
Bronşit için kesin özüm için Havlıcan Karışımlı Macun tam bir iksirdir ve çok etkilidir, her yerde bulabilirsiniz. Çok marka üretmektedir.
Genellikle bal, glikoz şurubu, havlıcan (Alpinia officinarum) %10, zencefil (Zingiber officinale), zerdeçal (Curcuma longa, C. domestica), çörekotu (Nigella sativa), tarçın (Cinnamonum sb.), polen, doğal nane aromasından oluşur

Bronşit için Diğer Öneriler
  • Kuru okalüptüs yaprakları ince ince kıyılır pipoya doldurulup içilir.
  • 1 adet siyah turp yıkanır, soyulur, rendelenir ve sıkılır. Sıkılan su başka kapta toplanır. Toplanan suyun yarısı kadar üzerine süzme bal ilave edilir. Yemeklerden önce 2 kahve kaşığı içilir.
  • 4 bardak suya 30 gr. sığırkuyruğu konur, kaynatılır, süzülür. Günde 3 kere birer çorba kaşığı içilir.
  • Çörekotu hafif kavrulup toz haline getirilir. Günde 3 defa 1 çay kaşığı çörekotu yarım çay kaşığı balla ağızda emilerek yutulur.
  • 1 bardak suya 3 gr. kekik konulur. 1 dakika bekletilir. Bu sudan günde 3 bardak içilir.

selintan41 - avatarı
selintan41
Ziyaretçi
7 Ekim 2011       Mesaj #8
selintan41 - avatarı
Ziyaretçi
Bitkisel olarak kolayca yapılabilecek basit bir rahatsızlıktır.Yorgunluk için bir çok şifalı bitki bulunmaktadır fakat En Etkilisi Herkesin bilgiği Damla Sakızılı Macundur. İçeriğindeki karışımlar ve özellikle damla sakızının etkisi ile günde bir kaşık aldığınızda tüm gün oldukça zinde olmanızı sağlar.

Yorgunluk İçin Diğer Bitkisel Öneriler
  • 5-6 adet tarla lahanasının dış yaprakları,
  • 1 lt su
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ
Suyu kaynatıp, lahana yapraklarını içine atın. 10 dak haşlayın. Suyunu süzün ve günde 3 defa bu sudan için. Kan şekerinizi düzenleyecek olan bu kür, bahar yorgunluğuna birebirdir.


Kronik yorgunluk için

  • 2 adet havuç
  • 10-15 adet incir
  • 1 lt su
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ
Suyu 1/2 lt kaynatın. Havuçları içine atarak 7 dak haşlayın. Başka bir kabın içerisinde, incirleri yıkayın. Diğer 1/2 lt suyu da başka bir kapta kaynatıp, incirleri içerisine atın. 15 dak kaynatın. Ayrı ayrı hazırladığınız bu suları ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra, suları birbirine karıştırıp, cam bir şişeye koyun. Buz dolabında saklayabilirsiniz. Bu sudan günde 1 bardak için.
melekay42 - avatarı
melekay42
Ziyaretçi
7 Ekim 2011       Mesaj #9
melekay42 - avatarı
Ziyaretçi
"Hipertansiyon Nasıl Düşürülür?" sorusunun cevabı aslında çok karmaşık değildir, ama hepimiz karmaşık zannederiz.Aslında basit bitkisel karışımlarla bu sorun rahatça halledilebir.
Bu konuda en etkilisi bitkisel olarak tabii ki Ginseng Karışımlı Macundur.
Aşağıda buna altarnetif bitkisel hipertansiyon çözümleri yer almaktadır:
İlaçsız tedavide hasta yaşam tarzını, beslenme alışkanlıklarını değiştirir. Hipertansiyon hastaları eğer sigara kullanıyorlarsa; bunu mutlaka bırakmaları gerekmektedir. Sigara kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini artırdığı gibi içilen her sigaradan sonra kan basıncında önemli bir artış meydana gelmektedir.
Şişmanlık ile kan basıncı arasında pozitif bir ilişki vardır. Şişman hastalarda, kalp damar hastalığı, şeker hastalığı ve kan yağlarının yüksekliği daha fazladır. Tansiyon hastalarının en fazla dikkat etmesi gereken besinlerin başında tuz gelmektedir. Tansiyon hastaları özellikle tuzlu yiyeceklerden kaçınmalıdırlar. Dikkat edilmesi gereken tuzlu yiyecekler arasında salça, domates suyu, cips, turşu, soda, sardalye, ton balığı, tuzlu çerezler, peynirler, tütsülenmiş etler gelmektedir. Hipertansiyonu olan kişiler alkol tüketimini azaltılmalıdırlar. Günlük tüketilen taze sebze ve meyve miktarı arttırılmalıdır. Hipertansiyondan korunmanın diğer bir yolu da günlük stresten uzak durmaktır.
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
15 Ağustos 2013       Mesaj #10
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
999974 595011790521968 1416284670 n

TARCIN,LI BAL,IN 15 MUCİZEVİ ETKİSİ


Tarçınlı bal tek kelime ile mucizevi doğal bir ilaç. Kanserden kilo vermeye, kalp hastalıklarından kolesterole, soğuk algınlığından cilt enfeksiyonlarına kadar iyileştiremediği hastalık yok gibi…
Hindistan’da bir geleneksel tıbbi tedavi yöntemi ile balın yanık tedavisindeki etkisin kıyaslandığını ve 1 haftanın sonunda balla tedavi edilen yanıkların %91, diğer yöntemle tedavi edilenlerin %7 oranlarında enfeksiyon riskinden korunduğunu biliyor muydunuz?

Bir başka araştırmada ise sezaryen ve histerektomiden sonra yaraların iyileşmesine balın etkisi gözlendi. Standart çözüm olan iyot ve alkole kıyasla bal tedavisi hastaların daha kısa sürede enfeksiyondan kurtulmasını ve daha kısa süre hastanede kalmasını sağladı.

Bal, bozulmayan ya da küflenmeyen tek yiyecek. Halk ağzıyla şekerlendiği ifade edilir. Ancak bal aslında soğuk ve karanlık yerde bekletilirse yalnızca kristalleşir. Ağzını gevşetip ılık suda bekletirseniz kendiliğinden erir.

Tarçın ve Bal Mucizesi

İlaç firmaları bu bilgilerin yayılmasından hoşlanmayacak, çünkü tarçınlı bal düzenli kullanıldığında pek çok ilaçtan daha sağlıklı ve daha etkili bir ilaç.

Bal ve Tarçınla İlgili Gerçekler

Bal ve tarçın karışımının pek çok hastalığı iyileştirdiği biliniyor. Bir yan etkisinin olmaması da cabası. Şekerli olmasına rağmen doğru miktarda alındığında diyabet hastalarına dahi zarar vermiyor. Batılı bilim insanlarının araştırmalarına göre:

Kalp Hastalıkları: Bal ile toz tarçını karıştırın ve kahvaltıda kızarmış ekmekle yiyin. Kolesterolü düşürür ve muhtemelen kalp krizini önler. Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor.

Arterit: Arterit hastalar bir fincan sıcak suya iki yemekkaşığı bal ve bir çay kaçığı toz tarçın koyarak faydalı bir içecek hazırlayabilirler. Günlük olarak içilirse kronik arterit hastaları dahi iyileşebilir. Kopenhag Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada 200 hastalarını kahvaltıdan önce bir kaşık bala yarım çay kaşığı tarçın ile tedavi eden doktorlar 73 hastanın tümüyle ağrıdan kurtulduğunu, bir ay içerisinde ağrı yüzünden hareket edemeyen hastaların hemen hepsinin ağrı çekmeksizin yürümeye başladığını gördü.

İdrar Yolu Enfeksiyonu: İki yemek kaşığı toz tarçın ile bir yemek kaşığı balı ılık suya ekleyerek için. İdrar yolundaki mikropları öldürür. Kim bilebilirdi ki?

Kolesterol: İki yemek kaşığı bal ve üç yemek kaşığı toz tarçın 450 gram çay kolesterol hastasına verildiğinde iki saat içerisinde kandaki kolesterol oranunun %10 azaldığı görüldü. Günde üçkez alındığında kronik kolesterol dahi tedavi edilebiliyor. Günlük olarak yenen bal ise kolesterol şikayeterini azaltıyor.

Soğuk Algınlığı: Sık ya da ağır soğuk algınlığı şikayeti olanlar bir kaşık ılık bal ¼ kaşık toz tarçınla üç gün boyunca birer kez alabilir. Bu tedavi çoğu kronik öksürüğü ve soğuk algınlığını tedavi edebilir, sinüsleri temizleyebilir.

Boğaz Tahrişi: Tarçınlı balın boğaz ağrısını iyileştirdiği ve boğaz ülserini kökünden kazıdığı söyleniyor.

Gaz: Hindistan ve Japonya’da yapılan araştırmalar tarçınlı balın midede oluşan gazları önlediğini gösteriyor.

Bağışıklık Sistemi: Tarçınlı balın günlük tüketimi bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve vücudu bakteri ile virüs saldırılarından koruyor. Balın düzenli tüketimi akyuvarları güçlendirerek bakteriyel ve virütik hastalıklara karşı direnci artırıyor.

Sindirim Güçlüğü: İki yemek kaşığı bala serpilen toz tarçının yemek yemeden önce aınması asitliliği önlüyor ve en ağır yemekler dahi sindirilebiliyor.

Grip: İspanyol bir bilim insanı baldakı doğal bir bileşenin grip mikrobunu öldürdüğünü ve hastayı gripten kurtardığını kanıtladı.

Uzun Ömür: Bal ve toz tarçın ile hazırlanan çay düzenli olarak içildiğinde ileri yaşın etkilerini azaltıyor. Çay yapmak için dört yemek kaşığı bal, bir çay kaşığı tarçın ve üç fincan kaynamış su kullanın. Günde 3-4 kez 1/4 fincan için. Cildi taze ve yumuşak tutar ve yaşlanmayı önler.

Boğaz Ağrısı: Boğaz ağrıdığında ya da gıdıklandığında bir kaşık bal yiyin. Boğazınızdaki raatlık geçene dek 3 saatte bir tekrarlayın.

Sivilceler: Üç yemek kaşığı bal ve bir çaykaşığı toz tarçını karıştırın. Yatmadan önce sivilcelerinizin üzerine sürün ve ertesi gün ılık suyla yıkayın. İki hafta her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden söker.

Cilt Enfeksiyonları: Bal ve toz tarçını etkilenen bölgelere eşit miktarda uygulamak egzama, mantar ve her türlü cilt enfeksiyonunu iyileştirir.

Kilo Verme: Her gün sabahları kahvaltıdan yarım saat önce, boş mideye ve geceleri yatmadan önce bir bardak kaynamış suyun içine bal ve toz tarçın koyup için. Düzenli olarak alındığında obezite sorunu yaşayanlarda bile kilo kaybı sağlıyor.

Kanser: Japonya ve Avustralya’da yapılan araştırmalar mide ve kemik kanserinin başarıyla tedavi edilebildiğini gösterdi. Bu kanser çeşitlerinden muzdarip hastalar günde bir yemek kaşığı bal ve bir çay kaşığı tarçını üç parçaya bölerek bir ay boyunca almalı.

Yorgunluk: Yakın zamanda yapılan araştırmalar gösteriyor ki baldaki şeker vücudun güç kazanmasına yardımcı oluyor. Bal ve toz tarçın tüketen yaşlılar daha zinde ve esnek olduklarını ifade ediyor. Her gün diş fırçaladıktan sonra ve öğleden sonra 15.00’te alındığında bir haftada vücut direnci artıyor.

Kötü nefes: Güney Amerikalılar sabahları bir çay kaşığı bal ve tarçın konmuş suyla gargara yapıyor böylece nefesleri gün boyu güzel kokuyor.

İşitme kaybı: Günlük olarak sabah ve akşamları bal-tarçın ikilisini almak duyma kaybını giderebiliyor.

Tarçınlı Balın Hazırlanışı

Önce bir bardak suyu kaynatın, sıcak suya tarçın koyun ve demlenmeye ve soğumaya bırakın. Kaynar suya bal koymayın. Sıcak su baldaki enzimleri öldürür. Su oda sıcaklığına geldiğinde tarçının iki katı kadar bal ekleyin. Yatmadan bardağın yarısını için ve diğer yarısını sabaha bırakın.
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove

Benzer Konular

8 Mayıs 2011 / *TeoDora* Taslak Konular
10 Şubat 2013 / Misafir Cevaplanmış
31 Mayıs 2011 / Misafir Soru-Cevap
8 Ocak 2014 / Misafir Soru-Cevap
21 Ekim 2009 / Misafir Soru-Cevap