Arama

Oklava Tatlısı Tarifi

Güncelleme: 3 Temmuz 2012 Gösterim: 4.658 Cevap: 0
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
3 Temmuz 2012       Mesaj #1
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Oklava Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
oklava tatlisi tarifi
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı pakmaya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kasığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz
  • Aldığı kadar un

Şurubu için;
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su

Oklava Tatlısının Yapılışı Hazırlanması:

1. Pakmaya ılık sütte eritilir. Yumurta, yağ, yoğurt, sirke ve erimiş yağ bir kapta karıştırılır. Üzerine aldığı kadar un konarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir.

2. Hamur dörde bölünür. Her bölük yufka gibi açılır. Üzerine ceviz serpilir. Rulo yapılır. Birer parmak ara ile kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Fırında kızartılır. Üzerine önceden hazırlanıp soğutulan şurup dökülür.

3. Şurubunu çektikten sonra üzerine Hindistan cevizi serpilir.

Şurubunun yapılışı: Şeker ve su kaynayıncaya kadar arada bir karıştırılır. Sonra 10 dakika ocakta tutulur. Soğumaya bırakılır.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
In science we trust.

Benzer Konular

10 Kasım 2008 / konçuy Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
10 Haziran 2011 / Misafir Taslak Konular
25 Ocak 2012 / DERUNİ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular