Oklava Tatlısı
Malzemeler:
Şurubu için;
Oklava Tatlısının Yapılışı Hazırlanması:
1. Pakmaya ılık sütte eritilir. Yumurta, yağ, yoğurt, sirke ve erimiş yağ bir kapta karıştırılır. Üzerine aldığı kadar un konarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir.
2. Hamur dörde bölünür. Her bölük yufka gibi açılır. Üzerine ceviz serpilir. Rulo yapılır. Birer parmak ara ile kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Fırında kızartılır. Üzerine önceden hazırlanıp soğutulan şurup dökülür.
3. Şurubunu çektikten sonra üzerine Hindistan cevizi serpilir.
Şurubunun yapılışı: Şeker ve su kaynayıncaya kadar arada bir karıştırılır. Sonra 10 dakika ocakta tutulur. Soğumaya bırakılır.
Sponsorlu Bağlantılar
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı pakmaya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kasığı sirke
- 1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz
- Aldığı kadar un
Şurubu için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
Oklava Tatlısının Yapılışı Hazırlanması:
1. Pakmaya ılık sütte eritilir. Yumurta, yağ, yoğurt, sirke ve erimiş yağ bir kapta karıştırılır. Üzerine aldığı kadar un konarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir.
2. Hamur dörde bölünür. Her bölük yufka gibi açılır. Üzerine ceviz serpilir. Rulo yapılır. Birer parmak ara ile kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Fırında kızartılır. Üzerine önceden hazırlanıp soğutulan şurup dökülür.
3. Şurubunu çektikten sonra üzerine Hindistan cevizi serpilir.
Şurubunun yapılışı: Şeker ve su kaynayıncaya kadar arada bir karıştırılır. Sonra 10 dakika ocakta tutulur. Soğumaya bırakılır.
In science we trust.