Arama

Askerlik Hakkında Önemli Bilgiler - Sayfa 2

Güncelleme: 6 Kasım 2012 Gösterim: 139.579 Cevap: 13
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
11 Kasım 2010       Mesaj #11
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
SEDEN adlı kullanıcıdan alıntı

Izin gunleride askerlik døneminde sayiliyormuuu?

Evet.
Sponsorlu Bağlantılar
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Kasım 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar,

Sponsorlu Bağlantılar
Size bir konuda danışacağım, ben yüksek lisans eğitimine başlamadan önce prosedür gereği askerliğimi 08/2012'ye tecil ettirdim. Şu an yüksek lisans'ın son dönemindeyim ve okulum 01/2012'de, yani 2-3 ay sonra bitecek. Ben 03-04/2012 gibi askere gitmek istiyorum.

Yaşım geçkin olarak gittiğimden dolayı son dakikaya bırakılırsa çok ileri bir tarihe beni atabilirler söylentisi üzerine okuldan okulun biteceğine dair bir evrakla şu an başvurmam halinde beni Mart yada Nisan gibi bir sevke atayabileceklerini öğrendim.

Fakat bugün askerlik şubesi ile konuştuğumda böyle bir şey olmadığını, okul bitmeden -diploma almadan- kesinlik olmadığı için başvuramayacağımı belirtti ve ekledi: Nisan'da gitmek istiyorsan Şubat sonuna kadar başvurma süren var.

Benim yine de aklıma yatmadı, açıkçası lisans ve üzeri olanlar için MSB websitesinde ilan edilmiş bir sevk dönemi de göremedim, ben şu an başvuru yapamıyor muyum? Yada okul bittikten sonra yani Ocak'ta başvurursam 2-3 ay sonra Nisan'da direkt askere gidebilir miyim?

Bilgilerinizi rica ediyorum,
Şimdiden teşekkürler,

Aytuğ
CeLebRindaL - avatarı
CeLebRindaL
VIP why did you go why
27 Aralık 2011       Mesaj #13
CeLebRindaL - avatarı
VIP why did you go why
istatistik olmaktır asker olmak. "birinci dünya savaşında ölen asker sayısı 3 milyondur, ikinci dünya savaşında bu rakam 17 milyon olmuştur", "ordumuz 1 milyon kişiden oluşmaktadır" cümlelerinde o sayıların bir parçası olmaktır. yerine göre birilerinin böbürlenebilmesi için, yerine göre silah tüccarlarının daha çok silah satması, daha zengin olması için, yerine göre kutsal saydığınız vatan için siper olmaktır.

nadir durumlar dışında hiç bir zaman düşünülmez bu insan'ın seveni, ailesi, kendine ait bir hayatı yok mu diye. çünkü bir asker sadece birilerinin emrinde olan bir istatistiktir. dünyada milyarlarca hayat varken bir tanesinin değeri nedir değil mi? istisnalar haricinde bir "hayat"a müdahele etmek bu kadar kolay olmalı mıdır?
O Kadar Kalabalik ki Yalnizligim..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Kasım 2012       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu arada sizden bazı terimlerin ezberlenmesi istenecek. Jandarma nedir Ataturk ilkeleri nelerdir AK-47 tanımı , MP-5 tanımı (Sanırım sadece Jandarma da var bu MP-5) yiv nedir set nedir silah parçaları nelerdir emir nedir ast nedir ust nedir disiplin nedir amir nedir Turk Silahlı Kuvvetleri nedir vs....

ben bunları anca 3ayda öğrenirim oda kitabını verirlerse çok zor sorular nie böyle şeyler soruolar anlamadım jandarma köylerde olan asker heralde atatürk ilkesini bilmiyom ak 47 silah mp5 silah yiv hayatımda duymadım set elbise heralde silah parcasını bilmeyom emir yerine getirilmesi görev heral ast üstün altı galiba üstde altın üstü Msn Grin turk silahlı kuvvetleri ei 1şe heralde Msn Happy)

Benzer Konular

5 Ocak 2014 / Misafir Türk ve İslam Dünyası
12 Aralık 2011 / DiLaHaNıM Tıp Bilimleri
20 Mayıs 2011 / CrasHofCinneT Siyasal Bilimler
9 Ekim 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap