Arama

Gamze Aktan

Güncelleme: 19 Eylül 2008 Gösterim: 3.079 Cevap: 0
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
19 Ekim 2006       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Gamze Aktan, önce İrlanda'nın başkenti Dublin'de bulunan NCAD (National College of Art & Design) resim atölyelerinde insan bedeni ve figürleri üzerine teorik ve uygulamalı çalışmalar yaptı. Kenneth Donfield'in gözetiminde gerçekleştirilen bu çalışmalarda yağlı boyayla klasik resim formasyonunu geliştirdi. Bu çalışmalar onu geliştirdi ama fırçasını özgürce sallama isteği, Gamze Aktan'ı tamamen farklı bir noktaya götürecekti.

Sponsorlu Bağlantılar
Doğayı ve insanı anlama çabasını resimle sürdürüyordu. Resmettiği her insan, doğanın bir parçasıydı sadece. Doğayla var olan, onunla savaşmayan, böylelikle kendi doğasıyla huzur içinde yaşamayı bilen... Nedense, gerçek hayatta insankızı ve insanoğlu bunu bir türlü başaramıyordu. Gerçeği gerçek yapan neydi ki aslında. Gamze Aktan kendi gerçeğini çizdi, her kadının gerçeğini, her erkeğin gerçeğini. Elle tutulamaz, gözle görülemez, sadece bakışlarda ağırlığı hissedilen, duruşlarda anlaşılan gerçek. Bir süre pastel kullandı. Boyuttan bağımsız, figüratif kadın bedenleri çalıştı. Tek renkmiş izlenimi veren aslında pek çok renkten oluşan ve birbirine yumuşak geçişleri olan renk tonları kullandı. Onun boyaları insan yaşamındaki saklı yüzü ortaya çıkarıyordu. Adeta ters yüz edilmiş bir eldivendi çizdiği kadınlar... Onların bedenlerinde saklandı dünyanın bütün kadınlarının iç dünyası... Ama sadece bakmayı bilenler gördüler bunu, ve kadınlar aynaya bakmış gibi çarpıldılar aniden... Biri tüm gerçeği haykırıyordu işte, kimse görmemeli miydi, yoksa herkese göstermeli miydi?

Gamze Aktan, şu anda Coşkun Aral yönetimindeki Haberci Türkiye Renkleri programıyla birlikte Türkiye ve dünyanın sanat günlüğünü tutarak yoluna devam ediyor.


SERGİ
2005 yılı yurtdışı kişisel sergileri:
About Happy Colours
26 Nisan - 15 Mayıs 2005
Airfield Trust
Dublin İrlanda
Mediterranean Breeze
15 Mart - 04 Nisan 2005
BelAir
Çek Cumhuriyeti
2005 yılı yurtiçi kişisel sergileri:
Mutlu Renklerin Hikayesi (Açılış fotoğrafları için tıklayın)
22 Şubat - 10 Mart 2005
Asmalımescit Balıkçısı
İstanbul Türkiye
Gamze Aktan Sergisi
GF Sanatevi
İstanbul Türkiye
2004 yılı yurtiçi karma sergileri:
Beyoğlu Akademililer Merkezi 2004
Galeri-X "Ekim Geçidi" 2004

Son düzenleyen Kral_Aslan; 19 Eylül 2008 23:22
Biyografi Konusu: Gamze Aktan nereli hayatı kimdir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....

Benzer Konular

11 Ağustos 2012 / Jumong Spor tr
26 Temmuz 2008 / probLem girL Siyaset tr
13 Ekim 2010 / _Yağmur_ Basın/Magazin tr
1 Ekim 2012 / Jumong Sinema tr
12 Şubat 2013 / BARIŞ Siyaset tr