Arama

Murat Yağan

Güncelleme: 19 Eylül 2008 Gösterim: 3.500 Cevap: 0
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
19 Ekim 2006       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
photoamca

Sponsorlu Bağlantılar
'' 1953 senesinin 7 Ocağında, Kayseri`nin Pınarbaşı ilçesinde dünyaya gelmişim. Söylediklerine göre, gelirken elimde fırça veya kalem yokmuş. Ama kalemi ilk elime geçirdiğim gün çizmeye başlamışım. İşte o günden bu güne hep çiziyorum. Önceleri duvarlara, sehpalara, koltuklara hatta elime yüzüme bile çizermişim. Daha sonra, ders kıtaplarının satır aralarındaki boşlukları dahi çizgilerimle doldurmaya özen gösterdiğimi hatırlıyorum.

İlk ve orta okulu Ankara`da, liseyi Söke ve İzmir`de okurken çizgilerimi oldukça ilerletmiş olmalıyım ki artık kitap sayfalarındaki boşluklar bana yetmez olmuştu. Yazılı kağıtlarını da resimlerle doldurmaya başlayınca, tarih, coğrafya, fizik, kimya gibi derslerin sanat sevgisinden yoksun öğretmenleri tarafından hiç takdir edilmediğimi fark ettim. Takdir edilmediğim yerde kalmak istemediğim için, Mithat Paşa Sanat Lisesi`nin Makine Modelciliği bölümünde 3. seneyi okurken, 1973 yılında tahsil hayatımı noktaladım.

Tekrar satır başı yapmam ise tam yirmi yıl sonrasına rastladı. 1993 senesinde, Belçika`da Genk Plastik Sanatlar Akademisi`ne kaydımı yaptıdığmda, aslında tescilli bir ressamdım. Çünkü askerliğimi 1975 senesinde, Ankara-Anıttepe Jandarma Subay Okulu`nun resim atölyesinde, ressam olarak tamamlamıştım. Genk Akademisinin 3. sınıfında verdiğim dinlenme molası, şu an 2004 senesi itibariyla hala devam etmekte...

Satmış olduğum birkaç tablo, katıldığım birkaç sergi bana profesyonel ünvan kazandırır mı
bilemiyorum ?... Ama yaşamımın sonuna kadar amatör ruhumla çizmeye devam edeceğimi biliyorum...''

.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 19 Eylül 2008 23:33
Biyografi Konusu: Murat Yağan nereli hayatı kimdir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....

Benzer Konular

1 Şubat 2012 / KisukE UraharA Müzik tr
11 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Basın/Magazin tr
20 Şubat 2009 / ThinkerBeLL Asker ww
18 Aralık 2011 / Jumong Basın/Magazin tr
21 Eylül 2015 / Safi Bilim tr