Arama

Onur Sonku

Güncelleme: 16 Şubat 2007 Gösterim: 11.239 Cevap: 1
Asi-BeL - avatarı
Asi-BeL
Ziyaretçi
6 Aralık 2006       Mesaj #1
Asi-BeL - avatarı
Ziyaretçi
Onur Sonku( d.5 Ekim 1982 ,İstanbul ) Türk ressam, aktör, performans sanatçısı.

Sponsorlu Bağlantılar
Girit asıllı bir ailenin oğlu olarak İstanbul'da doğdu. Çok küçük yaşta ressam olan teyzesinin etkisinde kalarak resim yapmaya başladı. Harika çocuk olarak değerlendirildi ve ilk kişisel sergisini 6 yaşında Galeri R'de açtı. 13 yaşından itibaren yazına ve çağdaş tiyatroya yöneldi; resimle tiyatroyu birleştirme yoluna gitti. Bu ona Art brut’e yakın bir teknik kazandırdı. Çağdaş tiyatro, oyunculuk, gösterim çözümlemeleri, çağdaş dans üzerine araştırmalar yaptı, çalışmalara katıldı. Uzun süre Semiha Berksoy ile oyunculuk ve resim çalıştı. Ayla Algan'dan çağdaş tiyatro, Jale Özdeş ve Naci Türkay'dan şan ve piano dersleri aldı.

2001 senesinde İskoçyada ve Hollandada dört dilde Yunus Emre şarkılı şiirleriyle büyük sükse yapan sanatçı, aynı yıl enstalasyon haline getirdiği yatak odasını 1. İstanbul Kadın Bienali'nde sergiledi.

Resimlerinde plastikten çok psikiyatrik konular kullanan sanatçı, genelde kendi dışavurumcu tekniğiyle hayatını ve yakın çevresini resimler. Kişisel sergilerinin (AKM, İnönü Müzesi, Darphane, Ecol Drama) yanında birçok karma sergiye ve bienallerede katılan Sonku'nun tüm tümel sanat çalışmalarında etkisinde kaldığı hocası Semiha Berksoy’un sesi ve büyük operaların leitmotifleri duyulur.

Onur Sonku her performansında kendi kostümlerini kendi dekorlarını yapıp kullanarak her çalışmasında bir tümel sanat eseri yaratmaktadır

Biyografi Konusu: Onur Sonku nereli hayatı kimdir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Şubat 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
a3 Barış ENGİN

Sponsorlu Bağlantılar
Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) 2002 Yılı ödülleri önceki akşam Emek Sineması'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Sinema yazarı Atilla Dorsay ile Şebnem Dönmez'in sunuculuğunu üstlendiği gecede, Fatma Girik, Memduh Ün'le birlikte SİYAD Onur Ödülü'nü aldı. Ün'e ödülünü vermesi için sahneye davet edilen Girik, basın mensuplarına, 'Yanağından mı öpeyim, dudağından mı?' diye sordu. 'Dudağından' cevabını alan Girik, hayat arkadaşının dudaklarına bir kutlama öpücüğü kondurdu. 'En İyi Film' ödülünü 'Uzak' adlı filmiyle alan Nuri Bİlge Ceylan, 'En İyi Yönetmen' ve 'En iyi Görüntü Yönetmeni' dallarında da ödülleri topladı. Ünlü oyuncu Cahide Sonku'ya adanan 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü 'Hiçbiryerde' filmindeki performansıyla Zuhal Olcay alırken, 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüne ise 'İtiraf' filmdeki rolüyle Taner Birsel değer görüldü.

Benzer Konular

7 Ağustos 2008 / butcher Müzik tr
13 Şubat 2013 / Misafir Sinema tr
17 Ağustos 2014 / Jumong Tiyatro tr
5 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Müzik tr