Arama

Tayfun Akgül

Güncelleme: 3 Ocak 2011 Gösterim: 4.192 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
3 Ocak 2011       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Tayfun Akgül
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar


tayyip

Prof. Dr. Tayfun Akgül (d. 1963 - İstanbul), karikatürist, akademisyen. 1980'li yıllardan beri karikatür çiziyor. Çizgileri; yurtiçinde Cumhuriyet, Bilim Teknik, Homur ve Matematik Dünyası'nda, yurtdışında "The IEEE Engineering in Medicine and Biology" adlı uluslararası dergi ile "The IEEE Region 8 Newsletter"'da Et Cetera (vesaire) adını verdiği karikatür köşesinde yayımlanmaktadır.

Prof. Dr. Ali Nesin'in yazdığı Matematik ve Doğa, Matematik ve Oyun, Matematik ve Sonsuz ile Develerle Eşekler adlı kitaplar ile Fenni Yazar Piref. H. Ökkeş'in yazdığı Dörtköşe Yazılar ve Dörtköşe Mektuplar adlı kitaplarda desen ve karikatürleri yayımlandı.

Haziran 2000'de İstanbul'da gerçekleştirilen uluslararası bir konferans kapsamında uluslararası bilimsel karikatür yarışması düzenledi. Karikatürleri ABD'de Pittnews, In Pittsburgh, Journal of Irreproducible Results adlı dergilerde de yayımlandı.

1 Nisan 1998, 1999 ve 2000 tarihlerinde Drexel Üniversitesi'nde (ABD) "Şaka Konferansıarı" düzenledi.

2009 yılında İTÜ Açıkhava Karikatür Sergisi'ni düzenlemiştir.

"Wittworld" adlı uluslararası karikatür grubunun Türkiye temsilcisidir. Halen İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik - Elektronik Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Tayfun Akgül, çeşitli dönemlerde TÜBİTAK, Çukurova Üniversitesi, Pittsburgh Üniversitesi ve Drexel Üniversitesi'nde görev yaptı.
Biyografi Konusu: Tayfun Akgül nereli hayatı kimdir.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

16 Nisan 2011 / Jumong Taslak Konular
21 Eylül 2016 / Jumong Basın/Magazin tr
28 Ekim 2012 / wolfmann Spor tr
15 Eylül 2016 / Jumong Spor tr
13 Ekim 2010 / _Yağmur_ Basın/Magazin tr