Arama

Toyo Miyatake

Güncelleme: 27 Mayıs 2010 Gösterim: 2.231 Cevap: 1
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
27 Mayıs 2010       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Toyo Miyatake (Tōyō Miyatake)
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Tōyō Miyatake (Japonca: 宮武 東洋, - Miyatake Tōyō; doğum adı: Toyoo Miyatake 宮武 東洋男 - Miyatake Toyoo; d. 1895, Zentsuūji, Kagawa, Japonya - ö. 1979, Los Angeles, California, ABD), Japon asıllı ABD'li fotoğrafçıdır.
Tōyō Miyatake'nin portresi (Ansel Adams, 1943)
Ad:  465px-Manzanar_portrait_Toyo_Miyatake_00100u.jpg
Gösterim: 271
Boyut:  39.7 KB

1895 yılında Japonya'nın Shikoku Adası'nda bulunan Kagawa iline bağlı Zentsūji şehrinde dünyaya geldi. 1909 yılında daha önce ABD'ye göç etmiş olan babasının çağrısı üzerine ABD'nin California eyaletinin Los Angeles şehrine göç etti. 1916 yılında Japon asıllı ABD'li fotoğrafçı Harry K. Shigeta'dan fotoğraf tekniklerini öğrendi. 1923 yılında Los Angeles'te bulunan Tōyō Studio adlı bir fotoğraf salonu satın aldı. 1932 yılında Asahi Shimbun gazetesinin talebi üzerine Los Angeles'te düzenlenen Olimpiyatları görüntüledi.
Japon İmparatorluğu'nun II. Dünya Savaşı'na katılmasından sorna 1942 yılında eşi Hiro ve çocukları Archie, Robert, Richard ve Minnie ile birlikte Manzanar Toplama Kampı'na gönderildi. Kapma gizlice soktuğu lens ile kendisi gibi kampa gönderilen bir marangozdan rica ederek yaptırdığı ahşap kutudan özel bir fotoğraf makinesi yaptı ve izinsizce fotoğraflar çekmeye başladı. Kampı ziyaret eden fotoğrafçı Ansel Adams ile tanıştı ve daha sonra kampın resmî fotoğrafçısı oldu.
Savaştan sorna Los Angeles'in Little Tokyo mahallesine döndü. Tekrar kendi fotoğraf salonunu açtı ve Rafu Shimpo gazetesi için çalıştı. 1971'de eşi Hiro'nun ölümünden sonra Monterey Park'ın karşısında oturan kızı ve onun ailesinin evine taşındı. 1979'da Ansel Adams ile birlikte Two Views of Manzanar adlı eseri yayınladı.


Toyo Miyatake Studio'nun akbeti

Tōyō'nun ölümünden sonra en büyük oğlu Archie, Toyo Miyatake Studio'yu işletti ve 1985 yılında, San Gabriel Valley'e taşıdı. İkinci oğlu Robert, South Pasadena'da kendi fotoğraf salonunu açtı. Üçüncü oğlu Richard, önce Toyo Miyatake Studio'da çalıştı ve daha sonra başka bir fotoğraf salonuna geçti. En küçük çocuğu ve tek kızı olan Minnie de Toyo Miyatake Studio'da çalıştı. Günümüzde Toyo Miyatake Studio, Alan Miyatake tarafından işletilmektedir.


Fotoğraf albümleri

  • Ansel Adams and Toyo Miyatake, Two Views of Manzanar, Los Angeles: Frederick S. Wight Art Gallery, UCLA, c. 1978.
  • Tōyō Miyatake, Atsufumi Miyatake, Miyatake Tōyō no shashin: 1923–1979 (宮武東洋の写真:1923~1979). Tokyo: Bungeishunjū, 1984.
İlgili eserler
  • Junichi Suzuki, Rumi Kashiwabara, Izumi Akiyama, Tōyō Miyatake, Tōyō Ojisan no Camera - Shashinka Miyatake Tōyō to senjika no zai bei nikkeijintachi (東洋おじさんのカメラ―写真家・宮武東洋と戦時下の在米日系人たち). Tokyo, Bungeishunjū, 2009.
İlgili filmler
  • Toyo Miyatake: Infinite Shades of Gray, Robert A. Nakamura, 2002.
  • Toyo's Camera, Junichi Suzuki & Rumi Kashiwabara, naration: George Takei, music: Kitaro, 2009.

Biyografi Konusu: Toyo Miyatake nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Fırtına - avatarı
Fırtına
Ziyaretçi
27 Mayıs 2010       Mesaj #2
Fırtına - avatarı
Ziyaretçi
Toyo Miyatake Resimleri

Sponsorlu Bağlantılar
Ailesinden bir portre:
toyomiyatakefamily

Fotoğraf çekerken:
Toyo Miyatake


Boydan bir portre:
toyomiyatake2