Arama

Ross Lovegrove

Güncelleme: 3 Temmuz 2010 Gösterim: 3.887 Cevap: 4
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Temmuz 2010       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Ross Lovegrove
Sponsorlu Bağlantılar

Ross Lovegrove, 1958'de Galler'in Cardiff şehrinde doğdu. Manchester Polytechnic Üniversitesi'nden mezun olan Lovegrove, master eğitimini de London Royal College of Art'ta tamamladı.

1980'lerin başında Frog Design adlı Alman tasarım firması için çalışmaya başlayan Lovegrove, Apple, Sony ve Knoll International için gerçekleştirilen çeşitli projelerde yer aldı. Fransa'da en iyi beş tasarımcıdan biri seçilerek "Atelier de Nimes"i kurmak üzere Paris'e davet edilen Lovegrove, aralarında Philippe Starck ve Jean Nouvel'in de bulunduğu beş tasarımcıyla beraber dekorasyon objelerinden bisküvilere kadar pek çok ürün tasarladı. Tasarımcı 1986 yılında kendi atölyesini kurarak Louis Vuitton, Hermes ve Dupont gibi tasarımlarıyla dünya çapında isim yapmış seçkin firmalarla çalışmıştır.

Almanya'da Frog Design'da Sony için walkman ve Apple için bilgisayar tasarımı gibi projelerde tasarımcı olarak çalışan Lovegrove, daha sonra Knoll International'da danışman olarak görev yaptı. Daha sonra Paris'e taşınan sanatçı, büyük başarı kazanan Alessandri Ofis Sistemi'ni tasarladı.

Jean Nouvel ve Philippe Starck ile beraber Atelier de Nimes'e davet edilen Lovegrove, aralarında Cacharel, Louis Vuitton, Hermes ve Dupont'un da bulunduğu bir çok üreticiye danışmanlık yaptı.

Airbus Industries, Kartell, Ceccotti, Cappellini, Idee, Moroso, Luceplan, Driade, Peugeot, Apple
Computers, Issey Miyake, Vitra, Motorola, Biomega, LVMH, Yamagiwa Corporation, Tag Heuer, Hackman, Alias, Herman Miller, Japan Airlines veJaponya merkezli Toyo Ito Architects'in de bulunduğu müşteriler için projeler geliştiren sanatçı, birçok uluslararası ödül kazandı.

Ross Lovegrove, Vitra için tasarladığı İstanbul Serisi ile de Wallpaper Dergisi'nin "En İyi Banyo Ödülü" (2006), "Red Dot Ödülü" (2006), Chicago Müzesi "Good Design Ödülü" (2006) ve banyo kategorisinde "Elle Decor Uluslararası Tasarım Ödülü"nün (2007) sahibi oldu.

Sanatçının yapıtları aralarında New York Modern Sanat Müzesi, Londra Tasarım Müzesi ve Weil Am Rhein, Basel'deki Vitra Tasarım Müzesi'nin de bulunduğu dünyanın çeşitli tasarım müzelerinin sürekli koleksiyonlarında yer alıyor.

fileg


Kaynak

Biyografi Konusu: Ross Lovegrove nereli hayatı kimdir.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Temmuz 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

VitrA
'nın komple banyo çözümleri sunma konusundaki becerisinin, 21. yüzyılın tasarım dehaları arasında gösterilen Ross Lovegrove'un sofistike teknoloji ve malzeme kullanma yeteneğiyle birleşiminden doğan yeni koleksiyonun dünya lansmanı Londra'da gerçekleştirildi. Ross Lovegrove tarafından VitrA için tasarlanan ve "İstanbul" adı verilen özel koleksiyon için 100'ü aşkın ürün geliştirildi.İstanbul'u ziyaret ettiğinde Türk seramik ve banyo kültürüyle yakından ilgilenen Lovegrove, Türkler'in etnik yapısından, mimarisinden ve adetlerinden ilham alarak yeni bir perspektif geliştirdi. Osmanlı geometrisini ve hat sanatını inceleyerek bunları hem grafiksel hem akışkan olabilen, organik ve yüksek duyarlılığa sahip sanatlar olarak değerlendiren Ross Lovegrove, bu iki boyutlu uygulamaları tasarıma dönüştürerek baskılı ürünler için yüzey desenleri, desenli paneller ve bölmeler yarattı ve İstanbul koleksiyonu doğdu.
Sponsorlu Bağlantılar

Hassas kalıp döküm teknolojileriyle üretilmekle birlikte Lovegrove'a özgü organik formları da yansıtan seramikler, her yerde kullanılabilme özelliğine sahip. Ross Lovegrove'un, İstanbul'dan çok etkilenmesi ve farklı kültürlerin birleştiği bir açık müze olarak nitelendirmesi, yeni koleksiyonun da isim kaynağı oldu. Türk banyo kültürünün teknolojik ve modern yorumu olarak tanımlanan İstanbul koleksiyonunun, VitrA'nın global marka imajını kuvvetlendirdiği kadar, Türkiye'nin uluslararası imajına da katkıda bulunması hedefleniyor.


"Az daha çoktur" felsefesi ile Ross Lovegrove tarafından VitrA için tasarlanan MOD koleksiyonu, daha az hammadde, daha az enerji, daha az ambalaj kullanılarak üretiliyor ve üstelik daha az su tüketiyor.

VitrA ve Ross Lovegrove işbirliğinin son koleksiyonu Freedom, pürüzsüz hatlara sahip bir heykeli andıran formlarla, alışagelmiş banyo dünyasına bambaşka boyutlar kazandırıyor. Suyun akışkanlığından esinlenmiş yaşam dolu çizgilere sahip olan Freedom, banyo mekanlarına gerçek bir özgürlük deneyimi sunuyor.


Ad:  Freedom1.jpg
Gösterim: 540
Boyut:  43.8 KB


Ad:  Freedom2.jpg
Gösterim: 442
Boyut:  57.5 KB


Ad:  Freedom3.jpg
Gösterim: 452
Boyut:  48.6 KB


Ad:  Freedom4.jpg
Gösterim: 508
Boyut:  49.6 KB


Ad:  Freedom6.jpg
Gösterim: 485
Boyut:  60.5 KB



kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
3 Temmuz 2010       Mesaj #3
kyle - avatarı
VIP katekolamin
lovegrove
My one regret in life is that I am not someone else.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
3 Temmuz 2010       Mesaj #4
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Aralarında Sony, Airbus, Issey Miyake, Peugeot, Mazda ve Tag Heuer'in de bulunduğu çok sayıda ünlü markayla çalışan Lovegrove, ilk kez banyo koleksiyonu tasarlamış. Bunun için son iki yıl her ay Türkiye'ye gelmiş ve her seferinde üç-dört gün kalmış. Sonuçta da Eczacıbaşı Holding İcra Kurulu Başkanı Erdal Karamercan'ın deyişiyle 'Vitra'yı dünya markası yapacak koleksiyon' ortaya çıkmış.

Lovegrove, dizayn ettiği tüm ürünleri, dolayısıyla İstanbul koleksiyonunu da kullandığını söylüyor: "Saatimi, yatağımı, güneş gözlüğümü, üstümdeki elbiseyi ben dizayn ettim. Japonya'da Issey Miyake bu elbiseyi üretiyor. Benim tasarladığım, Vitra'nın ürettiği bu koleksiyon gerçekten çok iyi. Üretim kalitesi süper. Dün Elle dergisinden bir Fransız gazeteci şurada gördüğünüz musluğun Cartier'nin birçok ürününden güzel olduğunu söyledi."


İmza farkı yüzde 60

Peki bir tasarımda Ross Lovegrove imzası olması ne fark ettiriyor? Cevap basit. Vitra'nın bugüne kadar en pahalı ürünü olan Espace serisinden üçlü bir setin yurtiçi fiyatı (klozet, lavabo ve rezervuar) 2 bin 800 YTL idi. İstanbul koleksiyonunda yer alan ve Ross Lovegrove'un imzasını taşıyan benzer bir setin iç piyasa fiyatı ise 4 bin 500 YTL. Aradaki yüzde 60 fark, Lovegrove'un imzasının karşılığı. Ancak Lovegrove bu koleksiyonu kaça dizayn ettiğini söylemiyor. "Ben Vitra ile çalışmadan önce de mültimilyonerdim" demeyi tercih ediyor.

Ünlü tasarımcı İstanbul'u daha önce görmemiş olmasının önyargısız ve tarafsız çalışmasını sağladığına işaret ederek, "New York gibi yerlerden artık bıktım, bana heyecan vermiyor. İstanbul öyle değil. Buradan aldığım enerjiyi tasarımla iade etmek istiyorum. Bu koleksiyon, 30 sene sonra da satmazsa şu masayı yerim. Ben İstanbul'u keşfettim" diyecek kadar da iddialı.

Toplantının bir diğer konuğu ise İznik Serisi karoları tasarlayan Defne Kozda. Endüstri ürünleri tasarımcısı olarak Nissan, Pirelli, Casio gibi dünya devleriyle çalışan Koz, şimdi çalışma alanlarına elektronik, mobilya, kent mobilyası, ev aksesuvarları, aydınlatma sistemleri, masa üstü ürünleriyle ev ve ofis iç mekân tasarımını da katmış.




kyle - avatarı
kyle
VIP katekolamin
3 Temmuz 2010       Mesaj #5
kyle - avatarı
VIP katekolamin
1vitra bathroom ross lovegrove
My one regret in life is that I am not someone else.

Benzer Konular

27 Mart 2009 / MMDMR Sanat ww
29 Ekim 2010 / KisukE UraharA Müzik ww
19 Aralık 2015 / Misafir Siyaset ww
31 Mayıs 2017 / _Yağmur_ Coğrafya
10 Nisan 2009 / ThinkerBeLL Edebiyat ww