Arama

Ogata Gekko

Güncelleme: 1 Ekim 2011 Gösterim: 1.778 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
1 Ekim 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ogata Gekko
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Ogata Gekkō, (d. 10 Ekim 1859; Edo - ö. 1 Ekim 1920, Tokyo), Japon ukiyo-e ustası ve Nihonga ressamı. Doğum adı: Nakagami Masanosuke, ve Meikyōsai, Kagyōrō, gibi "gō" ları kullandı.
  • Ryū Shō Ten, "Ejderin göğe yükselişi"), bir ejderhanın Fuji Dağı'nın önünde bulutlar içinde göğe doğru yükseldiğini göstren ukiyo-e eseri, Nihonbashi-ku Yoshikawa-chō 2 adresinde Matsuki Heikichi tarafından 1 Kasım 1898 tarihinde basıldı ve 5 Kasım tarihinde yayımlandı.
412px Ogata Gekko   Ryu sho ten edit

Edo Kyōbashi Yaemon-cho (bugünkü Tokyo-to Chūō-ku Ginza 4 chōme)'da Nakagami Seijirō'nun oğlu Nakagami Masanosuke olarak dünyaya geldi. 17 yaşındayken babasını kaybedip Edo Kyōbashi Yumichō (bugünkü Tokyo-to Chūō-ku Ginza 2 ch ōme)'de lambacılığını yaptı ve bunun yanı sıra Yoshiwara Yūkaku'nun reklam resimleri, jinrikisha'nın maki-eleri ve ihracat amaçlı porselen resimlerini çizdi. Maki-e Seikanron ve Eiri Asano Shinbun un illüstrasyon ile tanınmaya başladı.

1888'de öğrencisi Tai Kiku ile evlenerek adı Tai Masanosuke oldu. 1891'de Nihon Seinen Kaiga Kyōkai (Japon Gençlik Resim Kurumu)'nun kuruluşuna katıldı ve jürisi seçildi. Ve Nihon Kaiga Kyōkai Ten (Japon Resim Kurumu Sergisi), Nihon Bijyutsu In (Japon Güzel Sanat Enstitüsü) gibi sergilerde ard arda birincilik, ikincilik ve üçüncülüğü kazandı. Çin-Japon Savaşı'nı konu alan resimleri çizdi ve 1898'de Soga Yauchi İmparator Meiji tarafından satın alındı. 1902'de Akō Rōshi (47 Rōnin)'yi konu alan Gishi Shijūshichi zu yayımlandı.

Yurtdışında düzenlenen dünya sergilerine sıkça katıldı. Örneğin 1893'te Chicago'da düzenlenen Kolomb Dünya Sergisi'ne Edo Sanno Sai adlı eseriyle katılıp, 1900 Paris Dünya Sergisi, 1904'te St. Louis'ta düzenlenen Louisiana Satın Alma Sergisi ve 1904'te Londra'da düzenlenen Japonya-Britanya Sergisi'ne katıldı.

1 Ekim 1920 tarihinde Ushigome Shin-Ogawa-machi (bugünkü Tokyo-to Shinjuku-ku Shin-Ogawa-machi)'daki evinde öldü.

Galeri
  • Kılıç ustası Munechika (10. yy. sonları), kitsune (tilki ruhu)'nin yardımıyla "Ko-kitsune-maru" ("Küçük tilki") adlı kılıcı döverken (Ogata Gekkō, 1873)
423px Blacksmith Munechika2C helped by a fox spirit2C forging the blade Ko Gitsune Maru2C by Ogata GekkC58D
  • Go-Daigo Tei: Kasagiyama Kōkyo Reimu no zu ("İmparator Go-Daigo: Kasagiyama Dağı'ndaki imparatorluk sarayında gördüğü ruhî rüyasının tablosu", Ogata Gekkō, 1890)
Gekko Emperor Godaigo
  • Ryojunkō Hōdai Nottori no zu ("Lǚ shùn kǒu Topçu tabyası el koymanın tablosu", Çin-Japon Savaşı)
LunshunkuBattle
  • Gishi Shijūshichi zu serisinden Ōishi Kuranosuke Yoshio (Ogata Gekkō, 1902)
409px C58Cishi Kuranosuke Yoshio

Biyografi Konusu: Ogata Gekko nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀