Arama

Hergé

Güncelleme: 3 Kasım 2011 Gösterim: 2.047 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
3 Kasım 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Hergé (Georges Prosper Remi)
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar
Hergé ve Tenten
Ad:  Herge_ve_Tintin.jpg
Gösterim: 216
Boyut:  20.7 KB
Georges Prosper Remi veya tanınan adıyla Hergé (d. 22 Mayıs 1907; Brüksel - ö. 03 Mart 1983; Brüksel), Belçikalı çizerdir. Çizgi roman karakteri Tenten'in yaratıcısıdır.
1920'den başlayarak desinatörlük yapan Georges Rémi, resimlerinde imza olarak isminin başharfleri olan "G. R."yi kullanıyordu. 1924 yılında imzasından sıkılarak harfleri tersine çevirdi, yani "R. G." yaptı. Bu Fransızcada "Erje" diye okunuyordu, yani yazıldığı şekliyle "Hergé". Bundan sonra eserlerinde bu takma ismini kullanmaya başladı ve dünyada bu isimle tanındı.
Özellikle Belçika ve Fransa'da büyük üne sahip olan Tenten, köpeği Milu (beyaz bir terrier) ve arkadaşları bütün dünyada tanınır. Hergé tarafından ilki 1929'da çizilen "Tenten'in Maceraları" (Les Aventures de Tintin) şu ana dek 50 ayrı dile çevrildi ve bu maceralar dünya çapında 200 milyondan fazla baskı yaptı.
UNESCO'nun Index Translationum'una (Eserleri başka dillere tercüme edilmiş yazarların listesi) göre Hergé, Fransızcadan diğer dillere en çok eseri tercüme edilmiş yazarlar sıralamasında 9.cu sırada yer alır. Ayni listede Belçikalı yazarlar arasında Georges Simenon'un arkasından 2. sırada, Fransızca çizgi romancılar sıralamasında da Asterix ve Red Kit (Lucky Luke)'in yazarı René Goscinny'nin arkasından yine 2. sırada yer alır.
Georges Rémi Tenten'in 24. macerasında yani 1983'de, 77 yaşında yaşamını yitirir.

Tenten'in Maceralar
ı (bak. Tenten)
Serinin kahramanı, genç bir gazeteci ve gezgin olan Tenten'dir. Tenten'e, köpeği Fındık (Milou), Kaptan Haddock, Profesör Turnusol,
Dupont ve Dupond kardeşler ile çok sayıda renkli yardımcı karakter eşlik eder.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Hergé nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!