Hayatın yeni adımlarından birisiydi seni sevmek. Yeryüzü şahidim olsun ki böyle bir sevdayı yaşamadım. Gökyüzüne ithaf edilen bütün dualarıma bin bir kez şükür katıp öyle anıyorum sevdanı. Kırmızı kıpkırmızı akan savaş mağlubu nehir gibiyim. Her yanımda sanki birer ceset. Her yanımda sanki birer isyan mektubu. İçimde dökülen kan yaşlarının hesabını kimseye soramadım ki.
Hayatımı ithaf ettim sana da kimsenin haberi olmadı. Kırılmış kanatlarıyla uçmayı özleyen bir kuş gibi oldum. Ne uçabiliyorum nede uçmayı hayal ediyorum. Doğuştan uçma yeteneklerim çalınmışta öğrenmeyi bile beceremiyorum. Umutlarımı gasp etmişlerde gasp edenler faili meçhullerde. Ne arayan var meçhulleri nede merak eden. Sanki dünya kimsenin umurunda değil. Yıldırımların çakarken çıkardığı ses gibi boğuk gelirken sesim aşk şarkılarını nasıl söylememi beklerler anlamıyorum.
Ben sevdim mi adam gibi sevenlerden değil sevdim mi dünyayı dar edenlerdenim. Yırtıp göğün en derin mavisini kızıl geceye dalar oldum. Kızgınlığımda zarar vermek değil kendimi susmaya mahkûm ediyorum.
Gecelerin en yılgın bedenine sahip birisiyim.Yalnızlıklarımdan sıkılmışımda haberim yok sanki.En sadık dostumken şimdi düşmanım oldu kahrolası yalnızlığım.Umuduma yol,gecelerime güneş olacakken şimdi hazır gündüzlerimi de kast edip çalıyorsun benden.
Hayal gemisine binen hayalci gibiyim.Hep bir şeyleri hayal eden ama hiç bir şey elde edemeyen işe yaramayan bir hayalci.Kızıl gecenin kararan görüntüsü kadar ürkütücü gelen ama bir o kadarda insanı derinden etkileyen bir sevdadır sana duyduğum.
Gözlerini yüce dağın zirvesinden alan güzel.Bu mağrur bakışların sebebi ben miyim?Uğruna çok şeyler feda edebileceğimi bile bile uğrunda yaşamayı bile göze aldığım bu sevdayı elinin tersiyle itmene ne demeli?Vurup yumruğumu masaya git-gel sevdalar mı yaşamalıydım?Hiç ama hiç kimseyi umursamadan bencilce bir hayat mı paylaşmalıydım?
Bu gece son kez kapatıp gözlerimi sana dair şeyler düşüneceğim. Sana dair bütün umudumu yitirip gözyaşlarına boğulacağım.Sımsıkı sarılamadan hayaline bıraktım bütün seslenişlerimi suskunlaşacağım artık iyice.
Sevmek için bir insanı uğruna ölmek gerekmez.Onu en üzgün anında bile güldürmeyi başarabiliyor onu mutlu edebiliyorsan bu senin için en büyük hediyedir.Ve ben seninle yaşayabileceğim bütün mutlulukları tek bir bakışta yaşadım.Tek cümlenle dünyayı sevip son cümlenle dünyaya küstüm.
Fatih KISAPARMAK dinler misin?Ne diyor"Bu akşamda sensizliği anılara sarıp içtim.Kaybettikten sonra anlıyor insan.Meğerse hiç kimseyi senin kadar sevmemişim.Bi dönsen.En güzel yerinde biten o rüya yeniden yaşanır istesen.Yıldızları sermez miyim ayaklarına?Geldiğin yollara toz olmaz mıyım?Yine şafak söküyor. Uykuların unuttuğu gözlerim yine tavanda.Ah diyorum bi dönseydin son anda.Şarjörüne hasret sürdüm sazımın şimdi hüzün işgalinde yüreğim.Ve ben hala Mor Salkımlı O Sokak'ta bıraktığın yerdeyim."Belki sana yıldızları getiremedim yada yollarına toz olmayı başaramadım.Yada Allah'ın verdiği canı senin uğruna heba etmedim.Uykusuz kaldım evet dualarda ettim dönseydi diye.Ama hiç biri senin bana dönmeni sağlayamadı.Hüzünlerimi sayende işgal altına aldım.Her biri kuşatma altında.
Tek dileğim var sana dair.Hak ettiğin değil hak etmeni engelleyenlere inat bütün mutlulukların seninle olmasını diliyorum.Belki dileklerime burun kıvıracaksın belki de önemseyeceksin.Ama unutma bu gözler seninle huzur buldu sensiz o huzuru bıraktı kendi yoluna.Ve hiçbir zaman unutma ki hayata dair neyim varsa al senin olsun.Çünkü bu hayatı en güzel biçimde yaşamayı hak ediyorsun.Bununla gurur duyman gerekecek.Çünkü bu dünyada hiç kimse bu kadar mutluluğu senin kadar hak etmiyor.
Yorgun argın bir gece daha bitti.Artık bu hayat sensiz umurumda bile değil.Kaç kere vazgeçmek adına terapiler düzenlesemde umutlarıma bir türlü istediğim sonuçları alamadım.Şimdi bardaktan boşalırcasına yağan yağmura inat sırılsıklam sana gelemiyorum.Yılların yarattığı göz altındaki torbalara inat senin mutluluğunu ant içiyorum.
Yeminler biriktirsem de gözlerin uğruna artık tövbeler ediyorum. Biliyorum ki giden bir daha asla geri gelmeyecek. Bu kadar gözyaşı hep bir anı gibi dökülmeye devam edecek.Ama bir şeyi çok iyi anladım ki hiç kimse senin kadar sevilmedi ve sevilmeyecek
Hani bir yağmur yağarda bazen
Hani gök gürler ya arkasından
Hani şimşekler çakar peşinden
İşte öyle bir şey
Seni düşündüm dün akşam yine
Sonsuz bir umut doldu içime
Birde kendimi düşündüm sonra
Bir garip duygu çöktü omzuma
Hani ıssız bir yoldan geçerken
Hani bir korku duyarda insan
Hani bir şarkı söyler içinden
İşte öyle bir şey