Arama

MSN Messenger Nedir? - Tek Mesaj #3

ahmed - avatarı
ahmed
Ziyaretçi
3 Haziran 2008       Mesaj #3
ahmed - avatarı
Ziyaretçi
1- MSN insanların bilgisayar başında oldukları zamanlarda ve müsait olabildikleri kadar yazabildikleri kullanışlı bir iletişim aracıdır.

2- MSN telefon konuşması değildir, sırayla konuşmak yada her iletiye anında cevap vermek her zaman mümkün değildir.

3- Hemen hemen hiç kimsenin bilgisayar başında iken tek işi MSN de konuşmak değildir, olmayabilir. İnsanlar o sırada çalan telefonlarına cevap vermek, işlerini takip etmek, yazılarını yazmak, internette araştırma yapmak, maillerine cevap yazmak yada gerektiği zaman gerekli kişiler ile ilgilenmek zorunda olabilirler. (size de ve bunların tamamını da MSN'de o anda yazışmakta oldugu insanlara tek tek açıklaması da pekde kolay olmayacaktır)

4- MSN yazışmaları sırasında: "Neden cevap vermiyorsun?" , "Meşgulsun sen sanırım" gibi manasız konuşmalar kimseye fayda getirmediği gibi, "İşin varsa ben gideyim" , "Senin konuşmaya niyetin yok" gibi kaprisler yapmak ta adamına göre zarar bile verebilir...

5- Özellikle geniş band ve sınırsız bağlantıların (ADSL,Kablonet vs) yaygınlaşması ile birliklte MSN kullanıcıları ve bunların gün içinde Online bulunma süreleri artmış, "Şurdan nete bi bağlanayımda arkadaslarla iki sohbet edeyim" zaman kısıtlaması ortadan kalkmıştır.Bu yüzden herkesin içinde bulundugu şartlar ve öğrenmek zorunda da olmadığımız gerekçeleri yüzünden konuşma hızı ve yazışma periyodu tamamen ucu açıktır.Şimdi yazdıgınız bir iletiye, yarım saat sonra ( acil değilse) cevap gelebilir.Ve sizde buna 20 dakika sonra cevap yazabilirsiniz.Gereksiz tavırlar; adı üstünde -gereksizdir-.

6- İnsanların internet kullanırken e-maillerine bakmaları yada -okuması uzun süren yazılar- okumaları son derece normaldir. Karşı tarafın sizden başka çok sayıda kişiyle aynı anda birşeyler konuşabilmesi de çok normaldir. Onlara bu "hakkı" vermiyorsanız sizinle ilgilenmemelerini ve sürekli sizinle konuşmamalarını ilgilenmeme, deger vermeme olarak gormek yerine, yaptıgınızın ona ve şahsına saygısızlık olabileceğini de düşünmelisiniz. Çünkü MSN telefon değildir, yüzyüze konuşma asla değildir.(Bkz:Madde 1)

7- MSN mektuplaşma gibidir,süre ve devamlılık arzetmek zorunda değildir.Konuştugunuz kişinin sizinle konuşmak istediğine yada müsait oldugu zaman konuşabileceğine inanıyorsanız siz çekiştirmeden zaten konuşacaktır. Madde 4'teki sözleri söylemek zaten son derece manasız olurken, eğer buna emin değilseniz zorlamak da bi o kadar manasız olacaktır.

8- MSN Messenger penceresinden, ses tonunuz, mimikleriniz, sesinizdeki dalgalanma, yüz ifadeleriniz harfler ile beraber gitmeyecektir.Bu yüzden karşı taraf sizin ne düşünerek yazdığınızı değil, yazdıklarınızı okuyan bir insanın düşünebileceklerini düşünerek okur.

Alıntıdır.