Arama

Eva Braun - Tek Mesaj #1

TiglonBoYs - avatarı
TiglonBoYs
Ziyaretçi
17 Temmuz 2008       Mesaj #1
TiglonBoYs - avatarı
Ziyaretçi

Eva Braun

Ad:  Eva Braun.jpg
Gösterim: 1803
Boyut:  58.5 KB

(d. 6 Şubat 1912, Münih - ö. 30 Nisan 1945, Berlin),
Adolf Hitler’in metresi, daha sonra eşi.

Aşağı orta sınıftan Bavyeralı bir ailenin kızıydı. SimbachamIın’deki Katolik Kız Enstitüsü’nde öğrenim gördü. 1930’da Hitler’in fotoğrafçısı Heinrich Hoffman’ın dükkânında tezgâhtarlık ederken Hitler’le tanışarak metresi oldu. Hitler’in Münih’te tuttuğu bir evde onunla birlikte yaşadı, 1936’da Hitler’in Berchtesgaden’deki Berghof şalesine yerleşti.

Hitler’le Eva Braun’un ilişkinin olağandışı olduğunu gösteren bir kanıt yoktur. Ama Eva, Hitler’e erotik zevklerden çok evcil bir ortam ve rahatlama olanağı sağlamıştır. Eva iyi bir yüzücü ve kayakçıydı; ama bunun dışındaki ilgileri genellikle sıradandı. Hitler, onun halkın önünde kendisiyle birlikte gözükmesine ve Berlin’e birlikte gelmesine hiçbir zaman izin vermedi. Eva’nm, Hitler’in siyasal yaşamı üzerinde de bir etkisi olmadı.

Eva Braun, Nisan 1945’te Hitler’in buyruğuna karşı gelerek, sonuna değin onunla birlikte olma kararlılığıyla Berlin’e geldi. Hitler, Eva’nın sadakatine duyduğu saygıyı belirtmek amacıyla onunla evlenmeye karar verdi. 29 Nisan günü şansölye sığınağında resmen evlendiler. Eva ertesi gün zehir içerek yaşamına son verdi. Hitler de ya gene zehir içerek ya da kendisini vurarak Eva’nın yanında can verdi. Cesetleri yakıldı.

kaynak: Ana Britannica
BAKINIZ Adolf Hitler

Son düzenleyen Safi; 20 Şubat 2017 23:00