Arama

Heidi - Tek Mesaj #2

MeLL - avatarı
MeLL
Ziyaretçi
5 Ağustos 2008       Mesaj #2
MeLL - avatarı
Ziyaretçi
heidi

heidi peter sitzen

hussoloji heidi

Kırmızı yanakları ve kısa siyah saçları ile bir dönem herkesin "kim bu dağdaki pollyanna" diye izlediği şirin kız. Dedesinin ateş üzerinde ısıtıp verdiği keçi peynirini yerken aldığı lezzet, herkesi ekran önünde acıktırmaya yeterdi. Ama işte bazan o kadar iyi olurdu ki, ekran önünde bile çıldırmamak içten değildi.

Heidi, aslında bir kitap olarak yayınlanmış 1881 yılında. İsviçreli Çocuk Romanları yazarı Johanna Spyri tarafından kaleme alınmış. Efendim olay Frankfurt'ta Graubunden denilen bir kasabada geçiyormuş. Hatta "Heidi ve Peter"in orada hala heykelleri bile varmış.

Son dönemlerde CNBC-E tarafından da bir süre yayınlandı çizgi film.Filmde Heidi'nin inanılmaz pozitif yaklasımı, ve herkese yardım isteği aslında çizgi filmlerden neler beklendiğini özetliyor. Şimdi bazıları diyebilir "elin İsviçrelisinin" çizgi filmi bize ne? Orası doğru ama "pokemon"lar yerine pekala iyi bir tercih olabilir diye düşünüyorum.Tabi Kurtlar Vadisi tarzı kültür ürünleri! yaratmak varken neden "Heidi" tarzına esir olunsun değil mi?

Filmde yer alan Peter karakteri de ayrı komik, dağlarda yuvarlanışı ve hızlı koşuşu, keçilerin altına yatıp sütü ağzına sağması ve ardından Heidi'nin gülmekten yerlere yatması. Bunlar Heidi adlı çizgifilmden enstantaneler. Heidi'nin büyükbabası ise ayrı bir sorun... Ağır dede takılıyor biraz. Saç sakal birbirine karışmış, bembeyaz pamuk gibi. Pek bir şey umrunda değil, Heidi'nin frankfurt'a gönderilişinde de biraz umursamaz davranıyor falan filan.

Uzun lafın kısası güzel ve hoş bir çizgi filmdi. Hayata Heidi gibi bakan ne kadar insan vardır bilemiyorum ama, savaşların dünyasında ekranlardaki en sevimli karelerden birisi Heidi...

Heidi'nin o güzel müziğinin sözleri ile bitirelim...

heidi, heidi, deine welt sind die berge
heidi, heidi, denn hier oben bist du zu haus
dunkle tannen, grüne wiesen im sonnenschein
heidi, heidi, brauchst du zum glücklich sein
holalahidi...
heidi, heidi, komm nach haus, find dein glück
komm doch wieder zurück

dort in den hohen bergen
lebt eine kleine maid
gut freund mit allen tieren
ist glücklich alle zeit
im winter wie im sommer
auch wenn all’ die herden zieh’n
am morgen und im abendschein
wenn rot die alpen glühn

heidi, heidi, deine welt sind die berge
heidi, heidi, denn hier oben bist du zu haus
dunkle tannen, grüne wiesen im sonnenschein
heidi, heidi, brauchst du zum glücklich sein
holalahidi...
heidi, heidi, komm doch heim, find dein glück
komm doch wieder zurück
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.