Arama


asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
16 Ağustos 2008       Mesaj #6
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Satanizm'in ortaya çıkış tarihi ortaçağlara kadar götürülmekte ve ortaçağ büyü uygulaması ve büyücüleri ile irtibatlandırılmaktadır. Anlatıldığına göre büyücüler, XIV ila XVI. Yüzyıllar arasında, dinden dönenlerle birlikte, Şeytan'a tapınmakla suçlanmışlar ve muhtemelen baskı ve işkence yoluyla Şeytan'a taptıklarını itiraf etmek zorunda bırakılmışlardır. Diğer taraftan, ortaçağ engizisyon mahkemesi üyeleri ve önceki asırların büyücü avcıları, halkı, Şeytan'a tapanların her yerde bulunduğuna ve bu kimselerin onların mutluluğunu ciddi olarak tehdit eden bir tehlike gibi gördüklerine inandırmaya çalışmışlardır. Ayrıca, XV. Yüzyılın ortalarından XVIII. Yüzyılın başlarına kadar, büyücü avcılarının zirvede olduğu yaklaşık iki yüz elli yıllık dönem boyunca bir taraftan bu tartışmalar devam ederken; diğer taraftan, bir kısım Şeytan'a tapınma hâdisesinin, Hıristiyan Kilisesi'ne karşı baş kaldıranlar arasında bir meydan okuma şeklinde gerçekleştirilmiş olabileceği kaydedilmiştir.
Bütün bunlara rağmen, Satanizm'in teşkilatlı bir faaliyet olarak XVII. Yüzyıldan çok daha önceleri mevcut olduğuna dair güvenilir bilgilere rastlanmamıştır. Bununla beraber, XVII. Yüzyıl gibi erken bir dönemde Katolik Kilisesi, papazlardan bir kısmını, Ekmek-Şarap Âyini'nin büyüsel gücünü kötü maksatlarla bozmakla itham etmiştir. Yine XVII.Yüzyılda Satanik faaliyetler, papaz rütbesi ellerinden alınmış kimselerin veya ahlâksız papazların nezaret ettiği Şeytan'a tapınma âyininin (black mass) büyüsel/seksüel merasimlerine düşkünlük gösteren Hıristiyanlar tarafından yönetilmiştir.
Şu halde, Hıristiyan din adamlarının ve Kilise yetkililerinin, ortaçağ zihniyetiyle ve tekelci bir anlayışla din adına yapmış oldukları bir kısım yanlış uygulamalar, bazı insanları Kilise'ye ve onun temsil ettiği din anlayışına karşı tavır almaya sevk etmiştir. Öte yandan Satanizm'in önde gelenlerinin ifadelerine göre, Hıristiyan din adamları, özellikle günahkârları devamlı olarak Şeytan'la korkutmuşlar ve günah işlemeye devam etmeleri halinde Şeytan'ın onların rûhuna hâkim olacağı düşüncesini yaymaya çalışmışlardır. Hıristiyan din adamlarının bu tür tutum ve davranışları insanlardan bir kısmının -sırf bir tepki sonucu olarak- Şeytan'ın yanında daha çok yer almasına sebep olmuş ve böylece Şeytan âdeta kahramanlaştırılmıştır. Binaenaleyh, Modern Satanizm'in kurucusu olan ve mensupları arasında “Kara Papa” olarak da bilinen Anton Szandor LaVey'e göre Şeytan, Kilise'nin ve dolayısıyla Hıristiyanlığın bir uydurmasıdır.


Satanizme Daha Çok Kimler Yöneliyor?
Yapılan araştırma ve tespitlere göre gerek Batı’da gerekse ülkemizde Satanizme yönelen gençlerin başında;
  • Parçalanmış ve problemli aile çocukları,
  • Anne ve babasından gerekli sevgi ve ilgiyi göremeyenler,
  • Ailesinde bulamadığı huzuru başka yerlerde arayanlar,
  • Okulda çevrede iyi arkadaşlar edinemeyen, arkadaşları ve çevresi tarafından dışlanan ve yalnızlığa itilenler,
  • Toplum tarafından gerekli ilgi ve desteği göremeyenler,
  • Kimliğini kişiliğini tam olarak gerçekleştiremeyen ve bu yüzden bunalıma düşenler,
  • Bazı psikolojik rahatsızlıkları bulunanlar,
  • Ergenlik döneminin getirmiş olduğu sıkıntı ve problemleri kolay atlatamayan ve bu dönemlerde bunalıma düşenler,
  • Farklı gruplar içerisinde yer alarak ve diğer insanlardan farklı görünerek kendini ispatlamaya çalışanlar,
  • Haklı veya haksız olarak ailesine, çevresine veya okulda öğretmenine vs. tepkisi bulunan bazı isyankar ruhlu kimseler,
  • Doğuştan sakatlığı bulunan ve bundan dolayı Allah’a karşı isyankar tutum içerisinde bulunanlar,
  • Maddi yönden doyuma ulaşmış fakat manevi yönden aç bırakılan ve bu yüzden tatmin arayışı içerisine girenler,
  • Cinsel yönden zafiyeti bulunanlar,
  • Bazı maceracı tipler,
  • Sadece meraktan bu tür grupların içerisinde yer alanlar,
Bunun yanında bazı gençler de, farkında olmadan ve Satanizmin ne olduğunu bilmeden bir şekilde Satanizmin tuzağına düşürülmekte ve arkadaşlarının kurbanı olanlar gelmektedir.
Yine bu konu ile ilgili olarak yapılan araştırma ve tespitler, bugüne kadar Satanizme yönelen veya bu uğurda intihar eden gençlerin büyük çoğunluğunun Lise öğrencileri ya da Lise çağındaki gençler olduğunu göstermektedir.
Bu durumda “Neden Satanizme daha çok Lise çağındaki gençler yöneliyor?” sorusunu akla getirmektedir.
Batıda Satanizme meyleden gençlerin yaşları genellikle 14-20 arasında değişmektedir. Ülkemizde bu oran bazen 25’e kadar çıkabilmektedir. Fakat 14-20 yaş arası genellikle gençlerin Lise yıllarına rastladığından Satanizme yönelme bu gençler arasında daha çok görülmektedir. Ayrıca bu yıllar gençlerin ergenlik dönemine rastlamaktadır. Bu dönemde gençlerde bazı fiziksel ve psikolojik değişiklikler meydana gelmektedir.
Yine bu dönemde gençlerin duygusal yönleri ön plana çıktığından, etkilenmeye ve yönlendirilmeye daha müsait olmaktadırlar. Dolayısıyla arkadaş seçerken ve belirli gruplar arasında yer alırken daha çok duygusal olarak hareket ettiklerinden, arkadaşlarının veya içinde yer aldıkları grubun kendileri için faydalı veya zararlı olup olmadığı hususunda sağlıklı karar verememektedirler.
Öte yandan, 14-20 yaş arası genellikle gençlerin kimliklerini oluşturma dönemidir. Dolayısıyla gençlerin Lise çağlarında bu tür hareketlere yönelmelerinin en önemli sebeplerinden birisi de, bu yaşlarda kişiliklerini tam olarak geliştirememiş ve bazılarının kimlik problemi yaşamış olmasıdır.
Bu dönem aynı zamanda gençlerde bireyselliğin ön plana çıktığı, bağımsız olarak hareket etmek istedikleri ve olaylardan çabuk etkilenip daha tepkisel oldukları dönemdir.
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....