Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Ağustos 2008       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Dünyanın en tatlı kavunlarının yetiştiği ülkelerden biri olan Türkmenistan’da Başkent Aşkabat’ın Ruhname Parkı’nda bu yıl 15’incisi düzenlenen "Kavun Bayramı" renkli görüntülere sahne oldu.

Kavunun Türkmenler arasında önemli bir yeri bulunuyor.

Yaklaşık 400 kavun çeşidinin yetiştiği ülkede kavun şarkılara, türkülere ve kitaplara konu oldu.

Ülkenin en tatlı kavunları Tecen bölgesinde yetişiyor.

Bal tadında olan "Vaharman" kavunlarından geçmişte şeker yerine kullanılan kak ve sök mamulleri elde ediliyor.

Ağırlıkları 10 ile 20 kilo arasında olan Türkmen kavunları sıcak yaz aylarında aşırı tatlı olmalarından dolayı çatlayabiliyor ve kokusu yüzlerce metre uzaktan alınabiliyor.

12 Ağustos 2008.

Türkmenistan Uluslararası Enerji Fuarına Ev Sahipliği Yapıyor

Dünyada sahip olduğu enerji kaynakları potansiyeli ile anılan Türkmenistan, elektrik enerjisi alanında da büyük yatırımlar yapmayı amaçlıyor. Başkent Aşkabat'ta bugün 'Türkmenistan'da Enerji Sanayisinin Gelişmesinin Ana Doğrultuları' konulu uluslararası bir fuar düzenlendi. Türkiye'den şirketlerin katıldığı fuarda yeni işbirliği imkânları aranıyor.

Türkmenistan Enerji Bakanlığı ile Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklaşa düzenlediği fuar, enerji alanında faaliyet gösteren 22 ülkeden 50'nin üzerinde şirketi bir araya getirdi. Türkiye'yi bu fuarda Çalık Holding'e bağlı Çalık Enerji, Lotus Enerji, Cotam ve Elit gibi şirketler temsil ediyor.

Fuarın açılış törenine Türkmenistan Meclis Başkanı Akca Nurverdiyeva, Devlet Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşit Meredov, devlet erkanı, yabancı misyon şefleri ve davetlilerin katıldı.

Meclis Başkanı Nurberdiyeva, açılışın ardından yetkililer ve davetlilerle birlikte tüm stantları gezdi. Türk şirketlerinin yanı sıra Rusya, Özbekistan, Ukrayna, Almanya gibi ülkelerden gelen şirketler kendi uzmanlık alanlarındaki faaliyetlerini sergilediler.

21.08.2008
Son düzenleyen Blue Blood; 24 Ağustos 2008 17:46 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi