Arama

Türkmenistan'dan Haberler

Güncelleme: 20 Nisan 2010 Gösterim: 13.873 Cevap: 3
Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
9 Haziran 2008       Mesaj #1
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Türkmenistan’da evlere internet izni

Sponsorlu Bağlantılar

Türkmenistan’da vatandaşlar, 7 yıl aradan sonra internete evlerinden bağlanabilecekler.


AŞKABAT - Ülkenin tek internet sağlayıcısı konumunda bulunan Türkmentelekom’dan alınan bilgiye göre, geçen hafta başından itibaren 20 eve internet bağlandı.

Yetkililer, 2001 yılından beri ilk defa evlere internet bağlandığını, evlerde internet bağlantısına izin veren yasanın önceki yıllarda çıktığını belirttiler.

Türkmenistan’da teknik yetersizlik ve yasal nedenlerden dolayı 2001 yılından bu yana evlere internet bağlanamıyordu ve internet kafeler de kapatılmıştı.

Türkmentelekom, internet kullanıcılarına, aylık 8 dolar sabit ücretin haricinde saati yaklaşık bir dolardan hizmet veriyor. Bu ücret internet kafelerde saati iki doları aşıyor. Sağlanan internet, çevirmeli ağ bağlantısı ile 56 kbps gibi düşük hızda çalışıyor.

09.Haziran.2008



Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
2 Temmuz 2008       Mesaj #2
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Türkmenistan Miladi Takvime Döndü

Sponsorlu Bağlantılar

Türkmenistan’da 7 yıl aradan sonra miladi takvime dönüldü, eski gün ve ay adları kullanılmaya başladı.


Ülkede 2001 yılında kurucu Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı döneminde adları değiştirilen ay ve günlerin eski adları, Türkmenistan meclisinin kararıyla bugünden itibaren yeniden kullanılacak. Bugünkü gazete ve televizyonlarda miladi takvimin kullanılması halk arasında memnuniyetle karşılandı.

Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov başkanlığında geçen aylarda yapılan bakanlar kurulunda ay ve gün adlarının yeniden değiştirilmesi gündeme gelmiş ve Berdimuhamedov, bu konuda gerekli çalışmaların yapılması talimatı vermişti.

Kaynak: AA
01.07.2008

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Ağustos 2008       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Dünyanın en tatlı kavunlarının yetiştiği ülkelerden biri olan Türkmenistan’da Başkent Aşkabat’ın Ruhname Parkı’nda bu yıl 15’incisi düzenlenen "Kavun Bayramı" renkli görüntülere sahne oldu.

Kavunun Türkmenler arasında önemli bir yeri bulunuyor.

Yaklaşık 400 kavun çeşidinin yetiştiği ülkede kavun şarkılara, türkülere ve kitaplara konu oldu.

Ülkenin en tatlı kavunları Tecen bölgesinde yetişiyor.

Bal tadında olan "Vaharman" kavunlarından geçmişte şeker yerine kullanılan kak ve sök mamulleri elde ediliyor.

Ağırlıkları 10 ile 20 kilo arasında olan Türkmen kavunları sıcak yaz aylarında aşırı tatlı olmalarından dolayı çatlayabiliyor ve kokusu yüzlerce metre uzaktan alınabiliyor.

12 Ağustos 2008.

Türkmenistan Uluslararası Enerji Fuarına Ev Sahipliği Yapıyor

Dünyada sahip olduğu enerji kaynakları potansiyeli ile anılan Türkmenistan, elektrik enerjisi alanında da büyük yatırımlar yapmayı amaçlıyor. Başkent Aşkabat'ta bugün 'Türkmenistan'da Enerji Sanayisinin Gelişmesinin Ana Doğrultuları' konulu uluslararası bir fuar düzenlendi. Türkiye'den şirketlerin katıldığı fuarda yeni işbirliği imkânları aranıyor.

Türkmenistan Enerji Bakanlığı ile Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklaşa düzenlediği fuar, enerji alanında faaliyet gösteren 22 ülkeden 50'nin üzerinde şirketi bir araya getirdi. Türkiye'yi bu fuarda Çalık Holding'e bağlı Çalık Enerji, Lotus Enerji, Cotam ve Elit gibi şirketler temsil ediyor.

Fuarın açılış törenine Türkmenistan Meclis Başkanı Akca Nurverdiyeva, Devlet Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşit Meredov, devlet erkanı, yabancı misyon şefleri ve davetlilerin katıldı.

Meclis Başkanı Nurberdiyeva, açılışın ardından yetkililer ve davetlilerle birlikte tüm stantları gezdi. Türk şirketlerinin yanı sıra Rusya, Özbekistan, Ukrayna, Almanya gibi ülkelerden gelen şirketler kendi uzmanlık alanlarındaki faaliyetlerini sergilediler.

21.08.2008
Son düzenleyen Blue Blood; 24 Ağustos 2008 17:46 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
salimsahin - avatarı
salimsahin
Ziyaretçi
20 Nisan 2010       Mesaj #4
salimsahin - avatarı
Ziyaretçi
Su anda o kadar da yavas degldir..

Benzer Konular

3 Eylül 2008 / Bia Türk ve İslam Dünyası
29 Nisan 2018 / Misafir Cevaplanmış
7 Mart 2009 / Sivoy Türk ve İslam Dünyası
8 Ekim 2013 / h_emir Tarih