Arama

Mavi Karanlık Masalı - Tek Mesaj #1

Jgdsh - avatarı
Jgdsh
Ziyaretçi
3 Eylül 2008       Mesaj #1
Jgdsh - avatarı
Ziyaretçi
Değerli; Msxlabs üyeleri... Artık; büyük bir seneryo yazmaya karar verdik. Bu seneryo tek bir sayfada ve güncel olacaktır. (Devamı aynı sayfadan yürütülecektir.) Seneryomuzda değerli üyelerimizin isimleri değiştirilerek geçmektedir. Masalı; gerçeklerle birlikte tutmamamnızı rica ediyorum. Masal; Jgdsh ve Sercax tarafından yapılmıştır.

" Mavi Karanlık "

Mavi Karanlık İnsanları
Lady of the Msx - Ladira - Savaşçı
Pasaklı Prenses - Parishna - Şifacı
Satanpist - Sato - Savaşçı
Çilek - Bayoney - Büyücü
şeytandiyorki - Shandu - Büyücü
The Unique - Uniqrus - Savaşçı
Jgdsh - Rasispiyan - Büyücü
Sercax - Sercax - Savaşçı
Kral_Aslan - Kranus - Büyücü
_cesminaz_ - Cesmina - Büyücü
kutsal - Kuteras - Şifacı
aNeutralizer - Nerus - Savaşçı
aThinkerBeLL
- Thira - Büyücü
kompetankedi - Ketrus - Savaşçı
the encypred - Rashnus - Savaşçı

HANIMELİ - Hanira - Şifacı
Elçin - Elina - Büyücü
CruelWhishper - Kruzas - Savaşçı

AngelFRANTIX - Anjus - Savaşçı
MelancholiscH
- Melus - Büyücü

" Mavi Karanlık " (Seri 1)
Mavi karanlık insanları; insanları uzaydaki belirli teknolojileri sayesinde tanıyan, Dünya'yı seven, ancak; oraya "Güneş" denen bir yıldız nedeniyle gidemeyen insanlardır. Onlar; insana benzemez genellikle mavi vücutlu, zeki ırklardır. Kendi aralarında "Mavi Karanlığın Gizemli Dili" ni konuşurlar.

Evrendede ayrılan üç sınıftan üçününde ırklarına sahip gezegenlerdendi. Bu sınıflar; kara aletleriyle savaşmak için doğmuş Savaşçılar, elemental büyüsel güçlerin sahibi büyücüler, asit ile zehir haricinde asıl amaçları iyileştirmek, iyileşmek, ölümsüzleştirmek, ölümsüzleşmek olan Şifacılardı. Dünya ise; nerdeyse tamamen savaşçıların gezegeniydi. Aralarında "doktor" dedikleri bazı şifacılarda vardı. İnsanoğlunun sınıf birleştirme kaabiliyetleri yok, Mavi Karanlığın insanlarının ise vardı.


Uykuların simgesinin burada mavi olduğu, sevgiyi ve dostluğu benimsemiş Mavi Karanlıkta herkes rüyalar ülkesindeydi (uykuda). Aniden bir ses duyuldu. Çok gürültülü ve uykuyu bozmaya yeterli bir sesti. Bunlar; uzayın kötülüklerle donanmış "Ejder Koruyucuları" ydı. Kötülük için yaratılan ırklardan birileride onlardı. Mavi Karanlığın baş düşmanlarıydı. Sinsice bize saldıracaklardı! Öncelike havadan "Pegasus"ları yani uçan atlarıyla birlikte olan, kırmızı ışın silahlı süvariler geldi. Onlarla birlikte bizim mavi ışın silahı olan, pegasuslu süvarilerimiz onlara hücum etti. Duyuru nöbetçisi tüm Mavi Karanlığa haykırdı. "Savaş Var! Kaçın! Hücum Edin! Çocuklarınızı Koruyun!" Her yer karma karışık, göz gözü görmüyordu. İmparatorluğun kralı olan Nerus hemen kaleden çıktı. Orduyu yolladı. Generallerle birlikte apar topar işe koyuldular. Özel kalenin yanındaki evlerde "Zolipal" adlı gezegenden, Mavi Karanlığa daha yeni taşınmış çok acemi bir büyücü olan yakışıklı Rasispiyan Zolipal'de hep barış olduğu için ne olduğunu anlamamıştı! En iyi arkadaşlarından olan Uniqrus "Kaç dostum, kaç hemen hadi saklan". Uniqrus; hemen atına binmiş. Kara peleriniyle savaşa katılmıştı. Bu arada Kral Nerus ta savaşıyordu. Her şey çok kötüydü. Ejderin koruyucuları alev okçularını salmış binlerce mavi karanlığın sevgi dolu kişileri ölüyordu. Kan ve göz yaşının ilk defa bu kadar çok karıştığı imparatorlukta Kasispiyan; "Hayır" dedi. "Ben sevilmiyorum. Kendimi göstermenin ve artık eskiymiş gibi olmanın fırsatıdır bu." demiş. Savaş için basit zırhlarıyla hücum etmeye hazırlanan Kasispiyan; pencereden general Thirayı görmüş. O sert davranışlarıyla bilinen ama aslında çok iyi ve güzel bir bayan generalmiş. Herkesi uyarırmış. En büyük general sayılırmış. Kendisi gibi ejder koruyucularından Volkan Kız ile büyük bir düello içerisindeymiş. Volkan kız sert darbeleriyle çok güçlü olsa da bayan Thira'ya büyük hasarlar vermiş.
Kasispiyan dağdan dağa atlayarak elindeki basit bir asa ile Thira'nın önüne geçmiş. Thira; "Çabuk git buradan. Ne yaptığını sanıyorsun? Git ve saklan hadi hemennn kaç" desede Kasispiyan aldırış etmemiş ve önünen çekilmemiş. "Kimseye zarar veremeyeceksin. Hı ya ! " tabii ki de volkan kız alevleriyle metrelerce öteye Kasispiyan'ı kanlar içerisinde bırakmış. Bu sırada; usta savaşçı Uniqrus da olanları arkadan atıyla seyrediyormuş. Gördükten sonra atıyla yoluna devam etmiş ve içinden "Olamaz" demiş. Kasispiyan yenileceğini hatta öleceğini biliyormuş. O anda Thira; Kasispiyan'ı göndermeye çalışarak Volkan Kızla dövüşse de boşuna çaba harcıyormuş. Kasispiyan en sonunda ilk geldiği gün kral Nerus 'un ona odada söylediği "Mavi Karanlığın Sırrı Mavi Karanlığın Arkasında Gizli Olan Olağanüstü Güçtür. O kutsaldır. Hiç kimsenin gücüne erişemez ve resimle hiç bir şekilde ifade edilemez. Bu Güç Şu ana Dek Hiç Bir Zaman Açılamadı. Bu Sır Perdeleri Tozlu Rafların Arasından Hiç Bulunamadı ve Mütemadiyen Bulunamayacak." sözlerini hatırladı. Ellerini havaya kaldırdı. Çünkü; İmkansız diye bir şey yoktu onun kitabında! Önce içinden "Yüce Güç Yardım Et" dedi ama hiç işe yaramadı sonra herkes "artık ölüm vaktidir. İmparatorluğun sonudur" derken Kasispiyan özel şifreyi bulmuştu. "Hayal gücü" nü... Hayal gücü; en büyük imkansız hazinenelerin bile kilidiydi çünkü. Hayal etti... Bir anda ışıldayarak havayı kalktı. Yavaşça... Savaş Durdu! Düşmanar savaşamadı. Gözleri açılamadı bir an. Ama mavi karanlık insanının gözü açılabiliyordu. Kasispiyan parçacıklara bölündü ve dev havai fişeksi büyük güçlerle mas mavi koyu mavi bir güç çıktı ortaya. Bu Mavi Karanlığın Kutsal, Büyük gücüydü... Ardından; koşarak bir ejder koruyucusu bir elmas tuttu havaya doğru! O elmasta kırmızı ejderimsi yaratıklarla ışıl ışıl olağanüstü bir güç çıkarıverdi ortalığa. Sanki gökte bir savaş vardı. Tanrıların mı savaşıydı bu? Öyle büyük öyle kudretliydiki. Tüm halk onlara taptı. Saatlerce hiç bir şey bilinmedi. Hava aydınlandı! Herkes toprakların üstünde yatakalmış baygındı. Ama; ejder koruyucuları dışında! Onlar; ölüme terk edilmişti. Bu tanrının daha doğrusu Kahraman Kasispiyan'ın sağladığı en büyük evren zaferlerinden biriydi! Kasispiyan'ın daha çok az öncesinde acemi bir büyücü olan ama şimdi büyük bir kahraman olmuş vücudu yatıveriyordu kanların üstünde. General Thira çok baygın, yara bere içerisinde kalkabilmişti. Usulca etrafa bakındı. Olanları anlamıştı! Zaferi anlamıştı! Yavaşça Kasispiyan'ı öptü. Ama bu büyük öpücük bilinmedi... Gizemli kaldı. Herkes uyandı, zafer bizim oldu! Artık büyük bir kahraman olan Kasispiyan'a Mavi Karanlığın Gizemli Büyü Madalyası verildi. Her şey eskisi gibiydi artık!