Arama

Mavi Karanlık Masalı - Tek Mesaj #2

Jgdsh - avatarı
Jgdsh
Ziyaretçi
4 Eylül 2008       Mesaj #2
Jgdsh - avatarı
Ziyaretçi
2. serimizden devam ediyoruz...

Savaşın getirdiklerini onarmaya çalışan Mavi Karanlık işçileri; olanların şokunu hala gözlerinin önünden çekemiyorlardı. Kral Nerus madalyayı Rasispiyan'a verdikten sonra bir konuşma yapacaktı;

"Ey Mavi Karanlığın Sevgiyi ve Dostluğu benimsemiş savaşçıları, büyücüleri, şifacıları zor bir dönem geçirdik. Büyük tanrıyıda asırlar sonra uyandırdık. Hiç birimiz bu büyük kudreti göremedi. Büyük tanrımız, korkunç ejderi yenmişti. Tüm Ejderin koruyucularının da ölmediğini unutmayın! Kendilerini çabuk toparlayacaklarından ve cehennemin ölüm topraklarından ölülerinde onlara yardım edeceğinden şüphem yok. Herkesden Mavi Karanlık için uğraş vermesi sonucunda ancak hayatta kalmayı başarabiliriz. İçimizden bir çok kişi öldü. Onların acısınıda asla unutmayız. Bizim kurtulmamızı sağlayan kahramam Rasispiyan'a da tekrar tüm Mavi Karanlık adına teşekkür ediyorum."

Hayatta kalan Mavi Karanlık halkının en ön sırasında da Mavi Karanlığın asil prenslerinden Sercax vardı. Kasispiyan'a bakan gülümseyen yüzü ve alkışlayan elleri aralarındaki ölümsüz dostluğu anlatan en büyük göstergeydi.

Kasispiyan; artık tüm Mavi Karanlık halkı tarafından iyi bir dost olarak bellenmişti. Kasispiyan tüm hayatı boyunca şanssız iken sonunda şan sona gülmüştü. Mavi Karanlığa da artık çok alışmıştı. Tabii; bu durumu kıskananlarda vardı. Çok az öncesinde dost gözüyle bakan savaşçı Rashnus şimdi ona selam verirken bile kötü bir tavrı vardı. Kahraman Kasispiyan'ı kıskandığı her halinden belliydi. Kasispiyan; bu durumu istemiyordu. Kimseyle düşman olmak istemeyen biri olarak bunları görmezden geliyordu ve hiç bir şey olmamış gibi davranıyordu.

Kasispiyan; Mavi Karanlığın sokağında evine yemek götürmek için vahşi hayvanları büyüle öldürmeye çalışıyordu. Bu sırada; yeni büyüler keşfediyordu. Bir kara kedi çıkıverdi önüne. Kasispiyan; daha önce böyle keskin pençeli bir kedi görmemişti. Kedi; bir anda büyüyüverdi ve normal haline döndü:

"Merhaba Efendim! Ben Ketrus. Mavi Krallığın sevilen ve generallerden sayılan kedisiyim. Tanıştığıma memnun oldum."

Kasispiyan; "Bende... Bakalım daha neler göreceğiz?"

Kasispiyan, Ketrus ile iyi vakitler geçirmeye başlar. Adeta; onla dostluk kurmuştur.