Arama


Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
10 Eylül 2008       Mesaj #3
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Kimya Bölümü;
Kimya Bölümü üniversitenin en eski bölümlerinden birisidir. Bölüm eğitime 1962 yılında başlamıştır. Şu anda 22 öğretim üyesi, altı öğretim görevlisi ve okutman ve 30 civarında lisansüstü eğitim yapan araştırma görevlisi ile eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütülmektedir. Öğrencilerin yarıya yakını kız öğrencidir.
Bölümde beş alt bilimdalı mevcuttur: Analitik kimya, biyokimya, fizikokimya, inorganic kimya ve organic kimya. Bütün bu dallarda lisansüstü eğitim yüksek lisans ve doktora seviyesinde yürütülmektedir. Bölümde eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü laboratuarlar:

>> Genel Kimya Laboratuarı
>> Analitik Kimya Laboratuarı
>> Fizikokimya Laboratuarı
>> Anorganik Kimya Laboratuarı
>> Organik Kimya Laboratuarı
>> Endüstriyel Kimya Laboratuarı
>> Biyokimya Laboratuarı
>> Biyoanalitik Kimya Laboratuarı
>> Enstrümental Analiz Laboratuarı
temel araştırma arçlarının yanında araştırmaların yürütülmesi için FT-IR, UV-VIS, NMR, LC-MS/MS, HPLC, GC, ve GC-MS enstrümanları mevcuttur.
Bölümün Verdiği Derece:
Kimyager

Kabul Şartları:
Lise diploması ve Üniversite Giriş Sınavında yeteri puan alarak yerleştirilmiş olmak.

Eğitim ve Araştırma Hedefleri:
Bölüm beş alt bilim dalında (Analitik Kimya, Anorganik Kimya, Biyokimya, Fizikokimya, Organik Kimya) Bilgi ve deneyimi oluşturma hedefindedir. Sonuçta diploma hamili kimyager ünvanına kanunların sağladığı tüm yetki ve sorumlulukları taşır.
Lisansüstü Seviyede Çalışma: Genel mezuniyet ortalaması iyi olan her mezun lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlara girebilir