Çikolata küpleri için; 200 ml süt
50 ml su
1 çay kaþýðý þeker
1 yemek kaþýðý kakao
70 gr bitter çikolata (parçalanmýþ) Vanilya aromalý süt için; 600 ml süt
1 vanilya çekirdeði (ben 1 çay kaþýðý þekerli vanilin koydum)
40 gr þeker
Hazýrlanýþý
Çikolatalý küpler için, süt, þeker, su ve kakaoyu bir tencereye koyup kaynatýn. Kaynadýktan sonra ateþten alýp parçalanmýþ 70gr çikolatayý içine atýp iyice erimesini saðlayýn. Bir kenara koyup soðumaya býrakýn.
Vanilyalý süt için, süt, þeker, vanilya bir tencereye koyup kaynatýn. Soðuduktan sonra buzdolabýnda bir gece bekletin (ben buzdolabýna koyulabilecek soðukluða gelince süzerek bir þiþeye doldurup aðzýný kapattým çünkü süt kaymaklanabiliyor süzmenizi tavsiye ederim ve buzdolabýnda bir gece býraktým).
Soðuyan çikolatalý sütü buz kalýplarýna dökün, dikkatlice buzluðunuza yerleþtirin (buzluðun içine çikolatalý karýþýmýn dökülmesi ihtimalini düþünmek istemiyorum).
Ertesi gün içmeden önce bardaklarýnýzý buzdolabýnda iyice soðumalarý için bir süre bekletin. Ýçerisine buz küplerinden istediðiniz kadar koyun. Üzerine soðuk vanilyalý sütü doldurun.