Arama

İçecekler - İçecek Tarifleri - Sayfa 2

Güncelleme: 10 Mayıs 2014 Gösterim: 38.837 Cevap: 29
firstlady - avatarı
firstlady
Ziyaretçi
26 Ağustos 2008       Mesaj #11
firstlady - avatarı
Ziyaretçi
İtalyan Usulü Soğuk Kahve:
Zorluk: 2
Sponsorlu Bağlantılar
Süre: 20 dakika

Kaç Kişilik: 1

Malzemeler:

1 fincan buzdolabında soğutulmuş şekersiz kahve
1 top vanilyalı dondurma
1 çorba kaşığı krem şanti
1/2 çay kaşığı kakao
1/2 çay kaşığı doğranmış şam fıstığı
Hazırlanışı:
Kahveyi uzunca bir bardağa koyun.
Dondurmayı içine atın.
Onun üzerine krem şantiyi sıkın.
Kakao ve şam fıstığını serptikten sonra hemen servis yapın.

Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
26 Ağustos 2008       Mesaj #12
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi

Sponsorlu Bağlantılar

kizilcik serbeti

Kızılcıklar oldu oldu mu?, selelere doldu mu?, gönderdiğim çoraplar ayağına oldu mu? icon smile
Pazarda kızılcıkları gördüğümden beri bu şarkı dilime fena halde takılmış durumda.
Şarkının sözlerinden de anlaşılacağı gibi kızılcık, çorapların yavaş yavaş ayaklara giyilmeye başladığı zamanlarda çıkar, ya da başka bir deyişle sonbaharın habercisidir. Malum artık her meyve, sebze yılın her zamanı tezgahlarda ama yine de kızılcığı tezgahda görmek oldukça şaşırttı beni. Eminim çoğunuz kızılcığın ne olduğunu bile bilmiyorsunuzdur Msn Happy Tek kelimeyle “ekşi” kızılcığı anlatmak için uygun olur sanırım ama öyle bildiğiniz ekşi değil, biraz kekremsi, insanın ağzında uzun süre kalan bir tat. Henüz tam mevsimi gelmedi aslında, eğer çok ekşi sevmiyorsanız, bu ara almayın, sonbahara doğru tadı biraz daha oturacak ve hafif ekşi, hafif tatlı nefis bir şey olacak.
Malum Ramazan ayı bu sene az da olsa sıcaklara denk geliyor, suzuz geçen bir günün ardından, iftar sofralarınızda ikram etmek için harika bir içecek yapabilirsiniz kızılcık ile, kesinlikle tavsiye ederim.
Ben tadının daha oturmadığını bildiğim halde dayanamayıp aldım ve 2 litre kızılcık şerbetini 1 günde bitirdim.
Bu arada kızılcığın c vitamini deposu olduğunu ve ishale birebir iyi geldiğini söylemeden geçmeyelim.

kizilcik 300x200

Malzemeler:

Şerbeti için:
  • 1.5 Su bardağı su
  • 1.5 Su bardağı şeker

Hazırlanışı:

  1. Kızılcıkları iyice yıkayın ve bir tencerede yarım su bardağı su ile iyice ezilinceye kadar pişirin.
  2. Pişen kızılcıkları bir kevgire alın ve suyunu çıkarıncaya kadar iyice ezin.
  3. Çıkan suyu tencereyi alın ve üzerine şekerle suyu ekleyin ve kaynatın.
  4. Şerbet kaynayınca limon suyunu da ekleyin ve biraz daha kaynatıp ocaktan alın.
  5. Ilınan şerbeti bir kavanoza alın ve damak tadınıza göre soğuk su ile sulandırarak servis yapın.
Not: Eğer kış için hazırlayacaksanız, kızılcığı su ilave etmeden arada karıştırarak iyice pişirip kevgirde suyunu çıkartın ve kavanoza alın. Servis edeceğiniz zaman sulandırın ve gerekirse şeker ilavesi yapın.



GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
27 Ağustos 2008       Mesaj #13
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Bir Bardak Gökyüzü

30bardakkkkkkkkkkkkkkk

Basit tarifler hayal gücü ile birleşince ortaya işte böyle muhteşem görünümlü yiyecekler çıkıyor.Bu bardaktaki gökyüzü gerçekten çok dikkat çekici özellikle sıcak yaz günlerinde böyle ferah bir gökyüzü tarifi insanı serinletecektir.

Malzemeler:
Krem şanti veya dondurma (orjinalinde krema denmiş içine şeker falan katmış bana göre sade dondurma veya krem şanti gayet uygun olur.) Mavi renkte jöle, jöle yi önceden yapmanız gerekiyor. Ve uygun hoş dondurma cupları..

Hazırlanışı :
Mavi hazır jöleyi çok az su bir kaç küp buzla bozup karıştırın .Parça parça olmasını sağlayın. Şeffaf dondurma kabına önce jöleli karışımı dökün bardağın duvarına yaklaşık da krema veya dondurma, yan tarafına tekrar jöle ve duvar tarafına yine krema ve ya dondurma.Buradaki mesele parça jöleler ile kremadaki veya dondurmadaki sütün birbirini hafifce karışıp açıklı koyulu bulutlar oluşturması. Dolapta bekletin ve afiyetle yiyin....



GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
9 Eylül 2008       Mesaj #14
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Portakallı Kahve
malzemeler

120 ml. krema
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
600 ml. sıcak kahve
Süslemek için portakal dilimi ve kabuğu

Hazırlanışı:

Kremayı sertleşinceye dek çırpın. Pudra şekeri ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. Kahveyi bardaklara dolduru üzerine bol miktarda krema koyup portakal dilimi ile süsleyin.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
10 Eylül 2008       Mesaj #15
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi

224725172 0852232bc0 o

Çikolata küpleri için;

200 ml süt
50 ml su
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
70 gr bitter çikolata (parçalanmış)


Vanilya aromalı süt için;

600 ml süt
1 vanilya çekirdeği (ben 1 çay kaşığı şekerli vanilin koydum)
40 gr şeker


Hazırlanışı

Çikolatalı küpler için, süt, şeker, su ve kakaoyu bir tencereye koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşten alıp parçalanmış 70gr çikolatayı içine atıp iyice erimesini sağlayın. Bir kenara koyup soğumaya bırakın.


Vanilyalı süt için, süt, şeker, vanilya bir tencereye koyup kaynatın. Soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletin (ben buzdolabına koyulabilecek soğukluğa gelince süzerek bir şişeye doldurup ağzını kapattım çünkü süt kaymaklanabiliyor süzmenizi tavsiye ederim ve buzdolabında bir gece bıraktım).


Soğuyan çikolatalı sütü buz kalıplarına dökün, dikkatlice buzluğunuza yerleştirin (buzluğun içine çikolatalı karışımın dökülmesi ihtimalini düşünmek istemiyorum).


Ertesi gün içmeden önce bardaklarınızı buzdolabında iyice soğumaları için bir süre bekletin. İçerisine buz küplerinden istediğiniz kadar koyun. Üzerine soğuk vanilyalı sütü doldurun.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
15 Eylül 2008       Mesaj #16
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Hayal perest


Malzemeler


4 kuru kayısı
1 çorba kaşığı bal
2 su bardağı ananas suyu
2 su bardağı çilek suyu
200 gr kavun
4 -5 parça kırık buz

Yapım Şekli

*Ananas ve çilek suyunu bir kapta karıştırın. Kavun ve kayısı kurularını blenderde püre haline getirin. Meyve suyu karışımını blendere ilave edip karıştırın.
* Hazırladığınız şerbeti kokteyl bardaklarına paylaştırıp kırık buz parçaları ekleyin ve hemen servis yapın

KREMALI ÇİLEK SUYU


malzemeler


2 çorba kaşığı pudra şekeri,
300 gram çilek,
1/2 bardak süt,
100 gram krema.

Yapımı:

Çileklerin çöplerini ayıklayın ve bunları yıkayıp iyice süzün. Sonra bunları iyice ezerek pudra şekeriyle karıştırın. Buna yarım bardak sütle kremayı katın. İyice karıştırarak bardaklara bölün. Her bardağa bir-iki parça buz kattıktan sonra servis yapın.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
11 Ekim 2008       Mesaj #17
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Tah Şerbeti (Gaziantep)
Malzemeler

* 1 litre su
* 20 adet karabiber
* 20 adet mayana (rezene)
* 2 çubuk tarçın
* 2 bardak tah pekmezi
* 2 adet limon
* 1 kaşık -tülbent torbada- kuru nane

Yapılışı

Limon ve pekmez hariç, tüm malzemeyi bir tencereye koyalım ve baharatlarla birlikte bir saat kaynatalım. Artık tah şerbeti sıcak sıcak içilecek hale gelmiştir.
Kuşlar bağlarda üzümlerin en güzellerini tırtıklama konusunda ustadırlar. Bağcı, hasatta bu tırtıklanmış, bu nedenle de solgunlaşmış yaralı ve kuru üzümleri ziyan etmeyip onlardan tadı ekşimsi olan tah pekmezi yapar.
Tah pekmezi suyla kaynatılarak şurup olarak da içilir.
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
12 Ekim 2008       Mesaj #18
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Kahve ve Çikolatalı Soda
Malzemeler:
250 ml. koyu kahve
60 ml. krema (ya da süt)
250 ml. soğuk soda
2 top çikolatalı dondurma
Süslemek için çikolata kaplı kahve çekirdekleri (parçalanmış)
Tarifi:
Kahveyi büyük bardaklara doldurun, kremayı (ya da sütü) ve sodayı ekleyip karıştırın. En üste birer top dondurma koyup çikolata kaplı kahve çekirdekleri ile süsleyin.

Yoğurtlu mango
Malzeme:
2 su bardağı mango suyu
4 küp buz
3-4 dal taze nane
Yoğurtlu sorbe için:
1 su bardağı tozşeker
1.5 çay bardağı su
2 limon
2 su bardağı yoğurt
Yapılışı:
Yoğurtlu sorbe için, şeker ve suyu tencerede kaynatın. Ocaktan alıp soğutun. Limonları yıkayıp kurulayın. Rendenin ince tarafıyla kabuklarını rendeleyip sularını sıkın. Şuruba ekleyip karıştırın. Kapaklı bir plastik kaba doldurup buzlukta katılaşıncaya kadar bekletin. Yoğurdu ilave edip karışımı çatalla ezin. İşlemi iki kere daha tekrarlayın.
Mango suyunu bardaklara paylaştırın. Her bir bardağa üçer top yoğurtlu sorbe ilave edip karıştırın. Buzları kırıp ekleyin. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
16 Kasım 2008       Mesaj #19
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Hangi Yemekle Hangi Şarap?


kirmizi sarap1


Şarap severler için ufak bir bilgilendirme….

Hangi Yemekle Hangi Şarap?

Ördövr: Hafif, taze, sek beyaz şaraplar
Çorbalar: Dinlendirilmiş beyaz şaraplar
Balık: Dolgun, kuvvetli, asitli beyaz şaraplar veya tanen tadı vermeyen kırmızı şarap
Kabuklu deniz hayvanları: Sek beyaz veya hafif kırmızı şarap
Beyaz etler: Asidi az, dolgun beyaz şarap ya da tanen tadı tam hakim olmamış kırmızı şarap
Koyu renkli etler: Karakteri iyice belirmiş, olgun kırmızı şaraplar
Kümes hayvanları: Asitli, meyve kokulu kırmızı ve beyaz şaraplar
Peynirler: Her tip kırmızı, beyaz, pembe şaraplar
Makarna: Domates soslu makarnayla pembe, tereyağlı makarnayla beyaz şaraplar.
Tatlı ve meyveler: Dömisek beyaz şaraplar, köpüklü şaraplar.

Şarapların Tadılması:

Özellikle kırmızı şarapları içilmeden yarım saat önce açınız. Kırmızı şarap hava ile temas ettikçe nefes alacak ve aromasını ve tadını daha belirgin bir biçimde ortaya koyacaktır. Şaraplar, özellikle kırmızı şaraplar, günümüzde oldukça büyük ve balon biçimli bardaklarda servis edilmektedir. Bu büyük bardaklar şarabın kolayca sallanmasını ve bukesinin daha iyi duyumsanmasını sağlayacaktır. Şarap kadehe az mutlaka yarısından az olacak şekilde doldurulmalıdır, önce ışığa tutularak parlaklığı kontrol edilir, sonra da beyaz bir zemin üzerine tutularak renginin canlılığı incelenir. Şarabın rengi parlak ve canlı olmalı, içinde yabancı partiküller olmamalıdır. Beyaz şaraplar parlak açık sarı yeşile çalar renkte olmalıdır.

Şarap küçük yudumlar halinde içilmelidir; içerken şarabı ağzın içinde dolaştırmak, yani çiğnemek gereklidir; zira ağızımızın ve dilimizin değişik bölgeleri değişik tadlara karşı hassastırlar. Şarap ağzın içinde dolaştırıldıktan sonra yavaşça yutulmalı ve en son olarak boğazımızda bıraktığı tad duyumsanmalıdır. Şarabın tadı belirgin olmalı, yabancı ve keskin tadlar içermemeli, üretildiği üzümün rayihasını biraz olsun hatırlatmalıdır. İçimi yumuşak olmalı, bilhassa kırmızı şarapta ağzı doldurmalıdır.

Şarap Servisi:

Şarapları broşürlerimizde ve etiketlerimizde yazılı olan ısılarda servis yapmaya özen gösteriniz. Temel olarak beyaz şaraplar ve köpüren şaraplar soğuk, kırmızı şaraplar 16-18 derece civarında servis yapılırlar. Roze şaraplar beyazlar gibi serin olarak içilirler. Kırmızı şarapların oda sıcaklığında içilmesine tek istisna Primeur’lerdir. Bunlar genel alışkanlıklar doğrultusunda serin olarak servis yapılabilirler.

Şarapların Saklanması:

Şarabın saklanması yani şişeli olarak şarapseverin koleksiyonunda muhafaza edilmesi başlıbaşına bir uğraştır.

Şarabın saklanacağı yer kuru olmalıdır, gün ve yıl boyu çok az değişen bir ısısı olmalıdır, doğrudan ışık olmamalıdır, hele güneş ışığı hiç almamalıdır. Şarap şişesi yatık olarak saklanmalıdır. Bundan amaç, mantarın kuruyarak dağılmamasıdır. Şarapların olduğu gibi mantarların da bir dayanma ömrü vardır. mantarlar kalitelerine göre 3-4 yıl ile 15 yıl arasında dayanırlar. Mahzenlerde daha uzun süre eskitilen şişeli şaraplarda zamanında gözlemleyip mantarı değiştirmek gerekebilir. Sohbet toplantılarında en çok duyduğumuz şikayet şudur: bir şişe şarap almıştım, senelerce sakladım, değerli bir misafirim geldi, bir açtık ki, baktık bozulmuş, veya kötü olmuş… bu sık duyulan bir yakınmadır. Unutmayınız; saklamak yani eskitmek istediğiniz şaraptan en az bir koli alınız; kavınıza yerleştiriniz ve bu andan itibaren şarabı izleyiniz. Bu demektir ki, her 4-5 ayda bir şişesini açıp içiniz. Böylece içinde bulunduğu değişimi algılayacaksınız. İyiye doğru gidiyorsa, diğerlerini bekletmeye devam ediniz; ne zaman farkediyorsunuz ki iyiye gidişi durmuş; artık daha iyi olmayacak. O zaman 1-2 ay içerisinde kalanını içip tüketiniz. Şarap böyle saklanır.

Temel olarak bilinmesi gereken odur ki, beyaz şaraplar beyaz üzümlerden, kırmızı ve roze şaraplar kırmızı ve siyah üzümlerden yapılırlar. Roze şaraplar, genel kanının aksine, kırmızı ve beyaz şarapların karıştırılmasıyla elde edilmezler.

Kırmızı şarap, rengini üzümün kabuğundan alır. Kırmızı üzümün de sıkıldığında şırası beyazdır, ancak alkol fermantasyonunu posası ile geçirdiğinden fermantasyon sırasındaki kabuğun boyası çeşitli enzimler vasıtasıyla çözülerek şaraba geçer.

Alkol fermantasyonu çeşitli üzümlerden elde edilmiş olan şarapların harmanlanmasıyla şekerin alkole dönüşmesi sürecidir. Bu süreç içerisinde şeker mikroorganizmalarca parçalanır ve sonuç olarak alkol oluşurken karbondioksit (CO2) serbest kalır.
ÖmÜrCeK - avatarı
ÖmÜrCeK
Ziyaretçi
3 Aralık 2008       Mesaj #20
ÖmÜrCeK - avatarı
Ziyaretçi
VİŞNE VE KAVUNLU KOMPOSTO

  • 30 gram nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 litre vişne suyu
  • 500 gram tozşeker
  • 500 gram kavun
  • 500 gram vişne
  • 1 adet limon
  • 2 adet yumurta akı
  • 50 gram pudra şekeri
  • 500 ml. süt
  • süslemek için nane yaprağı
Yapım Şekli
Vişneleri yıkayın, çekirdeklerini çıkartın. Kavunu dörde bölün, çekirdeklerini ayıklayıp etli kısmından toplar oyun.
Toz şekeri bir tepe halinde tencerenin ortasına dökün. Eriterek karamelize edin. Vişne suyu ve kırmızı şarap ilave edin. Karıştırarak, karameli tencereden ayırıp bir taşım kaynatın.
Çubuk tarçın, karanfil, yarılmış çubuk vanilya ve vanilyayı ilave edin.
Nişastayı bir miktar su ile karıştırın, kaynamakta olan vişne suyuna katın. 3 dakika karıştırarak kaynatın.
Limon kabuğunu ince ince rendeleyin. 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesini vişne ve kavun topları ile birlikte karışıma katın. Karışımı büyük yayvan bir kaseye boşaltın, 1-2 saat buzdolabında bekletin. Sonra içinden çubuk vanilya, karanfiller ve çubuk tarçını çıkartın.
Yumurta akını pudra şekeri ile katı çırpın. Ufak duylu bir krema sıkma torbasına doldurup nemli tezgaha 15-20 top sıkın. Sütü büyük bir tencerede kaynatın. Yumurta akı toplarını bir spatula yardımı ile sıcak süte kaydırıp 5 dakika ağzı kapalı olarak sütü çekmesi için bekletin.
Delikli kepçe ile çıkartıp kağıt havlu üzerine alın, süzülmelerini sağlayın. Daha sonra vişneli karışıma katın. Limon kabuğu rendesi ve nane yaprakları ile süsleyin.