Arama

Masonluk ve Yahudiler - Tek Mesaj #9

fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
14 Eylül 2008       Mesaj #9
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
masonluk aslında yahudiliğin bozulmuş hallerinden sadece biri ve ilk kez ingiltere de ortaya çıktı. masonlar aslında duvar ustalarıydılar da bunlar nasıl ortaya çıktı ve tüm dünyaya nasıl yayıldılar.

yahudiliğin geçmişini hepimiz biliyoruz zaten. peki sonra ne oldu. hesaplamalara göre hz. musa mö. 1600 lü yıllarda yaşadı ve öldü.daha sonra hz. süleyman hz. davut gibi peygamberler de gönderildi yahudilere. bu peygamberlerden hz. süleyman aynı zamanda bir kraldı. bugünkü mescid-i aksa nın bulunduğu yerde meşhur süleyman tapınağıını yaptırmıştı. öyle bir yapıydı ki rivayetler bu binanın zemininin cam kaplı olduğunu söyler. bu tapınak üstün yetenekli savaşçılar tarafından korunmaktaydı. bu savaşçılar daha sonra da tapımak şövalyeleri olarak anılacaktır.

hz. süleyman öldükten sonra yahudiler ikiye ayrıldılar ve israiloğullarının toprakları babil istilasına uğradı. babil kralı nabukadnezar hz. süleymanın tapınağını yıktırdı ve işte bundan sonra tapınak şövalyeleri dünyanın her tarafına yayıldı. aslında bu savşçılar başta imanlı birer yahudiyken zamanla dünyanın her tarafına yayıldılar ve biröok işle uğraşmaya başladılar. en çok yaptıkları iş ise bankerlikti. zamanla bu adamlar iyice para ve güç hırsına kapıldılar ve birçok gizli örgüt ortaya çıkardılar.

aslında başlangıçta tüm işlerini açık yapıyorlardı ancak zamanla hal ve hareketleri tepki toplamaya başladı ve tapınak şövalyeerinin birçoğu katolik kilisesinin emriyle öldürüldü. bundan sonra bu tapınakçılar yeraltına çekildiler ve faaliyetlerini gizli olarak yürütmeye devam ettiler.

birçok dernek ve örgüt ortaya çıkardılar. neler neler. mason locaları, gülhaç cemiyeti, thule cemiyeti,illuminati hatta ve hatta İTTİHAT VE TERAKKİ.