Arama

Masonluk ve Yahudiler

Güncelleme: 31 Ekim 2008 Gösterim: 35.306 Cevap: 9
YellowCanary - avatarı
YellowCanary
Ziyaretçi
23 Eylül 2007       Mesaj #1
YellowCanary - avatarı
Ziyaretçi
Çeşitli Kaynaklarda Masonluk Aşağıdaki Şekillerde Tanımlanmaktadır.
  • - "Masonluk batı avrupa'da ortaya çıkmış, 1717 yılında yayınlanan anderson anyasası ile bugünkü şeklini almıştır."
  • - "Masonluk bir takım özel işaretleri, amblemleri olan, localar halinde teşkilatlanmış, uluslar arası bir kuruluştur. Mason olmayanlara "harici" denir. Çalışmalara yabancılar katılamaz."
  • - "Masonlar aralarına herkesi almazlar. Zenginler, yükselme ihtimali olan bürokratlar, polis ve askerlerin üst kademelerinde bulunanlar, herkesce tanınmış sanatçılar tercih edilen kişilerdir."
  • - "Masonlar "sırlar" dedikleri felsefelerini bu yolu seçmişlere telkin ederken tedrici bir araştırma yolu takip ederler. Bunu da 33 dereceli bir sistem içinde yaparlar. Mason felsefesi, yahudi kabala inancından, hıristiyanlıktan, hermetizm'den, putperestlikten hatta bir ölçüde islamiyetten etkilenmiş esaslardan meydana gelir. Ama bu, dünyanın her tarafında mevcut olan masonların aynı düşündüğü anlamına gelmez. "
  • - "Masonlukta, 1 ilâ 3. Dereceler, temel kuralların ve ideallerin öğretildiği derecelerdir. 4 ilâ 14. Derecelerde meşhur hiram efsanesi işlenir. Daha çok yahudi inançları hâkimdir. “
  • - "15 ilâ 18. Dereceler bir ara mertebedir. Daha genel bilgiler saliklere verilir. 18 ila 30. Derecelerde ise "üst felsefe" işlenir. Bu devrede salik, bütün dini inançlarından arındırılmaya çalışılır. 31-33. Dereceler artık idari mertebelerdir. Bu seviyeye ulaşmış masonlar, cemiyet'in çeşitli kurullarında, yönetim kademelerinde görev alırlar."
  • - "1 ilâ 3. Dereceler, çırak-kalfa-usta dereceleridir. 4 ilâ 14. Derecelere "tekemmül" seviyesi denir. 15 ilâ 18. Dereceler, "şapitr" ; 19 ilâ 30. Dereceler de "areapaj" seviyeleridir. Türkiye'de genelde iskoç riti'ne bağlı localar vardır. "
Bütün bunların bir kısmı doğru olsa da, masonluk hakkında fazla bir bilgi vermez...
  • Masonların kendileri için yazdıkları kitapları da bulup okuyabilseniz, fazla bir şey öğrenemezsiniz... Kelimelerin ardındaki mânâyı yakalamak gerekir... Örnek mi istersiniz?
  • Masonların 33. Derece'den büyük üstatlarından necdet egeran, sırf masonlar için yazdığı "gerçek yüzüyle masonluk" (1972) adlı kitapta şöyle diyor:
  • - "masonluk millidir!.. Bağımsızdır!.."
  • - "masonlar vatanperverdir!.. İlericidir, aydındır!.. Dindardır!.."
  • - "masonluk gizli değildir ama, kendine has töreleri, ritüelleri vardır!.."
  • - "masonlar herkese dosttur!.."
  • - "masonluk sadece allahsızlığı, vatansızlığı, anarşiyi, cehaleti ve tembelliği hoşgörmez!.."
  • - "masonluk bir inisiyasyon bilimidir!"
  • Bu ifadelerde geçen iki tabirin ne anlama geldiğini söylemek bile, masonluğun bir dini tarikat olduğunu ortaya koyacaktır.
  • Ritüel aslında âyin demektir!.. Âyin ise sözlük anlamı ile dini tören demektir... Bu bir!..
  • İkincisi inisiyasyon, veya egeran'ın eş anlamlı olarak kullandığı eriştirme, mürşit-mürit ilişkisi içinde kişileri "ermiş" yapma eğitimidir!.. O da tamamen tarikat deyimidir.
  • Görüldüğü gibi, masonluk kendi büyük üstatlarının itirafı ile, bir yahudi-hıristiyan-putperest karışımı dinin özel bir tarikatıdır!..
  • İlerde nasıl bazı islam tarikatlarına benzer mertebeleri olduğunu, ama islamiyet'le uzaktan yakından alâkası olmadığını da göstereceğiz.
  • Öte yandan necdet egeran son derece iddialı!.. Türkiye'deki masonluğun kimseye bağımlı olmadığını, tamamen milli olduğunu, gizli olmadığını, masonların tanrı'ya inandığını, dindar olduğunu öne sürüyor ve herkese eşit kabul ettiğini, onun için de dostça davrandığını ima ediyor!.. Yani masonluğun son derece insancıl olduğunu iddia ediyor!
  • Ayrıca masonluğun uzaktan yakından anarşi ile ilgisinin olmadığını, kargaşa yaratmadığını, yani masonların ülkenin kurulu düzenine karşı çıkmadığını, çok vatansever olduklarını, bu yüzden ülkelerine ihanet etmiyeceklerini, yabancılarla işbirliği yapmıyacaklarını söylüyor!..
  • Sonra masonların çok ilerici olduklarını, hurafeyle, safsatayla, geçmişin küflü nazariyeleri ile bir rabıtası olmadığını belirtiyor!
  • Yukardaki tanımdan bu mânâlar çıkıyor!..
  • Bunların tümü külliyen yalandır!.. Palavradır!..
  • Yani kendilerini içlerinden tanımasak, yutabiliriz ama, onları ruhlarının derinliklerine kadar tanıyoruz.
  • Pek çok mason da şu satırları okurken, yalan olduğunu bizim kadar biliyor!..
  • Yukardaki ifadede doğru olan sadece bir kelime var: masonlar gerçekten okumuş kimselerdir.
  • Bir şey daha ekliyebiliriz: toplum içinde sivrilmiş, bir mevki veya makama gelmiş, veya gelme ihtimali çok yüksek kişilerdir.
  • Ama bu iki özelliği, yani okumuş ve sivrilmiş olma özelliğini mason olduktan sonra kazanmış değillerdir!..
  • Bu meziyetleri masonluk sayesinde kazanmamışlardır!.. Ta baştan bu özelliklere sahip oldukları için, onlara "kanca" atılmış ve mason saflarına dahil edilmişlerdir!..
  • Çünkü ancak böyleleri masonların işine yarar!..
  • Necdet egeran allahsızları, vatansızları, anarşistleri, cahilleri ve tembelleri aralarına almadıklarını öne sürüyor!.. Laf aramızda, biz öyle tembel masonlar gördük ki, hazıra konmaktan başka bir şey yapmazlar.
  • Ama aralarına almadıkları sadece bunlar değil!..
  • Masonlar fakirleri, bilgili ama diplomasız kişileri, mesleğinde ne kadar başarılı ve dürüst olursa olsun mevki sahibi olmayanları, kadınları ve zencileri, çinlileri, hintlileri, kızılderilileri de aralarına almazlar!..
  • Yani hiç bir hamal mason, şoför mason yoktur!.. Kör mason, topal mason da yoktur!
  • Biz de masonlukla ilgili bazı hususlar tesbit ettik ve aşağıda belirttik. Yukardaki tarifin yanlışlığını, bizim tarifimizin doğruluğunu bundan sonraki yazılarımızla ispatlıyacağız!
  • Amacımız masonluğun nemenem bir şey olduğunu ortaya koymak!..
PEKİ MASONLUK NEDİR?
Masonluğun özü hırstır!..
Sponsorlu Bağlantılar
Masonluk, hırsı yeteneğinden fazla olan kişilerin bir dayanışmasıdır
Mason güç nerede ise oraya girer, zira gücü asalaklıktadır.
Masonluğun kökü Hıristiyan Avrupasındadır. Masonluk bütün dünyaya Avrupa’dan yayılmıştır.
Masonlar her yerdedirler. Bugün Suudi Arabistan'da ve Rusya'da bile vardır. Çünkü her yerde hırslı, yükselmek için her şeyi yapmaya hazır insanlar vardır!..
Masonluk burjuvaların dayanışma teşkilatıdır. Onun için de bir burjuva ihtilali olan Fransız İhtilali'ne damgasını vurmuştur.
Masonluk l924 anayasasına da, 1982 anayasasına da aykırı bir tarikattır.
Masonluk bir emir komuta zinciri değildir. Masonluk mafya hücreleri gibidir... Masonluğu kanser hücreleri gibi düşünmek gerekir. Hangi organa girmişlerse, orada sinsice çoğalır, organı çürütür, dejenere ederler.
Masonluk bir yavrukurt oymağı değil, dünya çapında örgütlenmiş bir kurtlar tezgahıdır!..
Masonluk sevgiye değil, korkuya dayalıdır.
Masonluk ta aynen mafya gibidir, bir emziktir… nasıl mafya babaları hep arka plânda iseler, onları bilemiyorsanız; gerçek mason donlarını da bilemezsiniz!...
Masonluktan korunmak, güçlü olmakla mümkündür. Tedbir, ülkenin sağlıklı organlarını dikkat çekmeden tahkim etmektir!. .
Masonluktan korunmak, masonluğun amaç ve faaliyetlerinden toplumun bilgilendirilmesi ile mümkündür.
Masonlardan hiçbir zaman emin olmayın!.. Güvenmeyin!. Onlardan korkmayın!..

Son düzenleyen Blue Blood; 16 Mayıs 2008 13:00
we come one - avatarı
we come one
Ziyaretçi
20 Ocak 2008       Mesaj #2
we come one - avatarı
Ziyaretçi
Nasıl Mason Olunur?

Sponsorlu Bağlantılar

Hemen hemen bütün derneklerde olduğu gibi Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Derneği’ne gerekli işlemlerin tamamlanması ile yeni üye alınır. Yeni üyelerin, yasa ve tüzüklerde belirtilen niteliklere uygun, Allah’a inanan, hür, belli bir kültür seviyesine sahip, aydın, çevrelerinde iyi tanınan, iyi ahlaklı, namuslu, dürüst, şerefli ve çalışkan kişiler olmalarına özen gösterilir. Bu nedenle adaylar özenle incelendikten sonra dernek üyeliğine kabul edilirler.
Mason olmak için hür irade ve rıza neden önemlidir?

Masonik anlayışa göre, bir insanın düşüncede ve eylemde hür iradesi ve rızası bireysel hürriyetinin ölçüsüdür. Masonların, özel anlamlı adı olan Hür Mason deyiminin günümüzdeki anlamı da zekâ, akıl, irade ve ruh hürriyetidir. Bir masonun, mason olmak için verdiği karar da dâhil olmak üzere, tüm hayatı boyunca mason olarak her türlü düşüncesi ve yaptığı her hareket onun hür iradesine ve rızasına bağlıdır. Aday, hür düşünen ve davranan hür bir insandır. Adayın masonluğa başvurusu gönül rızası ve hür isteği ile yani hiç kimsenin baskısından etkilenmemiş, gönüllü ve içten bir istekle yapılmış başvuru olmalıdır.
Masonluk sizden ne beklemektedir?


Masonluğun imtiyazları, masonların taşıdıkları yükümlülük ve sorumluluklardan daha fazla değildir. Kardeşlik kuruluşumuzun bir üyesinin edineceği yükümlülükler, modern bir toplumun üyesi olarak daha önce edinilmiş yükümlülükler ve üstlenilmiş vatan, ulus, aile ve bireysel sorumluluklarla asla çelişmediği gibi, bu manevi değerlerimizin bilincine güç katar. Masonluk, çağdaş toplumun bir üyesi olarak taşımakta olduğumuz sosyal ve bireysel yükümlülükleri tekrar etmekte ve perçinlemektedir.

KAYNAK
Son düzenleyen Safi; 7 Ocak 2016 16:56
we come one - avatarı
we come one
Ziyaretçi
20 Ocak 2008       Mesaj #3
we come one - avatarı
Ziyaretçi
Türkiye'de Ünlü Masonlar

Türkiye'de bir çok devlet adamı, sanatçı, din adamı, yazar Masondur. Aşağıda bu isimlerin çoğunu sıraladığımızda normal yaşamlarında birbiri ile halef selef olmuş, değişik siyasi gruplarda yer almış, kimi zaman değişik siyasi yaklaşımları benimsemiş olan kişilerin olduğu kolayca görülebilecektir. Günlük siyasi çekişmelerin, kişiler arası her türlü ayırım ve ayrıcalığın dışında kalmayı ilke edinen Masonluğun insan sevgisi, özgürlük, eşitlik gibi temel ilkeler dışında bir yaklaşımı benimsemesinin mümkün olmadığının belki de en güzel göstergesi budur.
Aşağıda Türkiye'de tanınmış halen hayatta olmayan bazı Masonlar sıralanmaktadır. Bu isimlerin bilimin, düşüncenin evrenselliğini ortaya koyan birer örnek oluşturduğu açıkça görülmektedir.

Devlet Adamları ve Politikacılar
Askerler
Bilim Adamları
Şairler & Yazarlar
Sanatçılar
Mason Din Adamları

Eğitimci Masonlar

Devlet Adamları ve Politikacılar
33.Osmanlı Padişahı V.Murad,
Şehzade Kemalettin Efendi,
Şehzade Nurettin Efendi,
5.Murad’ın Başmabeyincisi Ahmet Seyid,
Sadrazam Koca Mustafa Reşit Paşa,
Sadrazam Âli Paşa,
Sadrazam Keçecizade Fuat Paşa,
Sadrazam Tunuslu Ethem Paşa,
Sadrazam Hayrettin Paşa,
Sadrazam Mithat Paşa,
Sadrazam Ahmet Vefik Paşa,
Sadrazam İbrahim Hakkı Paşa,
Sadrazam Talat Paşa,
Maliye, Maarif ve Evkaf Nazırı M.Raşit Arer,
Bahriye Nazırı Cemal Paşa,
Maliye Nazırı Cavit Bey,
Maliye Nazırı Tevfik Bey,
Hariciye Nazırı Ahmet Nesimi Sayman,
Nafia Nazırı Ali Münif,
Posta Nazırı Kirkor Agaton,
Devlet Adamı ve Yazar Ethem Pertev Paşa,
Devlet Adamı ve Mu*****inas Prens Mehmet Abdülhalim Paşa, Prens Aziz Hasan Paşa,
Devlet Adamı ve Şair Süleyman Asaf,
Şam Valisi ve Abdülhamid’in Damadı olan Damat Ahmet Nami Bey,
Ankara Valisi Reşit Paşa,
İttihat ve Terakki Fırkası Umumi Katibi Mithat Şükrü Bleda,
Maliye Müsteşarı Faik Süleyman,
Hürriyet Kahramanı Resneli Niyazi,
Büyük Millet Meclisi Reisi Kazım Özalp,
Başbakan Hasan Saka,
Başbakan Suat Hayri Ürgüplü,
Adalet Bakanı Mümtaz Ökmen,
Başbakan Yardımcısı Akif İyidoğan,
Dışişleri Bakanı Bekir Sami Daça,
Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Aras,
Dışişleri Bakanı Selim Sarper,
İçişleri Bakanı Mehmet Cemil Uybadın,
İçişleri Bakanı Şükrü Kaya,
Adalet Bakanı Hasan Menemencioğlu,
Milli Eğitim Bakanı Vasıf Çınar,
Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati,
Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel,
Milli Savunma Bakanı Münir Birsel,
Milli Savunma Bakanı Hulusi Köymen,
Tarım Bakanı Reşat Muhlis Erkmen,
Çalışma Bakanı Mümtaz Tarhan,
Ticaret Bakanı Zühtü Velibeşe,
Ticaret Bakanı Ahmet Dallı,
Bakan, Milli Emniyet Başkanı Celal Tevfik Karasapan,
Atatürk'ün Yaveri, Bolu Milletvekili Cevat Abbas Gürer,



Askerler
Humbaracı Ahmet Paşa (Comte de Bonneval),
İngiliz Amirali ve Türk Müşiri olan Hobart Paşa,
Abdülaziz’in Başmabeyincisi Namık Paşazade Hüseyin Cemil Paşa,
Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa,
Müşir Fuat Paşa,
Cihan Harbi'nde Kafkas Cephesi'nde şehit olan Hüseyin Hüsnü Paşa,
Birinci Ordu Komutanı Ali İhsan Sabis Paşa,
Jandarma Genel Komutanı Ali Remzi Yiğitgüder Paşa,
Hava Kuvvetleri Komutanı Zeki Doğan Paşa,
Münakalat Vekili Yümni Üresin Paşa,
Yüksek Şura Üyesi Eşref Manas Paşa,

Bilim Adamları
Bilgin ve Devlet Adamı Mehmet Tahir Münif Paşa,
Tıp Doktoru Dr.Antranik Gırcikyan Paşa,
Ülkemizde yeni eğitim yöntemlerini getiren Selim Sabit Efendi,
Kızılay ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun kurucularından Mehmet Ali Baba,
Sözlükçü, Yazar Hüseyin Kazım Kadri,
TTK Başkanlığı yapmış olan Hasan Cemil Çambel,
İktisat Profesörü Mustafa Zühtü İnhan,
Tıp Profesörü Neşet Ömer İrdelp,
Coğrafya Profesörü Faik Sabri Duran,
Psikoloji Profesörü Mustafa Şekip Tunç,
İTÜ Rektörü Mustafa İnan,
Tıp Profesörü M.Kemal Öke,
Eğitimci, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Hayrullah Örs,
Hukuk Profesörü Vasfi Raşit Sevig,
Tıp Profesörü, Rektör ve daha sonra milletvekilliği de yapmış olan Besim Ömer Akalın,
Tıp Profesörü Niyazi İsmet Gözcü,
Fen Fakültesi Dekanı Hüseyin Hamit,
Rektörlük de yapmış olan Profesör Mustafa Hulki Erem,
Y.Müh., Rektör Suphi Kamil,
Ord.Prof.Dr. Burhanettin Toker,
Fizik Profesörü Salih Murat Uzdilek,
Ord.Prof.Dr. Fahri Arel,
Prof.Dr.Muzaffer Şevki,
Matematik Profesörü, Dekan Kerim Erim,
Müzikolog Cevad Memduh Altar,
Tıp Profesörü ve Rektör Kazım İsmail Gürkan,
İktisat Profesörü Mehmet Ali Özeken,
Tarih Profesörü ve TTK Başkanı Enver Ziya Karal

Şairler & Yazarlar
Gazeteci ve Yazar Şinasi,
Şair ve Devlet Adamı Ziya Paşa,
Gazeteci ve Yazar Teodor Kasap,
Büyük Vatan Şairi Namık Kemal,
Tiyatrocu ve Yazar Güllü Agop,
Yazar Mehmet Emin Bey,
Yazar ve Gazeteci Ahmet Rasim,
Lügatçı ve Yazar Diran Kelekyan,
Milli Şair Mehmet Emin Yurdakul,
Yazar ve Filozof Rıza Tevfik,
Yazar ve Gazeteci Hüseyin Cahit Yalçın,
Yazar ve Sosyolog Ziya Gökalp,
Şair ve Noter Mithat Cemal Kuntay,
Yazar ve Gazeteci Ahmet Emin Yalman,
Yazar ve Öğretmen Reşad Nuri Güntekin,
Yazar ve Gazeteci Agah Sırrı Levent,



Sanatçılar
Müzisyen Şükrü Şenozan,
Ressam Ali Sami Boyar,
Ressam Nazmi Ziya Güran,
Ressam, GSA Müdürü Namık İsmail,
Sahne Sanatçısı Behzat Butak,
İ.Galip Arcan,
Karikatürist Ramiz Gökçe,
Opera Sanatçısı Nurullah Şevket Taşkıran,
Müzisyen Mesut Cemil Tel,
Piyanist Mithat Fenmen,
Sinema Sanatçısı Ayhan Işık,
Orkestra Şefi Orhan Tanrıkulu,
Heykeltraş Haluk Tezonar,

Mason Din Adamları
Şeyhülislam Musa Kazım Efendi,
Şeyhülislam İzzettin Efendi,
Şeyhülislam Hayri Efendi,
Berlin Sefareti Baş İmamı Mustafa Hafız Şükrü,
Sefaret İmamı Haşim Veli,
Müderris Mahmut Esad Efendi,

Eğitimci Masonlar
Muvaffak Benderli,
Yontov Garti,
Hikmet Gürtav,
Mehmet Ali Kırca,
Celal Öget,
Halit Sarıkaya,
Ali Teoman

we come one - avatarı
we come one
Ziyaretçi
20 Ocak 2008       Mesaj #4
we come one - avatarı
Ziyaretçi
DÜNYACA ÜNLÜ MASONLAR
Herkesin merak ettiği diğer Bir Konuyu Buraya yazmak istedik Masonların dünya sisteminde ne KaDar güçlü olduKlarını vede Her Ülkede farklı görüşe büründüklerini yazmak istedik Bu konuda elimizden geldiği kadar dünya tarihine yön veren Bir çok masonu Buraya yazmak istedik. Jakob Schiff (Amerikan milyarderi, Komünist ihtilalin bir numaralı finansörü), Karl Marx (Marksizm, Komünizm’in elif basını yazan Yahudi, asıl Yahudi ismi Kesile Morahay’dır, Lenin (Komünist İdeolojinin Rusya’daki uygulayıcısı), Henri Bergson (Sezgici Filozof) DEVLET BASKANLARI - HÜKÜMDARLAR Almanya Imparatoru Wilhelm I (1797-1888) Hannover Krali Ernest August (1771-1851) Prusya Krali Büyük Friedrich (1712-1786) Prusya Krali Friedrich Wilhelm II (1859-1941) ve 28 hükümdar Afganistan Habibullah Han (1872-1919) Muhammed Han Belçika Leopold I (1750-1865) Brezilya Imparator Dom Pedro I (1798-1834) Bulgaristan Alexander von Battenberg (1857-1893) Java Peorbohadi Ningrat Danimarka Friedrich VI Christian VII (1786-1848) Friedrich VII Christian X (1870-1947) Fransa Napoléon I (1769-1821) Charles X (1757-1836) Louis XVIII (1755-1824) Hawaii Kamehameha IV (1779-1874) Kalakaua I (1836-1891) Hindistan Tippu Sahib Bjalwapur Hollanda Louis Bonaparte (1778-1846) Wilhelm II Ingiltere George IV (1762-1830) Wilhelm IV Edward VII (1841-1910) Edward VIII (1892-1972) Ispanya Joseph Bonaparte (1768-1844) Isveç Gustaf III (1746-1792) Gustaf IV (1778-1837) Karl XIII (1748-1818) Karl XIV, Bernadotte (1763-1844) Oskar I (1799-1859) Karl XV (1826-1872) Oskar II (1829-1907) Gustaf V (1858-1950) Gustaf VI (1882-1973) Misir Tevfik Pasa (1767-1815) Napoli Joachim Murat (1767-1815) Norveç Haakon VII (1872-1957) Polonya Stanislas I (1704-1766) Stanislas II (1732-1798) Rusya Petro III (1728-1762) Paul I Alexandre II (1818-1881) Ürdün Hüseyin (1935-) Yunanistan Kral George I (1845-1947) DEVLET BASKANLARI - CUMHURBASKANLARI A.B.D. Washington (1732-1799) Monroe (1758-1831) Jakson (1767-1845) Polk (1795-1849) Buchanan (1791-1868) A. Johnson (1808-1875) Garfield (1831-1881) McKinley (1843-1901) Th. Roosevelt (1858-1919) Harding (1865-1923) F.D.Roosevelt (1882-1945) Truman (1884-1972) Nixon (1913-) L.B. Johnson (1908-1973) Ford (1913-) Arjantin Miranda Alvear (1868-1942) Mitre Rivadiva (1780-1845) Lopez Urquiza (1800-1870) Samienti (1811-1888) Bolivya Sucre (1795-1830) Brezilya Fonesca Çin Sun-Yat-Sen (1866-1925) Çang-Kay-Sek (1887-1975) Fransa Carnot Sadi (1837-1894) Félix Fauré (1841-1899) Paul Doumer (1857-1932) Haiti Boyer (1776-1850) Hyppolite Petion (1770-1818) Honduras Barahona Tosta Isviçre Borel Frey (1878-1922) Furrer (1805-1861) Lachenal (1849-1918) Ruchet Ruchonnet (1834-1893) Kolombiya Bolivar (1783-1830) Caldas Narino (1750-1823) Satander (1792-1840) Küba Palma Gomez Machado y Morles Meksika Victoria (1786-1843) Guerrero (1783-1831) Pedraza Echeverria (1922-) Bravo Juarez Garcia (1806-1872) Diaz (1830-1915) Madero (1873-1913) Calles (1877-1945) Portes Gil (1891-1958) Ortiz Rubio Peru Santander Legua San Roma Sili O’Higgins (1787-1862) Martinez de Rozas Enriquez Allende (1908-1973) Venezuella Paéz (1790-1973) DEVLET ADAMLARI VE POLITIKACILAR A.B.D. Istiklâl Beyannamesini imza eden 56 kisinin 53′ü Ilk Kurucu Meclisin 55 üyesinden 50’si Ilk kurulan 13 Devletin bütün Valileri Washington’un 29 Generalinden 20’si, 106 subayindan 104′ü Almanya CAROLATH, Heinrich (1852-1920), Meclis Baskani DÖNYOFF, Ludwig (1742-1803), Prusya Devlet adami ve maresal. GÖRRES, Josef (1776-1848), Alman Devlet adami HARDENBERG, Karl August (1750-1822) Prusya Disisleri bakani. HAUKWITZ, Christian (1792-1804) Prusya Devlet adami ve bakan. KAEMPF, Johannes - 19912-1918 yillari arasinda Almanya Millet Meclisi Baskani. LASKER, Eduard (1829-1884) Alman Nasyonal Liberal Partisini kuran, yöneten ve Bismark politikasina karsi çikan politikaci. LIST, Friedrich (1789-1846) Alman iktisatçisi ve milletvekili. SCHACHT, Hjalmar (1877-1970) Ünlü Alman maliyecisi. STEIN, Henrich Friedrich Karl, Baron von (1757-1831) Prusya devlet adami, Maliye Bakani, köylülerin kurtaricisi. STRESEMANN, Gustav (1878-1828) Alman Halk Partisi Baskani ve Basbakani. Fransa ARAGO, Emanuel (1812-1896) Bakan CHOISEUL, Etienne Fraçois Duc de (1719-1785) Fransiz Devlet adami. DANTON, Georges Jaques (1759-1794) Fransiz ihtilâli önderlerinden. DESMOULINS, Camille (1760-1794) Fransiz Politika yazari ve politikaci. GAMBETTA, Léon (1838-1882) 1870-71′de Parisi kurtarmak için çaba harcayan siyaset adami ve avukat. GUYOT, Yves (1843-1927) Sömürgecilikle savasan hürriyet taraftari politikaci ve iktisatçi. LA FAYETTE, Marie Joseph, Marquis de (1757-1834) Fransiz generali ve politikacisi. Amerika kurtulus savaslarina katildi. LA ROCHEFOUCAULD, Fraçois Alexandre, Duc de (1747-1827) Fransada ilk tasarruf sandiklarini kuran politikaci. MARAT, Jean-Paul (1743-1793) Doktor ve Fransiz ihtilâlinin ileri gelen politikacilarindan. MIRABEAU, Victor Riqueti, Marquis de (1715-1789) MIRABEAU, Honoré - Gabriel (1749-1791) Yazar ve Fransiz ihtilâli hatiplerinden. D’ORLEANS, Louis Philippe (1747-1793) 16.Louis’nin kuzeni Fransiz Ihtilâline karisti. PROUDHON, Pierre - Joseph (1809-1865) Sosyalist filozof ve yazar. ROBESPIERRE, Maximilien de (1758-1794) Avukat ve politikaci. TALLEYRAND - PERIGORD, Charles - Maurice de, Prince de Bénévent (1754-1838) Devlet adami ve diplomat. VIVIANI, René (1863-1925) Devlet adami, gazeteci, adliye ve Millî Egitim Bakani. Ingiltere CHURCHILL, Winston S. (1874-1965) Ingiliz politikacisi ve yazari. Italya CAVOUR, Camillo (1810-1861) Italya birligini yapanlardan; basbakan. Misir HALIM PASA (1831-1894) Osmanli Devlet Surasi Baskanligi yapmistir. Misir Büyük Locasinin kurucusudur. ZAGLUL PASA (1850-1927) Misirda Ingiliz hakimiyetine son vermege çalismis ve “Misir Milletinin babasi” ünvanini almistir ASKERLER A.B.D. AUSTIN, Stephen (1793-1836) Özgürlük savasinda yararligi görülen General. DEWEY, George (1837-1917) Ispanyol Amerikan savasinda Ispanyol donanmasini yok eden Amiral. FARRAGUT, David (1801-1870) A.B.D.’nin ilk amirali. Ingiltere ile yapilan savaslarda ün yapmistir. GREEN, Nathaniel (1742-1786) Washington ordusu komutanlarindan. LEE, Henry (1756-1818) Amerikan özgürlük savasi Generallerinden, Kongre üyesi. STEUBEN, Friedrich von (1730-1794) Büyük Friedrich’in komutanlarindan iken Amerikaya gitmis ve Washington ordusunu organize etmistir. Almanya BLÜCHER, Gebhard Leberecht, Wahlstadt prensi (1742-1819) Waterloo, Feldmaresal. GNEISENAU, August Neldhart, Kont (1760-1831) von Blücherin Kurmay Baskani. KLEIST, Friedrich Heinrich Ferdinand, Nollendorf Kontu (1762-1823) Nollendorf savasinda Fransizlari yenen General. SCHARNHORST, Gerhard (1755-1813) Prusya Ordusunu organize eden General, Genel Kurmay Baskani. TIRPITZ, Alfred von (1849-1929) Alman Büyük Amirali, Alman savas Donanmasi kurucusu. WEGNER, Adalbert (1848-1916) 1. Dünya savasinda Kowno kalesi komutani. Güney Amerika BOLIVAR, Simon (1783-1830) Birçok Güney Amerika ülkesinin kurucusu. Bolivya devleti onun adini almistir. Cezayir ABDÜLKADIR (1808-1883) Kuzey Afrikali Arap Emiri, Fransanin en cesur düsmanlarindan biri. Savaslarda daima insanligini göstermesi ile de taninmistir. Çekoslovakya STEFANIK (1880-1919) Astronom 1. Dünya savasinda gönüllü olarak Çek Lejyonuna girmis ve önder olmustur. Çekoslovakyanin kurulusda Savunma Bakani. Fransa BEAUHARNAIS, Vicomte Alexandre de (1760-1794) Ren Ordusu komutani, General. BEAUHARNAIS, Eugène de (1781-1824) Napolyonun üvey oglu Italyada Kral naibi olmustur. BERNADOTTE, Jean (1763-1844) Napolyonun maresallerinden. Isveç Krali oldu (Charles XIV). JOFFRE, Joseph (1852-1931) Fransiz Maresali. 1916′ya kadar Fransiz Ordulari Baskomutani. MASSENA, André, Duc de Rivoli, Prince D’Essling (1758-1817) Napolyonun ünlü komutanlarindan, Maresal. MELLINET, Emile (1798-1874) Kirim savasina istirak etmis ve yaralanmis Fransiz Generali, Senatör. NEY, Michel, Duc d’Elchingen, Prince de la Moskova (1769-1815) Napolyonun “Yigitlerin yigidi” dedigi ünlü Fransiz Generali. SEBASTIANI, Horace, Kont (1772-1851) Fransiz Maresali. Istanbulda sefirlik yapmistir. Ingiltere HAIG, Douglas (1861-1928) Ingiliz Feldmaresali. 1. Dünya savasinda Fransadaki Ingiliz Ordusu Komutani. GRANT, Alfred (1861-) Ingiliz Amirali. KITCHENER, Horatio Herbert, Hartum ve Aspell Kontu (1850-1916) Ingiliz Feldmaresali. NELSON, Horatio, Bronte Dükü (1758-1805) Abukir’de Napolyonun donanmasini yok eden ve Ingilizlere deniz hakimiyetini saglayan ünlü Ingiliz amirali. SHACKLETON, Ernst Henry (1874-1922) Scott’la beraber Güney Kutbu kâsifi, deniz subayi. WELLINGTON, Arthur (1769-1852) Waterloo galiplerinden, Basbakan. Italya GARIBALDI, Giuseppe (1807-1882) Italya birligi kurucularindan, milli kahraman. AMEGLIO, (1854-1922) Italyan generali ve senatörü. BIXIO, Girolamo (1821-1873) italyan özgürlük savasinda Avusturyalilara karsi savasi plânlayan General. CAPELLO, Luigi (1859-1930) Italyan generali, 1. Dünya savasinda 2. Ordu Komutani. Rusya KUTUZOF, Michael (1745-1813) Napolyonun istilâsindan Rusyayi kurtaran Rus Generali. BILGINLER VE PROFESÖRLER A.B.D. FRANKLIN, Benjamin (1706-1790) Paratoneri bulan Amerikali Devlet adami ve fizikçi. Almanya BRUGSH Pasa (1827-1894) Ejiptolog FICHTE, Johann Gottlieb (1762-1814) Jena’da profesör ve filozof. KLAPROTH, Martin Heinrich (1743-1817) Titanium ve Uraniumu bulan Kimyaci. SCHLIEMANN, Heinrich (1822-1890) Ilk arkeologlardan, Troya’ya kazan. Fransa ALEMBERT, Jean, Le Rond d’(1717-1783) Fransiz yazar, filozof ve matematikçisi. ARAGO, François (1786-1853) Fransiz fizikçi ve astronomu. CONDORCET, Antoine Caritat, Marquis de (1743-1794) Fransiz matematikçi, iktisatçi ve filozofu. DIDEROT, Denis (1713-1784) Fransiz ansiklopedistlerinin temeli, hürriyet fikrinin yayincisi , filozof. HELVETIUS, Claude, Adrien (1715-1771) Fransiz filozofu ve ansiklopedisti. LALANDE, Joseph - Jérome Lefrançois de (1732-1807) Fransiz astronumu. LITTRE, Emil (1801-1881) Fransiz filozfu ve ünlü lügat yazari. MONTESQUIEU, Charles de Secondat, Baron de la Brede et de, (1689-1755) Fransiz yazari ve filozofu. MONTGOLFIER, Etienne (1745-1799) Kardesi ile birlikte ilk sicak hava balonunu bulan. Ingiltere GIBBON, Edward (1737-1794) Ingiliz tarihçi ve yazari. Italya BACCELLI, Guido (1832-1916) Büyük Italyan fizikçisi. ROMAGNOSI, Giovanni (1761-1835) Italyan Hukuk bilgini ve ünlü filozof. VILLARI, Pasquale (1827-1917) Italyan tarihçisi VIVANTE, Cesare (1855-) Ünivertise profesörü DOKTORLAR VE TABIAT BILGINLERI A.B.D. MAYO, Charles (1865-1939) Ünlü Mayo klinigini kuran ve tibbî arastirmalar için bir buçuk milyon dolar bagislayan Amerikali cerrah. Ingiltere JENNER, Edward (1749-1823) Çiçek asisini bulan ve ilk defa uygulayan doktor. RICHARDSON, Sir Ward Benjamin (1828-1897). Ilk defa mevzii anesteziyi uygulayan doktor. SINEMA SANATKARLARI Douglas FAIRBANKS Harold LLOYD Oliver HARDY Clark GABLE John WAYNE

KAYNAK
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
19 Mart 2008       Mesaj #5
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
masonluk -ğu
isim 1 . Birtakım kardeşlik ilkelerini benimseyen, birbirlerini parola ve işaretlerle tanıyan, loca denilen bölümlere ayrılan kimselerden kurulu dernek. 2 . Mason olma durumu, farmasonluk.
PeRMatik - avatarı
PeRMatik
Ziyaretçi
28 Mart 2008       Mesaj #6
PeRMatik - avatarı
Ziyaretçi
Siyasi partilerede sızmış bu insanlar özellikle sol görüşte
kaf_kef - avatarı
kaf_kef
Ziyaretçi
19 Nisan 2008       Mesaj #7
kaf_kef - avatarı
Ziyaretçi
İslam=Terorizm yazılması izi ne kadar incitirse, Masonluk ve Yahudilik kelimelerinin bir arada kullanılmasıda inanclı Yahudileri rahatsız eder
mustakar - avatarı
mustakar
VIP VIP Üye
25 Mayıs 2008       Mesaj #8
mustakar - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
kaf_kef adlı kullanıcıdan alıntı

İslam=Terorizm yazılması izi ne kadar incitirse, Masonluk ve Yahudilik kelimelerinin bir arada kullanılmasıda inanclı Yahudileri rahatsız eder

İnançlı müsevilere sagı duyarız ve onların bir haksızlıga ugramasına destek vermeyiz, musade etmeyiz,mütedeyyin insanlara saygımız vardır.islam ve terörizm e gelince iki zıt kutup ,bugun Irak a demokrasi getirmek isteyenlermi yoksa onlara karşı mucadele eden islamcılarmı terörist .
Biz gizli ve kirli işler peşinde olan ve kirli emelleri tecillenmiş mason tarikatına
karşıyız. Mütedeyyin musevi kardeşlerimiz müsterih olsunlar mason tabirini kullanmamızdan alınmasınlar .saygılar
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
14 Eylül 2008       Mesaj #9
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
masonluk aslında yahudiliğin bozulmuş hallerinden sadece biri ve ilk kez ingiltere de ortaya çıktı. masonlar aslında duvar ustalarıydılar da bunlar nasıl ortaya çıktı ve tüm dünyaya nasıl yayıldılar.

yahudiliğin geçmişini hepimiz biliyoruz zaten. peki sonra ne oldu. hesaplamalara göre hz. musa mö. 1600 lü yıllarda yaşadı ve öldü.daha sonra hz. süleyman hz. davut gibi peygamberler de gönderildi yahudilere. bu peygamberlerden hz. süleyman aynı zamanda bir kraldı. bugünkü mescid-i aksa nın bulunduğu yerde meşhur süleyman tapınağıını yaptırmıştı. öyle bir yapıydı ki rivayetler bu binanın zemininin cam kaplı olduğunu söyler. bu tapınak üstün yetenekli savaşçılar tarafından korunmaktaydı. bu savaşçılar daha sonra da tapımak şövalyeleri olarak anılacaktır.

hz. süleyman öldükten sonra yahudiler ikiye ayrıldılar ve israiloğullarının toprakları babil istilasına uğradı. babil kralı nabukadnezar hz. süleymanın tapınağını yıktırdı ve işte bundan sonra tapınak şövalyeleri dünyanın her tarafına yayıldı. aslında bu savşçılar başta imanlı birer yahudiyken zamanla dünyanın her tarafına yayıldılar ve biröok işle uğraşmaya başladılar. en çok yaptıkları iş ise bankerlikti. zamanla bu adamlar iyice para ve güç hırsına kapıldılar ve birçok gizli örgüt ortaya çıkardılar.

aslında başlangıçta tüm işlerini açık yapıyorlardı ancak zamanla hal ve hareketleri tepki toplamaya başladı ve tapınak şövalyeerinin birçoğu katolik kilisesinin emriyle öldürüldü. bundan sonra bu tapınakçılar yeraltına çekildiler ve faaliyetlerini gizli olarak yürütmeye devam ettiler.

birçok dernek ve örgüt ortaya çıkardılar. neler neler. mason locaları, gülhaç cemiyeti, thule cemiyeti,illuminati hatta ve hatta İTTİHAT VE TERAKKİ.
Osmi - avatarı
Osmi
Ziyaretçi
31 Ekim 2008       Mesaj #10
Osmi - avatarı
Ziyaretçi
Tapınak Şovalyeliği Haçlı seferleri sırasında ortaya çıkmıştır.Bu grup bir nevi hristiyanları koruma görevini üstlenmiştir işgal ettikleri islam topraklarında sayıca az oldukları için(Acımasızca çok sayıda müslümanı katletmişlerdir).Daha sonra gittikçe güçlenerek işi korsanlığa haydutluğa vurmuşlardır.Bundan dolayı Avrupalılar kendi elleriyle bunları imha etmişlerdir.Tapınak şovalyelerinin gerçekte yahudilikle bir alakası yoktur.Ama yahudilikten etkilenmişler eski yahudi inançlarına ilgi duymuşlar antik hikayelerden kendilerine pay çıkartmışlardır.Ayrıca masonlarda kendilerine dayanak aramak için tapınak şovalyeliğini sahiplenmişler biz onların devamıyız gibi iddialarda bulunmuşlardır.Son olarak masonluk son derece tehlikeli bir örgüt yapılanmasıdır.

Benzer Konular

27 Ocak 2007 / asla_asla_deme Din/İlahiyat
25 Aralık 2007 / asla_asla_deme Müslümanlık/İslamiyet
30 Ekim 2012 / ....... Soru-Cevap
7 Ocak 2016 / Safi X-Sözlük