Arama


HeliX - avatarı
HeliX
Ziyaretçi
15 Eylül 2008       Mesaj #4
HeliX - avatarı
Ziyaretçi
Grafoloji el yazısı aracılığı ile yapılan bir analiz metodudur. Bu metod kesin olarak net bir cevap vermez ancak genel olarak bir yorum yapabilir. Grafoloji ya da Türkçe ismi ile yazıbilimi hangi sorulara yanıt verir? Grafoloji ismi üstünde ne bir fal ne bir medyumluktur, pozitif amaç için günümüzde pek çok yerde kullanılan bir bilim dalıdır. Eldeki verileri değerlendirmek suretiyle yorumlamanın sonucuna ulaşılır.

Çok eski bir dönemden günümüze kadar gelen bu bilime tarihin oluşumu kadar eski diyebiliriz. Zaman içerisinde doğa ve insan kadar pek çok şey değişim devreleri geçirir. İlk çağlarda taşlar üzerine yapılan şekiller günümüzde ise pek çok diller ve kişiliklerimizin yansıması olan ilk okul dönemimizden bu yana yazılarımızda hiç mi değişmeler olmadı. Elbette olmuştur. Peki bu yazılarla yaşımız, ruh halimiz, kariyerimiz, hiç rol oynamıyor mu? Tabi ki büyük rolü var ancak temelde çoğunlukla kullandığımız yalnızca kendimize ait olan hepimizin bir yazma sistemi vardır ve bunu değiştirmeyiz. Değişimler beden ve ruhumuza sosyal ve anti sosyal yaşadığımız güncel olaylar sonucunda nasıl bir değişim gösterip zaman içinde tekrar normal halimize dönebiliyorsak yazımızda aynen böyle dönem dönem değişimler gösterirler. Gerekli olan verilerin hepsi kişinin el yazısında bulunur.

Günümüzde bilimsel olarak adli tıp'ta kullanılan bu bilim dalı, aynı zamanda karşımızdaki kişi hakkında karakter analizini öğrenmemiz konusunda da en büyük yardımcımızdır.