Arama


Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
16 Eylül 2008       Mesaj #4
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Matematik Bölümü
Matematik bölümü 2 Aralık 1963 tarihinde Temel Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulmuş ve 1971-1972 eğitim-öğretim yılında lisans öğretimi, 1973-1974 eğitim-öğretim yılından itibaren de yüksek lisans öğretimine başlamıştır.

Programın Amacı:
Matematik programı matematik ilke, yöntem ve sistemlerinin analizi, geliştirilmesi ve bunların karşılıklı ilişkileri ile bu ilke ve yöntemlerin bilimsel ve teknolojik alanlara uygulanması gibi konularda eğitim yapar.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:
Matematik programında başlıca Analiz, Analitik Geometri, Fizik, Lineer Cebir, Soyut Matematik, Cebir ve Sayılar Teorisi, Diferensiyel Denklemler, Soyut Cebir, Geometri, Diferensiyel Geometri, Nümerik Analiz, Reel Analiz, Kompleks Fonksiyonlar Teorisi, Topoloji gibi temel dersler yanında Bilgisayar Bilimleri ile ilgili C++, Turbo C, Pascal gibi çeşitli programlama dilleri de verilmektedir.

Gereken Nitelikler:
Matematik alanında çalışmak isteyen bir öğrencinin üstün bir akademik yeteneğe, özellikle sayılarla akıl yürütme ve anabilim düşünme gücüne sahip olması, cebir ve geometriye ilgi duyması gerekmektedir.

Mezunların Kazandıkları Diploma ve Unvan:
Matematik Programından mezun olan kişiye “Matematikçi” ünvanı verilir.