Arama


Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
17 Eylül 2008       Mesaj #5
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Biyoloji Bölümü

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü 1974 yılında kurulmuştur.Bölümün ana hedefleri daha geniş anlamda biyoloji öğretmek ve araştırmalar gerçekleştirmektir. Bölümün lisans ve lisans üstü programları biyoloji alanında vasıflı biyologlar ve araştırmacı bilim adamları yetiştirmek amacı ile belirlenmiştir. Bölümdeki lisans programlarına başlamadan önce ilk yıl İngilizce Dil kursu alınması zorunludur.

Programların amaçları:
Öğrencileri biyolojik bilimler ve ilgili alanlar ile ilgili bilgi sahibi yapmak, biyolojik teknikleri kullanabilmeleri için öğrencilerin kabiliyetlerini geliştirmek, temel biyolojik problemlerin çözümü için sonuçların analiz edilmesi, mevcut bilginin yaratıcı bir biçimde kullanılabilmesi yönünde öğrencileri eğitmek yanında sosyal yönlerini geliştirmektir. Lisans eğitimi boyunca derslerle kuşatılmış öğrenciler aktif laboratuvar çalışmalarının, bilgisayar uygulamalarının ve yaz stajların tadını çıkarmaktadırlar. Lisans program mezunları en az 50 LES puanı ile Y. Lisans’a, 55 LES puanı ile de Doktora programına başvurabilirler. Lisans ortalaması 3,20 olan mezunlar, doğrudan doktora programına başvurabilirler. Lisansüstü programlar biyolojinin herhangi bir dalında yüksek lisans ve doktorayı sürdürebilecek biçimde tasarlanmıştır.

Bölüm çalışanlarının araştırma alanları biyolojik bilimlerde geniş bir yelpazeye dağılmıştır. Araştırma alanlarının uygulamaları genel biyoloji, zooloji, botanik, moleküler biyoloji, hidrobiyoloji ve ilgili yan dallarında gerçekleştirilmektedir. Bölüm hem eğitim ve hem de araştırma için kullanılmak üzere şu laboratuvarlara sahiptir:

Mikrobiyoloji Laboratuvarı
Moleküler Biyoloji Laboratuvarı
Bitki Fizyolojisi ve Biyokimya Laboratuvarı
Zooloji Laboratuvarı
Botanik Laboratuvarı