Arama

Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
18 Eylül 2008       Mesaj #6
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü
Çağımızda bilgilerin toplanması ve işlenmesi teknolojinin ilerlemesinde önemli bir safhayı oluşturmaktadır. Bu işler için Bilgisayar ve İstatistik teknik ve yöntemlerinin bilinmesi ve uygulanması gerekmektedir. Bilgisayar teknolojisindeki baş döndürücü gelişmeler ve istatistik biliminin ortaya koyduğu yeni yöntemler artık bu bilimlerin kendi başlarına yeterli olmadıklarını başlı başına bir bilim alanı olarak birlikte ele alınmalarını gerektirmektedir.

Bu amaca hizmet etmek için Fen Edebiyat Fakültesi Bünyesinde 1993 yılında İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü kurulmuş ve 1994-1995 eğitim öğretim yılı Güz Yarıyılında öğrenci kabul edilmeye başlanmıştır.
Karadeniz Teknik Üniversitesi,
Fen-Edebiyat Fakültesi, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri,
61080 Trabzon/TÜRKİYE
Tel: +90 462 377 40 37
Fax: +90 462 325 31 95
E-Mail: isbb(at)ktu.edu.tr

Tarih Bölümü
Tarih Bölümü, Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni Kampüsü’nde yer almaktadır. Bölümde lisans ve lisansüstü eğitim verilmektedir. Lisans programını başarıyla tamamlayanlara Tarihçi unvanı taşıyan lisans diploması verilir. Lisansüstü programı yüksek lisanstan oluşmakta olup bölümün doktora programı bulunmamaktadır.

Bölümde eğitime başlayacak olan öğrenciler Türkiye genelinde yapılan öğrenci seçme sınavı (ÖSS) sonuçlarına göre bölüme kayıt yaptırırlar.

Lisans programı 1. sınıfına her yıl ortalama 30-33 civarında öğrenci kayıt yaptırır. 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci kontenjanı 40 öğrenciye çıkarılmıştır. Dönem kaybına uğrayanlarla birlikte lisans programındaki toplam öğrenci sayısı yaklaşık 140 civarlarındadır. Yüksek lisans programında genelde 15 civarında öğrenci bulunur. Yüksek lisans yapanlardan bazıları aynı zamanda araştırma görevlisi olarak bölüme hizmet vermektedirler.

Dört yıllık Lisans eğitiminde verilen dersler zorunludur. Üç ve Dördüncü yıl öğrenciler seçmeli derslerden istediklerini alabilirler. Bölüm programı Genel Tarih şeklinde olmakla birlikte ağırlıklı olarak Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi öğretimi yapılmaktadır. Üç ve Dördüncü sınıflardaki seminer çalışmaları ve Bitirme Tezi Çalışması öğrencilerin seçtikleri alanlarda uzmanlaşmalarına yardımcı olmaktadır.

Bölüm mezunları kamu ve özel sektöre ait kurum ve kuruluşlarda iş bulma imkânına sahiptirler.
Karadeniz Teknik Üniversitesi,
Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü, 61080 Trabzon/TÜRKİYE
Tel: +90 462 3773214
Fax: +90 462 325 3195
E-Mail: tarih@ktu.edu.tr
Karadeniz Teknik Üniversitesi