Arama

Tulumba Tatlısı Tarifi - Tek Mesaj #1

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tulumba Tatlısı Tarifi
MsXLabs.org

Malzemeler
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 5 kahve fincanı su
  • 5 kahve fincanı un
  • 4 adet yumurta
  • Bir tutam tuz
Kızartmak için
  • Sıvıyağ
Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 500 gram tozşeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayın.
  2. Bunun için suyu tencereye alın.
  3. Tozşekeri ekleyin.
  4. Kaynayınca limon suyunu karıştırın. Biriki taşım daha kaynatın.
  5. Ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
  6. Tereyağı ve suyu tencereye alın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp soğutun. Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin. Elinizle yoğurun. Sıkma torbasına doldurun. Sıvıyağı hafifçe kızdırın.
  7. Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın. Sallayarak kızartın.
  8. Soğuk şerbetin içine alın. 15 dakika bekletin. Servis tabağına alın.
Son düzenleyen Mira; 11 Haziran 2013 13:56 Sebep: Düzenlendi.