Arama

Tulumba Tatlısı Tarifi

Güncelleme: 11 Haziran 2013 Gösterim: 2.084 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tulumba Tatlısı Tarifi
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Malzemeler
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 5 kahve fincanı su
  • 5 kahve fincanı un
  • 4 adet yumurta
  • Bir tutam tuz
Kızartmak için
  • Sıvıyağ
Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 500 gram tozşeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayın.
  2. Bunun için suyu tencereye alın.
  3. Tozşekeri ekleyin.
  4. Kaynayınca limon suyunu karıştırın. Biriki taşım daha kaynatın.
  5. Ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
  6. Tereyağı ve suyu tencereye alın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp soğutun. Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin. Elinizle yoğurun. Sıkma torbasına doldurun. Sıvıyağı hafifçe kızdırın.
  7. Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın. Sallayarak kızartın.
  8. Soğuk şerbetin içine alın. 15 dakika bekletin. Servis tabağına alın.

Son düzenleyen Mira; 11 Haziran 2013 13:56 Sebep: Düzenlendi.
Bachata - avatarı
Bachata
Ziyaretçi
11 Haziran 2013       Mesaj #2
Bachata - avatarı
Ziyaretçi
Tulumba Tatlısı Tarifi
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Tulumba Tatlısı Tarifi

Malzemeler
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 5 kahve fincanı su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 5 kahve fincanı un
  • 4 adet yumurta
Kızartmak için:
  • Sıvıyağ
Şerbet için:
  • 4 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Tulumba Tatlısı Yapılışı
Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Daha sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Hamur için tereyağı veya margarini bir tencereye alıp, eritin. Suyu ekleyip, kaynatın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin ve tahta bir kaşıkla karıştırarak, tencerenin ortasında toplanmaya başlayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca yumurtaları teker teker kırarak, yedirin. Tuzu ekleyip, yoğurun. Hazırlanan hamuru bir krema torbasına doldurun ve kızdırılmış bol sıvıyağa baş parmak kalınlığında sıkın. Orta ateşte tavayı sallayarak hamurları kızartın. Kızaran hamurları kevgirle çıkarın ve bir kenarda bekleyen soğuk şerbetin içine atın. Şerbeti çekince kevgirle alıp, servis tabağına çıkarın.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

10 Kasım 2008 / konçuy Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
20 Temmuz 2012 / büşra_sarah Taslak Konular