Arama


GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
9 Ekim 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Taze Fasülye Turşusu
Malzemeler:
Taze fasulye,
tuz,
sarımsak
Hazırlanışı :
Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır. Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır. Soğuk su içinde soğutulur. Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,
Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur.
Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır.
Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir.