Arama

Taze Fasulye Turşusu Tarifi

Güncelleme: 9 Haziran 2011 Gösterim: 2.886 Cevap: 1
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
9 Ekim 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Taze Fasülye Turşusu
Malzemeler:
Sponsorlu Bağlantılar
Taze fasulye,
tuz,
sarımsak
Hazırlanışı :
Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır. Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır. Soğuk su içinde soğutulur. Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,
Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur.
Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır.
Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir.

DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
9 Haziran 2011       Mesaj #2
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Fasulye Turşusu

Sponsorlu Bağlantılar
fasulye tursusu


Malzemeler : 1 kg. fasulye - 2 baş sarımsak - 1 avuç kalın (iri) tuz -1 adet acı biber - su.

Hazırlanışı : Fasulyeler ayıklanır, temizlenir, yıkanır. Bir kapta bir taşım kaynatılarak soğuk sudan geçirilip süzülür. Soğumaya bırakılır. Hazırlanmış olan harca batırılan fasulyeler bir sıra fasulye, bir sıra harç olmak üzere kavanoz dolana kadar devam edilir, üzerine ağırlık konarak 1 gün bekletilir. Sonra sulu harç üzerine eklenip ağzı sıkıca kapatılır. On beş gün sonra yemeye hazırdır. İsteğe göre içerisine hıyar katılabilir.

Harç Hazırlama : Sarımsaklar soyulup ezilir, ezilmiş sarımsak acı biber, kalın tuz, su karıştırılıp yapılır.

Not: Aynı yöntemle bezelye turşusu da yapılır.


Kaynak: Kültür ve Trizim Bakanlığı
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

9 Aralık 2009 / _KleopatrA_ Ziraat
31 Ağustos 2012 / _AERYU_ Taslak Konular
12 Şubat 2012 / GüNeSss Taslak Konular
12 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
12 Şubat 2012 / GüNeSss Taslak Konular