Arama

Zafer İşleyen - Tek Mesaj #4

_cesminaz_ - avatarı
_cesminaz_
Ziyaretçi
15 Ekim 2008       Mesaj #4
_cesminaz_ - avatarı
Ziyaretçi


Zafer İşleyen nelerden hoşlanıyor?
"Galatasaray"ı tutan Zafer İşleyen, en sevdiği yemeğin "içli köfte" olduğunu söylüyor. Samimi, ülkücü ve gerçekçi bir yapıya sahip. Boş zamanlarında "aile"sine vakit ayırmaktan haz alıyor. "Vatan hainlerine", "riyakar"lara ve "iki yüzlü" insanlara muhalif. Sanatında "Barış Manço", yaşam felsefesinde "baba"sını, şiirlerinde ise "Necip Fazıl"ı örnek aldığını söylüyor. Sinema ile pek arası yok. Zira son gittiği film "Kurtlar Vadisi"' Son okuduğu kitap ise Erol Güngör`ün İslam`ın bugünkü meseleleri. x Barış Manço severek dinlediği sanatçılar arasında
Anadolu Rock diye tabir edilen, fakat kendisini "dar" kavramlarla sınırlamayan anlayışla müziğini icra eden Zafer İşleyen sorularımızı yanıtladı.
Zafer İşleyen nelerle uğraşır, güncel hangi işlerle meşguldür? Sanat yaşantım dışında öğretmenlik mesleğimi icra ediyorum. Konserlerden arta kalan zamanımda öğrencilerimle birlikteyim' Boş zamanlarımı ailemle geçiririm.
Aile yaşantınız nasıl? Çocuklarıma çok düşkünümdür. Onlara bayrak ve vatan sevgisini aşılıyorum. Her televizyon programını seyrettirmem. Odasında büyük bir Türk Bayrağı var. Şimdiden 5 yaşında olmasına rağmen İstiklal Marşı`nın ilk iki mısrasını büyük bir şevkle ezbere okuyor. Yozlaşan kültürün etkisinde bırakmamak için onlara elimden geldiğince bir süzgeç rolü üstleniyorum İyi şeyleri alırım, kötü şeyleri elerim. Eşim de öğretmenlik yapıyor.
Sanat yaşantınız nasıl başladı? Küçükken köyde süpürge tellerini tahtalara bağlayarak saz yapardım. Oradan başladı diyebiliriz. İlkokul ve lise yıllarımda şiir yazmaya başladım. Üniversite yıllarımda ise kendi bestelerimi yaptım. Sesi güzel rolü hep bendeydi. Buda bir etki tabii. Ayrıca üniversite yıllarında Klasik-Batı Müziği eğitimi aldım. 60-70 e yakın bestem var. Halk Edebiyatı nazım şekillerini kullanırım. Bir şiir kitabı çıkaracak kadar da şiirim var.
Kitap çalışması olacak mı peki? Hayır daha erken
"Yeniden" isimli ilk albüm çalışmanız var. Bilgi verir misiniz? Albümüm yakın çevremin etkisiyle çıktı diyebilirim. Onların fikren ve gerçekten samimi duyguları bana önermeleriyle gerçekleşti.
Mehter`i farklı yorumladınız'
Evet. Bu bir ilkti. Bu gibi çalışmaların önünü açtım. Ceddin Deden şarkısı ilgi çeken bir şarkı oldu. Dillere düştü. Farklı tarzdı yeniden gündeme geldi. Ancak yeterince kendimizi anlatamadık. Millete dayatılan popiler müziğin etkisinde kaldı. Tabii her müziğin bir kitlesi var. Ve bende o kitlemi oluşturduğum için mutluyum.
Kendinizi hangi müzik kategorisine yakın buluyorsunuz? Bu müzik bir "Zafer İşleyen" müziğidir. Alt yapısında Rock tarzı esinlemeler var. Fakat ezgiler Türk Müziği çerçevesindedir.
Televizyon programlarında pek görünmüyorsunuz?.. Çıktığım tv programlarına ikinci kez çağırılıyorum. Çok beğeni oluyor. TRT`nin hemen hemen tüm programlarına katıldım. Bize sahip çıktılar kalite gördüler. Bana ambargo koyan programlar düzeysiz programlar. ATV `de dört dakikalık haberim çıktı. Söyleşi yaptılar, Show Haber`de de yine haberim yapıldı. Yani hedefime ulaştım. Müziğimi kabul ettirdim. TV programlarında seçiciliğim vardır tabii, ama kimliğimize ve şarkılarımızdaki içeriğe rağmen çıktığım programlarda izleyiciler büyük destek veriyorlarsa, bu bir iyiye işarettir.
Gençler size özel ilgi duyuyor? Konserlerim bir şölen havasında geçiyor. Eğer ben onlara unutulmayacak bir gece hazırlayamazsam kendim mutsuz olurum. Yaptığım müzik onların
hoşuna gidiyor. Heyecanlı nesiller.
Yapmak istediğiniz projeler neler? En çok yapmak istediğim şey 12 Eylül`den sonra cezaevlerinde yatanların yazmış oldukları şiirleri ve şahsımın onlar için yazdığı şiirleri besteleştirip albüm çıkarmak. Bunuda yapacağım. Ayrıca Çırpınırdı Karadeniz ve Tuna Nehri şarkılarını kendi tarzımda yorumlayacağım. Çıkacak albümümden hemen sonra yapacağım çalışmamda inşallah gerçekleştireceğim bu düşüncelerimi
Yeni albüm geliyor herhalde? Evet. "Sevda şarkıları" ismini verdiğimiz iddialı bir albüm. Bir şarkımız "eski Yeşilçam Filmleri ile biraz alaycı yaklaşıp, gerçek aşkı anlatan" hareketli bir şarkı. Çok ses getirecek. Yeniden isimli albümümüzde 3 şarkıya klip çektik. "İstiklal Yolu" "Ceddin Deden", " Ey Yurdum"du. Son albümümüzde daha fazla klip çekeceğiz inşallah'
İnternet ile aranız nasıl? Çok kötü. Kendi siteme bile zor giriyordum. Yavaş yavaş öğreniyorum. Ama isteksizim. Sahte kahramanların ve arkadaşlıkların kurulduğu yerler bana göre değil. İnternet doğru kullanıldığı zaman güzeldir. | Zafer Isleyen Web Sitesi | Yangın Sonrasıisminde bir internet adresim var. Sevenlerim o site aracılığı ile bana ulaşıyor.
haberler