Arama

Hera - Tek Mesaj #3

asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
27 Ekim 2008       Mesaj #3
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Yunan mitolojisinde Kronos ile Rheia' mn kızı olan tanrıça Hera, aynı zamanda tanrıların kralı olan Zeus'un karışıdır. Gök­kuşağı tanrıçası İris Hera'nın habercisidir. Kuyruğunda 100 gözü olduğu söylenen tavus-kuşu ona eşlik eder. Gökyüzünün olduğu kadar yeryüzünün de tanrıçası olan Hera, özellikle başı dertte olan ve onu yardıma çağıran kadınları korur. Kocası Zeus'u deli gibi kıskanan Hera, Zeus'un ilişkide bulundu­ğu ölümlü kadınlardan intikam almaktan geri kalmaz. Bu kadınların çocukları bile onun gazabından kurtulamaz. Bunlardan biri çıldı­rır. Herakles'in bir ömür boyu peşini bırak­mayan talihsizlikler de hep Hera'nın yüzün­dendir.
Efsaneye göre Truva Prensi Paris'ten, ara­larında Hera'nın da bulunduğu üç tanrıçadan en güzelini seçmesi istenir, Paris'in Hera'yı değil, aşk ve güzellik tanrıçası olan Afrodit'i seçmesi Hera'nın Truva halkına dinmeyen bir kin beslemesine yol açar. Bu nedenle Truva Savaşı sırasında Yunanlılar'a yardım eder. Truvalı Aeneas'ın İtalya'ya yolculuğu sırasında ona yapmadığını bırakmaz. Rüzgâr tanrısını kandırarak, Aeneas'ın gemilerini ba­tırmasını ister .
Hera'nın Yunanistan'da Argos, Sparta ve Miken'de tapınakları vardı.
Roma mitolojisinde Hera ile bir tutulan tanrıça ise Juno'dur. Kadınların koruyucusu sayılan Juno ile kadınların talihini etkilediği düşünülen Ay arasında bir ilişki olduğuna ina­nılır, Ay yeni doğduğu zaman Juno'ya tapılırdı. Juno aynı zamanda parayla ilgili her şeyin de koruyucusu sayılır, Romalılar'ın yıl­başı olan 1 Mart'ta onuruna şenlikler düzenle­nirdi. Guguk kuşu, tavuskuşu ve kaz Juno' nun kutsal kuşlarıydı.


MsxLabs & TemelBritannica

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....