Arama

Böcek Alerjisi - Tek Mesaj #2

PembeSeker - avatarı
PembeSeker
Ziyaretçi
28 Ekim 2008       Mesaj #2
PembeSeker - avatarı
Ziyaretçi
Belirtiler
* Kaşınan gözler;
* Boğazda ve göğüste sıkışma duygusu

Gözlerin.dudakların veya dilin şiddetli şişmesi ile anafilaksi; nefes almayı zorlaştıracak şekilde boğaz şişmesi; öksürme veya hırıltılı nefes alma; ürtiker; konuşma bozukluğu; zihin karışıklığı; kramplar; bulantı ve kusma; anksiyete; bilinç kaybına yol açan şiddetli tansiyon düşmesi

Böcek ısırması alerjisinin belirtileri genelliklesmilev ısırmanın meydana gelmesinden itibaren birkaç dakika sonra ortaya çıkar. Böcek zehirine karşı hafif duyarlı olan kişilerdesmilev ürtiker meydana gelebilir ve sokma yerinde duyulan ağrı ve şiddetli kaşınmaya ek olaraksmilev gözler de kaşınabilir. Olağanüstü duyarlı kişiler şiddetli ürtiker ve anfilaksi gibi daha şiddetli belirtiler gösterebilirler; burada boğazın kasılmasısmilev nefes almada zorluğa yol açar; karın ve uterus kramplarısmilev bulantısmilev kusmasmilev baş dönmesismilev tansiyonun şiddetle düşmesismilev tutarsız davranışlar ve şiddetli anksiyete görüür. Bu kişiler bilinç kaybına da uğrayabilirler.
Böcek sokmalarına karşı şiddetli reaksiyonlar 10 ila 20 dakika içinde oluşabilir veya birkaç saat hatta birkaç gün hiç görülmeyebilir. Genelde reaksiyon ne kadar kısa zamanda başlarsa o kadar şiddetli olacaktır. Eğer bir şahıs şiddetli bir reaksiyonun belirtilerinden herhangi birini gösterirsesmilev kendisine derhal adrenalin (epinefrin) tedavisi uygulanmalıdır.
Reaksiyon geciktiği zaman sıklıkla serum hastalığı şeklini alır. Belirtiler ateşsmilev mafsal ağrılarısmilev ürtiker ve lenf bezlerinin şişmesidir. Aynı kişi aynı böcek sokmasından dolayı hem ani bir tepki hem de gecikmiş tepki gösterir.
Gerçek sebebin (tam sebebin) teşhis edilmesi derhal mümkün olmayabilir fakat bir noktada doktorunuz böceğin sizi nerede soktuğu; böceğin neye benzediği; nasıl hareket ettiği; böcek sokmasının (iğnenin) neye benzediği; ve olayın günün hangi saatinde ve nerede olduğu ile ilgili sorular soracaktır. Teşhisi doğrulamak için doktorunuz olaydan birkaç hafta sonra cilt testleri uygulayabilir.