Arama


Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
11 Kasım 2008       Mesaj #2
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Tereyağı Karaciğerde depolandığı için yüksek dozlar zararlıdır. Mide bulantısı, kusma, ishal, baş dönmesi, bulanık görme, saç dökülmesi, kaşıntı, cilt kuruluğu, sakat doğum ve nedensiz kemik ağrılarına neden olabilir.

Detaylı bilgi için konuyu inceleyinizVitaminler - A Vitamini

TEREYAĞI
Sütten elde edilen yağ. Yağın sütten ayrılması için süt ya durgun bir hâlde bırakılır, böylece yoğunluğu az olan yağın üstte toplanması sağlanır, ya da santrifüj makineleriyle yağ ayrılır. Bu şekilde ayrılan kaymak krema asitleşmeye bırakılır. Daha sonra, çarpmak ya da çalkalamakla yağ kürecikleri birbiriyle birleşir ve kütle hâlinde tereyağı elde edilmiş olur. Bir kilogram tereyağı elde etmek için 25-35 litre süt harcanır. Tereyağında ortalama olarak %84,5 yağ, %0,8 protein, %0,5 karbonhidrat, %0,2 kül ve %14 su vardır. Bu bileşimdeki bir tereyağının 100 gramı 785 kalori verir. Yoğunluğu 0,926-0,946'dır. Tereyağı A ve D vitamini bakımından zengindir.

TEREYAĞININ YARARLARI
  • Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor.
  • En iyi A vitamini kaynağıdır.
  • Lesitinden zengindir.
  • Yüksek oranda antioksidan (kolesterol, A vit, E vit, selenyum) içerir.
  • İyi bir iyot kaynağıdır.
  • Konjuge linolenik asitten (CLA)zengin olduğu için, antienflamatuvar, antiallerjik ve antikansorejenik etkileri vardır.
  • Diş çürükleri ve osteoporoz riskini azaltır.
  • Maküler dejenerasyonu azaltır (lutein)
  • Yüksek kolesterolü azaltır (kolin)
  • Bellek ve öğrenme kapasitesini artırır (kolin)
  • Asetilkolini artırır
  • Çinko içeriği yüksektir
DEVAMI Lipitler (Yağlar) ve Beslenmedeki Önemi
Son düzenleyen Safi; 21 Mayıs 2016 23:13
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....