Arama


HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
22 Kasım 2008       Mesaj #2
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Anne Sütünü Artırmak İçin Birkaç Püf Noktası

Anne sütü eşi benzeri bulunmaz bir besin minik melekleriniz için. Doğum yapar yapmaz ilk yarım saat içinde emzirmeye başlamak, ilk gelen kolosturumu bebeğinize bir aşı niteliğinde içirmek çok önemli. Anne sütü mucizevi bir şekilde artıyor aslında bebeğinizin emme gücü arttıkça ve siz sık sık emzirdikçe volümü artıyor. Ancak büyük bir emek harcamak gerekiyor. Hamilelikte hazırladığınız yağ depolarınız doğum sonrası süt yapılması için enerjiye dönüşüyor ancak bunun yanında sizin ekstradan 250 -300 kalori almanız gerekiyor. Bunun yanında günlük tükettiğiniz sıvı miktarı 3lt olmalı.Bu sıvılar komposto suları,meyve suları, rezene çayı,ısırgan çayı,pekmez, süt ve çorbalar şeklinde olabilir.

Özellikle hem süt veriminizi arttırmak hem de sütün vitamin kalitesini yükseltmek için balık çorbası veya ızgara balık yemenizin ne kadar faydalı olduğunu söylemeliyim.

Bunun yanında emziren anneler için yapılmış bazı ticari çaylarda var. İçeriğine baktığınızda çemen otu içerdiğini görüyorsunuz, bu da gösteriyor ki pastırma tüketimi de süt verimini arttırmada bir etki göstermekte. Bu birkaç spesifik önerimin yanında karbonhidrat, protein ve yağ oranının diyette dengeli olması da çok önemli. Annenin sıvı tüketimi, kendini emzirmeye hazırlaması, huzur ve dinlemesi çok çok önemli. Bu eşsiz gıdayı bebeğinizden esirgemeyin. Minik meleğinizin bağışıklık sistemi ve gelecekte ki sağlığı için ilk altı ay mutlaka emzirin.