Arama

Atıl Kutoğlu - Tek Mesaj #5

karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
30 Kasım 2008       Mesaj #5
karayel - avatarı
Ziyaretçi
ATIL KUTOĞLU

.

Viyana’da yaşayan Türk tasarımcı dünyadaki ilk mağazasını Nişantaşı’nda açtı.
Demsa ile işbirliğiniz nasıl başladı?

-Demet Sabancı, Bossa olarak New York Moda Haftası’ndaki defilelerime kısmen kumaş sponsoru olmuştu. Yaptıklarımı yakından takip ediyordu. Ama Demsa ile ilk defa birlikte çalışıyoruz.

Nasıl bir ortak çalışma bu?

-Demsa ile birlikte Atıl Kutoğlu markasını mağazalaştırmaya karar verdik ve İstanbul’dan başladık. Hedefimiz New York, Viyana, Münih gibi merkezlerde de her yıl bir mağaza açmak. Demsa perakende tecrübesinden dolayı operasyonel destek verecek, ben de dekorasyonu, atmosferi ve tabii ürünlerle ilgili konuları üstleneceğim.

Niye bir mağaza açtınız?

-Son yıllarda modada trend, büyük markaların kendi ’monobrand’ mağazalarıyla temsil edilmeleri. Bir marka, ruhunu en iyi kendisine ait bir ortamda, kendisi için dizayn edilmiş bir mekanda yansıtabiliyor. Üç yıldır Beymen’de koleksiyonlarım satılıyor ama bugüne kadar yurtdışına odaklanmıştım. Türklerle buluşacağım bir yerim olsun istedim.

Mağazada Atıl Kutoğlu’nun hazır giyim koleksiyonu mu satılacak?

- Evet, kadın hazır giyim koleksiyonum olacak, ancak daha genişlemiş bir şekilde. Bunlar 15 günde, ayda bir mağazaya girecek. Yeni kadın çanta koleksiyonum da var. Karolina bag’ler görülmeye değer! Top model Karolina Kurkova’nın adını taşıyor. Erkekler için de deri aksesuvar koleksiyonu, kravat, fular gibi ürünler satılıyor.

Koleksiyon kaç parça?

-200 değişik modelin farklı renk ve bedenleriyle 600 parçayı geçiyor. Bunların bir kısmı abiyeler, ayrıca çanta ve aksesuvarlar ve erkek aksesuvar koleksiyonu var.

İlham kaynaklarınız nelerdir?

-Türk kültürü, bazen izlediğim bir film, yaptığım bir seyahat, gezdiğim bir müze... Son zamanlarda Viyana sanatının altın çağı Wiener Werkstaette döneminden esinleniyorum.

Gece için de bir şeyler yaptınız mı?

-Kokteyl elbiseleri ve uzun tuvaletler, pantolonla takımlanabilecek ipek-şifon bluzlar var. Koleksiyonun yüzde 20’si abiye. Hem ışıltılı, işlemeli, hem de daha sade, ama

drape veya pilelerle hareketlenen gece kıyafetleri.

Mağaza için neden Nişantaşı’nı seçtiniz?

-Nişantaşı, İstanbul’da moda dünyasının kalbi. Mağazamın bulunduğu Bostan Sokak ve civarı, karakteristik bir atmosfere sahip.

Fiyatlar ulaşılabilir mi? Biraz örnek verebilir misiniz?

-Ulaşılabilir ürünler çoğunlukta. 150-200 TL’den başlayan pamuklu ve jarse bluzlarımız, 900-1.600 TL civarı elbiseler bulunuyor. Gece elbiseleri 5.000-6.000 TL ve üzerinde. Deri ve yılan derisi çantalar 1.500-2.700 TL arasında.

Diyelim ki çok param yok. Mağazanıza gelsem mutlaka almam gereken ne olabilir?

-Benim favorim üniseks, çapraz taşınan deri dörtgen çantalar, 590 TL. Ben kendime 2 ayrı renkte şimdiden ayırdım ve kullanmaya başladım.
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Temmuz 2014 12:38 Sebep: sayfa düzeni