Arama

Atıl Kutoğlu

Güncelleme: 30 Kasım 2008 Gösterim: 25.037 Cevap: 4
Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
2 Mayıs 2007       Mesaj #1
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Atıl Kutoğlu

Sponsorlu Bağlantılar
1968 yılında İstanbul'da doğan Atıl Kutoğlu, daha İstanbul Alman Lisesi'nde öğrenciyken düzenlediği defilelerle dikkat çekti.

O yıllarda Vakko ve Beymen'de staj gören Kutoğlu, 1986 yılında işletme tahsili için Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gitti. Üniversite eğitimi sırasında Viyana Belediye Başkanı'ndan aldığı burs ile ilk kolleksiyonunu sergileyen Kutoğlu, moda dünyasında kısa zamanda kabul gördü.

Genç modacı, 1993'te Münih Moda Haftası'nda 'En iyi genç modacı', bir yıl sonra ise WOOLMARK (Uluslararası Yün Birliği) ve DİVA Moda Dergisi tarafından 'Avusturya'nın en iyi modacısı' ödüllerini aldı.

1994-96 yıllarında koleksiyonlarını Düsseldorf, Milano, Paris ve New York gibi seçkin moda merkezlerinde sergileyen Atıl Kutoğlu'ndan, Avrupa ve özellikle ABD basını (The New York Times, Women's Wear Daily, Elle, Allure) büyük övgülerle söz etti.

Genç modacımız, 1995 yılında Avusturya ve Alman basın kuruluşlarının ortaklaşa verdiği 'Salzburg' ödülüne layık görüldü. 1997 yılında ilk defa düzenlenen Viyana Moda Günleri, Atıl Kutoğlu'nun defilesiyle başladı. Bu defilede, Prenses Pilar Goess de, Kutoğlu için podyuma çıktı. Avusturya Prensesi Francesca von Habsburg için eşarp koleksiyonu hazırladı.

20 Mart 1999'da İstanbul Yıldız Sarayı'nda Osmanlı İmparatorluğu'nun 700'üncü Kuruluş Yıldönümü nedeniyle, Kutoğlu tarafından 'The Ottoman Collection', dünyaca ünlü top modeller eşliğinde sergilendi.

Kutoğlu'nun 2001 New York Moda Haftası'nın açılış gecesinde düzenlediği defile, ITKIB sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Koleksiyonlarında sürekli Türk sanatından esintiler yansıtan Kutoğlu'nun müşterileri arasında, prensesler, pop starlar ve jet-set üyeleri bulunuyor.

Biyografi Konusu: Atıl Kutoğlu nereli hayatı kimdir.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
2 Mayıs 2007       Mesaj #2
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
9 18 atilkutoglu7

Sponsorlu Bağlantılar
9 18 atilkutoglu

2 8 atilkutoglu sm

2 8 atilkutoglu e

Son düzenleyen NihLe; 2 Mayıs 2007 08:35
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Şubat 2008       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Atıl Kutoğlu
Son düzenleyen Jumong; 30 Ekim 2015 15:13
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Şubat 2008       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Atıl Kutoğlu, dünyaca ünlü Türk modacı.

1968 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul Alman Lisesi'ni bitirdikten sonra işletme eğitimi almak için Viyana'ya gitti. Lise eğitimi sırasında Vakko ve Beymen gibi büyük tekstil firmaları için tasarımlar yapmaktaydı.
1991 yılında Viyana Üniversitesi'ndeki işletme eğitimini tamamladı ve Viyana Belediye Başkanı Dr. Helmut Zilk'in yardımı ile ilk koleksiyonunu sergiledi. 1993 yılında Münih Moda Haftası'nda en iyi genç tasarımcı ödülünü kazandı. 1994 yılında DIVA-Woolmark tarafından verilen, Avusturya'nın en iyi moda tasarımcısı ödülünü aldı.
1995 yılı içerisinde Düsseldorf, Milan ve New York'ta gerçekleştirdiği defilelerle özellikle Amerikan basınında adından övgüyle sözettirmeyi başardı. 1996 yılında, Salzburg'da yapılan tekstil sempozyumunda, moda dünyası için çok değerli bir ödül olan Salzburg Ödülü'nü kazandı.
1999 yılında dönemin başbakanı Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz tarafından, Osmanlı İmparatorluğu'nun 700. yılı kutlamaları için Osmanlı Koleksiyonu'nu sergilemek üzere davet edildi.
2000 yılında Gustav Klimt retrospektifinde, "Klimt and the Woman" isimli sergide, 27 tasarımı Gustav Klimt eserleri ile beraber sergilenmeye değer görüldü. Bu sergide büyük ressam Gustav Klimt ve Atıl Kutoğlu'nun çalışmaları arasındaki paralleliğe dikkat çekildi.
Atıl Kutoğlu Sakıp Sabancı Müzesi'ne özel olarak, şal, eşarp, kravat ve tişörtlerden oluşan bir aksesuar koleksiyonu tasarladı. 2004 yılında Viyana'daki Hofburg Sarayı'nda, Avusturya Dışişleri Bakanı Dr. Ursula Plassnik önderliğinde bir moda gösterisi organize etti. Bu gösteride Kutoğlu'nun en son iki tasarımı 27 model tarafından sergilendi.
2005 yılında, pek çok önemli ismi geride bırakarak, Avusturya'nın en önemli 1000 kişisi sıralamasında 238. sırada gösterildi. Bu sıralamada Atıl Kutoğlu dünya çapında bir modacı olarak lanse edildi.
Atıl Kutoğlu, son 4 sezondur New York Moda Haftası'nda tasarımlarını sergilemektedir. Koleksiyonları bütün dünya tarafından ilgi ile izlenmektedir.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
30 Kasım 2008       Mesaj #5
karayel - avatarı
Ziyaretçi
ATIL KUTOĞLU

Atıl Kutoğlu.

Viyana’da yaşayan Türk tasarımcı dünyadaki ilk mağazasını Nişantaşı’nda açtı.
Demsa ile işbirliğiniz nasıl başladı?

-Demet Sabancı, Bossa olarak New York Moda Haftası’ndaki defilelerime kısmen kumaş sponsoru olmuştu. Yaptıklarımı yakından takip ediyordu. Ama Demsa ile ilk defa birlikte çalışıyoruz.

Nasıl bir ortak çalışma bu?

-Demsa ile birlikte Atıl Kutoğlu markasını mağazalaştırmaya karar verdik ve İstanbul’dan başladık. Hedefimiz New York, Viyana, Münih gibi merkezlerde de her yıl bir mağaza açmak. Demsa perakende tecrübesinden dolayı operasyonel destek verecek, ben de dekorasyonu, atmosferi ve tabii ürünlerle ilgili konuları üstleneceğim.

Niye bir mağaza açtınız?

-Son yıllarda modada trend, büyük markaların kendi ’monobrand’ mağazalarıyla temsil edilmeleri. Bir marka, ruhunu en iyi kendisine ait bir ortamda, kendisi için dizayn edilmiş bir mekanda yansıtabiliyor. Üç yıldır Beymen’de koleksiyonlarım satılıyor ama bugüne kadar yurtdışına odaklanmıştım. Türklerle buluşacağım bir yerim olsun istedim.

Mağazada Atıl Kutoğlu’nun hazır giyim koleksiyonu mu satılacak?

- Evet, kadın hazır giyim koleksiyonum olacak, ancak daha genişlemiş bir şekilde. Bunlar 15 günde, ayda bir mağazaya girecek. Yeni kadın çanta koleksiyonum da var. Karolina bag’ler görülmeye değer! Top model Karolina Kurkova’nın adını taşıyor. Erkekler için de deri aksesuvar koleksiyonu, kravat, fular gibi ürünler satılıyor.

Koleksiyon kaç parça?

-200 değişik modelin farklı renk ve bedenleriyle 600 parçayı geçiyor. Bunların bir kısmı abiyeler, ayrıca çanta ve aksesuvarlar ve erkek aksesuvar koleksiyonu var.

İlham kaynaklarınız nelerdir?

-Türk kültürü, bazen izlediğim bir film, yaptığım bir seyahat, gezdiğim bir müze... Son zamanlarda Viyana sanatının altın çağı Wiener Werkstaette döneminden esinleniyorum.

Gece için de bir şeyler yaptınız mı?

-Kokteyl elbiseleri ve uzun tuvaletler, pantolonla takımlanabilecek ipek-şifon bluzlar var. Koleksiyonun yüzde 20’si abiye. Hem ışıltılı, işlemeli, hem de daha sade, ama

drape veya pilelerle hareketlenen gece kıyafetleri.

Mağaza için neden Nişantaşı’nı seçtiniz?

-Nişantaşı, İstanbul’da moda dünyasının kalbi. Mağazamın bulunduğu Bostan Sokak ve civarı, karakteristik bir atmosfere sahip.

Fiyatlar ulaşılabilir mi? Biraz örnek verebilir misiniz?

-Ulaşılabilir ürünler çoğunlukta. 150-200 TL’den başlayan pamuklu ve jarse bluzlarımız, 900-1.600 TL civarı elbiseler bulunuyor. Gece elbiseleri 5.000-6.000 TL ve üzerinde. Deri ve yılan derisi çantalar 1.500-2.700 TL arasında.

Diyelim ki çok param yok. Mağazanıza gelsem mutlaka almam gereken ne olabilir?

-Benim favorim üniseks, çapraz taşınan deri dörtgen çantalar, 590 TL. Ben kendime 2 ayrı renkte şimdiden ayırdım ve kullanmaya başladım.
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Temmuz 2014 12:38 Sebep: sayfa düzeni

Benzer Konular

30 Temmuz 2012 / nünü X-Sözlük