Arama

Muhabbetci - avatarı
Muhabbetci
Ziyaretçi
7 Aralık 2008       Mesaj #3
Muhabbetci - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Ziyaretçi adlı kullanıcıdan alıntı

namazdayken bı an unutuyorum gıbı gelıo ve o an namazımı bozup bastan kılıorum atladım dıye sızde bu gunahmıdır

Kurani kerime göre günah degildir..Bu birazda seyden kaynaklaniyor..Özür dileyerek diyorum " papaganlik" , bir baska adida taklitcilik. Yani Namazi ALLAHA özgün kilmakdan cok mezhebin hükümlerine dikkat ederek kilmaya calismak..

Su rivayeti kesin duymussundur, Hz Ali Namaz kilarken, bir yoksul gelir ve Hz Ali secede iken elindeki yüzüge isaret eder ve yoksul onu parmagindan cikarip alir. Mezhebi görüse göre normalde bu namaz batil olmasi gerekir, ama rivayetde gördügün gibi , HAKK olarak geciyor ve o kadar cok hos bir tavirki, kuranda bir ayet ile dile getiriliyor.

2-Bakara Suresi 144,149 ve 150. ayetlerde Müslümanlar’ın nerede olursa olsunlar Mescidi Haram’a, Kabe’nin olduğu yöne dönmeleri söylenir. Bu, namaza düzen de veren bir uygulamadır.

Kuran’da namaz için özel bir kıyafet geçmez.(Bakınız 7-Araf Suresi 31)

Düzgün kılınan namazla:

1-Allah hatırlanmakta, kişi ne söylediğinin farkında olmaktadır (20-Taha Suresi 14).

2-Namazda huşu olmaktadır. Huşu kelimesine kalpsel ürperti, derin saygı manaları verilmektedir (23-Müminun Suresi 2).

3-Namaz kişiyi çirkin davranışlardan ve Şillerden alıkoymaktadır (29-Ankebut Suresi 45).

Ayrıca Cin Suresi 18. ayete göre namaz kılınan yerlerde Allah dışında kimseye yakarılmamalıdır.

Namazında sesini yükseltme, kısma da, ikisi ortası bir yol tut.

17- İsra Suresi 110

9-Ey iman edenler! Cuma günü (toplantı günü) namaz için çağrı yapıldığında Allah’ı hatırlamaya (zikretmeye) koşun. Alış verişi bırakın. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır.

10-Namazı kılınca yeryüzüne dağılın. Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çokça hatırlayın, umulur ki kurtuluşa erişirsiniz.

11-Oysa onlar bir ticaret veya eğlence gördüklerinde ona yönelirler de seni ayakta bırakırlar. De ki; “Allah katında bulunan, eğlenceden de, ticaretten de daha hayırlıdır. Allah rızık verenlerin en hayırlısıdır.

62- Cuma Suresi 9-11

Eğer korkuyorsanız yaya olarak veya binek üzerinde kılın. Güvene kavuştuğunuzda Allah’ı bilmediğiniz şeyleri size öğrettiği gibi hatırlayın(zikredin).

2- Bakara Suresi 239

Namazı bitirdiğinizde Allah’ı ayaktayken, otururken veya yan yatarken hatırlayın(zikredin).

4- Nisa Suresi 103

Önemli noktalardan bazilarina degindim , daha detayli gerekiyorsa yazalim..Gerci arkadasimiz yukarda mezhebi görüslere deginmis zaten..
Msn Wink