Arama


Muhabbetci - avatarı
Muhabbetci
Ziyaretçi
7 Aralık 2008       Mesaj #2
Muhabbetci - avatarı
Ziyaretçi
Bakara Suresi 196 Haccı da umreyi de Allah için tamamlayın. Eğer engellenirseniz, esir veya köle âzatlamak, Kâbe'ye Kurbanlık hayvan veya başka bir şey sunmak şeklinde bağışta bulunmanın kolayınıza geleni yeterlidir. Bağış, kendi yerine varıncaya kadar başlarınızı tıraş etmeyin. İçinizden hasta olan yahut başından rahatsızlığı bulunan oruç tutarak yahut sadaka vererek veya Kurban keserek/Allah'a yakınlık için Kâbe'ye bir şey bağışlayarak fidye yoluna gitsin. Güvene kavuştuğunuzda, hacca kadar umreden yararlanmak isteyen, esir veya köle âzatlamak, Kâbe'ye Kurbanlık hayvan veya başka bir şey sunmak türünden kolayına gelen bir bağışta bulunsun! Bunu bulamayan oruç tutsun: Bu, üç günü hacda, yedi günü döndüğünüzde, tam on gündür. Bu, ailesi Mescid-i Haram'da oturmayan kişi içindir. Allah'tan sakının ve bilin ki, Allah'ın azabı çok şiddetlidir.


Hac Suresi 28 Kendilerine ait bir takım yararlara tanık olsunlar. Kendilerine rızık olarak verdiği Kurbanlık hayvanlar üzerinde belirli günlerde Allah'ın adını ansınlar. İşte bunlardan yiyin, sıkıntı içindeki fakiri de doyurun.

Hac Suresi 34 Biz her ümmet için bir Kurbanlık hayvan kesme zamanı/Kurbanlık hayvan kesme yeri/Kurbanlık hayvan kesme tarzı belirledik ki, kendilerine rızık olarak verdiği Kurbanlık hayvanların üstüne Allah'ın ismini ansınlar. Sizin tanrınız bir tek tanrıdır; o halde yalnız O'na teslim olun. Alçak gönüllü, saygılı kişileri muştula.

Saffat Suresi 107 Ve ona fidye olarak büyük bir Kurbanlık verdik.



Kevser Suresi 2 O halde, sen de Rabbin için namaz kıl ve Kurban kes!