Arama

Gelincik Hastalığı - Tek Mesaj #2

AriThmetiCs - avatarı
AriThmetiCs
Ziyaretçi
11 Aralık 2008       Mesaj #2
AriThmetiCs - avatarı
Ziyaretçi

Bebeklerde Gelincik Hastalığı

Ad:  be.JPG
Gösterim: 2107
Boyut:  25.8 KB

Bebeklerde Gelincik Hastalığı, Genellikle göz kapağının alt kısmında göze yakın bir yerde veya göz kapağının üst kısmında göze yakın olan bir yerde enfeksiyona bağlı olarak iri bir sivilce gibi kızarması ve şişmesi sonucunda meydana gelir. Bu durumun bir çok neden bağlı olabilme ihtimali olduğu gibi, çoğunlukla bebeklerin ellerine bir şey almaları sonucunda ellerine mikrop veya bakterinin bulaşması ve daha sonra elleri ile gözlerini ovalaması sonucunda gözlerin enfeksiyon kapmasından kaynaklanmaktadır.

Kimi zamanda mevsimsel değişiklik nedeni ile gözlerin enfeksiyon kapması ve şişen göz çevresinin sıvı ve iltihap kapması sonucu meydana gelir. Bu şişliğin herhangi bir enfeksiyon kapmadan tedavi edilmesi gerekir. Bunun için uzman bir çocuk doktoru tarafından gerekli olan muayene ve tahlillerinin yapılmasından sonra tedavi sürecine geçilebilir. Bebeklerde gelincik hastalığı oldukça sık rastlandığı için bebeğin enfeksiyon kapmamasına özen gösterin. Bebeklerde yeni bir enfeksiyon riski ile karşı karşıya kalmamak içinde hijyene oldukça çok dikkat edilmesi gerekir.

Bebeklerde Gelincik Hastalığı Tedavisi


Bebeklerde göz kapağı üzerinde oluşan şişliğe halk dilinde gelincik denir.
Bu gelinciğin içi çoğu zaman sıvı ve iltihap ile dolduğu için bu sıvının steril ortamlarda mikrop veya bakteri oluşmadan boşaltılması gerekir. Bunun içinde en sağlıklı olan yöntem doktorun bu sıvıyı boşaltmasıdır. Bunun dışında evde tedavi edilmesi gereken durumlarda, bebeklerde gelincik hastalığı için, şişen bölgenin üzerine bir pamuk yardımı ile veya bir bez ile sürekli su batırarak ıslatmanız bu bölgenin sulanmasını sağlamak, bebeklerin cildi hassas olduğu için kendiliğinden patlamasını sağlayacak ve sıvının boşalmasına neden olacaktır. Kesinlikle elinizi değdirmeyin veya bu şişi patlatmaya çalışmayın. Aksi halde bu şiş daha çok enfeksiyona neden olarak göze ciddi hasarlar vermesine neden olur. Hijyeni sağlamak içinde kullandığınız aynı pamuk veya bezi tekrar kullanmayın.

Bebeklerde gelincik hastalığı uzun süren bir süreç değildir. Bu nedenle tedavi sürecinde su haricinde bilmediğiniz kremler kullanmayın. Doktorunuz tavsiye etmediği sürece herhangi bir şeyi göz çevresinde oluşan bebeklerde gelincik hastalığına neden olan bu şişliğin üzerine sürmeyin.
Son düzenleyen Safi; 22 Nisan 2018 00:20