Arama


HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
11 Aralık 2008       Mesaj #2
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
İnsan Haklar Örgütlerinden Açıklama


ocuk20haklar


10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla ortak bir basın açıklaması yapan Türkiye'deki insan hakları örgütleri, sadece 2008 yılında 8 kişinin gözaltında, 36 kişinin de cezaevinde hayatını kaybettiğini bildirdi

Yunanistan 5 gündür 15 yaşındaki bir gencin polis kurşunuyla ölmesi nedeniyle sokağa dökülürken, son günlerde hemen hergün bir polis kurşunuyla ölüm, gözaltında ölüm veya işkence haberiyle gündemi dolan Türkiye, bugün İnsan Hakları Günü'nü kutluyor!

İnsan hakları örgütleri, 2008 yılında 8 kişinin gözaltında, 36 kişinin de cezaevinde hayatını kaybettiğini bildirdi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve İnsan Hakları Derneği, insan haklarını ulusal düzeyden evrensel düzeye çıkaran Birleşmiş Milletler Evrensel Bildirgesi’nin ilan edilişinin 60. yıldönümü nedeniyle ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 2008 yılında Türkiye’nin insan hakları açısından ortaya çıkan görünümünün güvenlik güçlerinin artan şiddeti ve yaşam hakkı ihlalleri olduğu vurgulandı.

'CEZASIZLIK POLİTİKASINA SON VERİLMELİ'

Türkiye’de 2008 yılı içinde 8 kişinin gözaltında, 36 kişinin de cezaevinde yaşamını yitirdiğine dikkat çekilen açıklamada; hak ihlallerini teşvik eden, özendiren “cezasızlık” politikasına son verilmesi istendi.

İHD'DEN İNSAN HAKLARI HAFTASI ETKİNLİKLERİ

İHD İstanbul Şubesi, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin yıl dönümü dolayısıyla 10-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen İnsan Hakları Haftası'nda çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğini duyurdu.

Sultanahmet Meydanı'nda toplanan grup adına basın açıklaması yapan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Türkiye'de bütün sorunların çözümü için ilk adım olarak insan haklarına dayalı, ötekileştirmeye karşı, sivil, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik bir anayasa yapılması gerektiğini vurguladı.

Yoleri, ''İnsan hakları savunucuları olarak, evrensel bildirgenin 60. yıl dönümünde dünyada ve Türkiye'de yaşanan her türlü hak ve özgürlük ihlalinin herkes için sonsuza kadar ortadan kalktığı günlere biran önce ulaşılabilmesini diliyor, bu konudaki mücadele kararlılığımızı ve inancımızı bir kez daha tekrarlıyoruz'' dedi.

Hafta kapsamında, 17 Aralık'ta 'İnsan Haklarına Saygı Yürüyüşü'' gerçekleştirilecek. Ayrıca, çeşitli tarihlerde panel, sempozyum, söyleşi ve film gösterimleri yapılacak.